Tax.lt narys 16MHz

1
Tax.lt narys nuo
2007-11-06
16MHz
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-11-08 07:38 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #453774
Aciu visiems uz atsakymus.

O del pavyzdzio tai as nesu sventas smile . Bet visos tos nuodemes tik del klaidinancios informacijos pateikiamos VMI. Perprasciau kaip ir kas laiku, tai gal ir galeciau buti tuo pavyzdziu. Deja.

Dar karta didelis Dekui uz pagalba
2007-11-07 10:05 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #453506
Aciu uz komentarus.

Del tos stebuklingos formuluotes "mokestiniu laikotarpiu nemokedamas". As irgi manau kad yra taip kaip sakot, deklaravimas yra butinas o tie 3 zodziai ikisti tik tam kad klaidinti nekaltas sielas. Veliau sakytu kad nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes.

Del autonies. Gerai, bandysiu paderint sutarti. Taciau idomu per kuria vieta man gali isplaukt kazkokie nemalonumai del pacios sutarties? Neradau kur butu parasyta kad teikiant elektronine deklaracija yra dar kazkokia prievole teikti sutarties kopija. As neteisus? Jei jus zinot kam as, kaip autorius, tureciau atfaksuot kopija, tai prasom apsvieskit. Betkokiu atveju, deklaruojant jau bus pervelu. As nieko negalesiu pataisyt, nei sutarties teksto nei nieko kito, nebent damoket dar. Jei VMI mano sutartyje ras pvz darbo santykius, tai jie pirmiausia tures kreiptis i uzsienio tax kad tie duotu i galva uzsakovui. Na kaip cia geriau paaiskinus...

1) as padariau darbo. Tai tikrai buvo kuryba ir man bus sumoketa uz unikalu kurini, tiksliau uz tai kad atiduosiu turtines teises i ta mano kurini.

2) as sumokesiu mokescius 15% nuo visu iplauku (banko irasai patvirtins kiek man buvo sumoketa). Galeciau moketi ir 27% nuo pliuso, jei tik galeciau dokumentais pagrist savo islaidas. O daugiausia biurokratizmo kaip tik ir prasideda kai bandai nemoket mokesciu nuo islaidu, ane?

3) deklaruoju kaip pajamos "is autorines sutarties". As turesiu rankose kontrakta. Taciau nerandu jokiuose dokumentuose ar isaikinimuose kad ta sutarti (kontrakta) reiketu kazkam issiust. Kontrakta galima laikyti tik sau, galima iremint ir pakabint ant sienos?

4) tarkim kazkas randa kad uzsakovas ir as sufabrikavo popierius (is tikruju nieks nieko TIKRAI nebando apgaut), ir bando prisikabint. Net neisivaizduoju ka as galeciau padaryt. As galeciau tik parodyt kontrakta, toki koks jis yra. As tikrai negalesiu itakot uzsienio korporacija kai saukstai po pietu. Nieks man kontrakto turiniu atbuline data nepakeis. Moketi mokescius ju saly - ju asmeninis reikalas. O as savo sumokejau ir deklaravau.

Kazka blogai galvopju? Tada pasakykit kur klaida. Esu tikras kad sumoket turiu 15%, taip pat kad privalau deklaruot. Jei autorine jusu manymu netinka, tai gal honoraras? Nors man atrodo kad tas honoraras man netinka. Jei netinka nei tas nei tas, tai ka tada daryt? Priminsiu kad tai korporacijai visai nerupi mano bedos ir LT VMI, jie turi gerai apmokamu advokatu ir viska daro pagal lokalius istatymus. Butu ju atstovybe Lietuvoj, tai jie tada moketu GPM, o ne as. Ka daryt? ACIU
2007-11-07 08:02 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #453450
Aciu, Geroji Ponia

Del pirmo komentaro ir citatos:
Darbas - kuriniu paketas, nuo gelezu breziniu iki visos reikalingos programines irangos. Viskas isikunijo i veikiancius pavyzdziuus ir gamybine dokumentacija. Viskas unikalu ir nekopijuota. Ir ne darbo santykiai nes viskas daryta laisvalaikiu, priedo jei nebutu rezultato - nebutu uzmokescio.
Kita vertus, tai vietiniai buhalteriai ir direktoriai suka galva kaip autorine apiformint ir taip kad VMI nesuabejotu kad nera bandoma apiformint autorine vietoj to kad pasamdyt ir moket zymiai daugiau. Cia gi situacija kiek kitokia. Man kaip ir nerupi ar neprikibs prie uzsienieciu tax inspektoriai. Is kitos puses tiems uzsienieciams nerupi ka musu VMI galvos apie mane. Uzsienieciams fajna, jie neturi galvot apie uzsienietiska GPM nes as nesu ju salies gyventojas. O man galvos skausmas nes privalau pagal istatyma griebtis veiksmu. Nuo tu VMI isaiskinimu taip buvo susisukus galva kad tikrai nezinojau ka daryt. Patento mano veiklai but negali, ar reikia ar nereikia kazkokiu pazymu is uzsienietisko mok. administratoriaus irgi be butelio neissiaiskinsi. Tik dabar man praskaidrejo kada ir kokio popieriaus reikia. Ogi mano atveju jokio popieriaus nereikia. Na turesiu laisva forma rasyta kontrakta ir tiek. Jei VMI mano kontraktas nepatiks - tai VMI tures proga pabendraut su ta korporacija su kuria as sutariau. Na gal ir bus blogiau nei manau, bet as tikrai nenusizengsiu mokedamas 15% nuo tu uzsienietisku iplauku, juk as nebandau isskaiciuot mazas mano islaidas. Tai kuom as priesas savo valstybei kad uzsakovai nemoka "teisingai" surasyt autorine sutarti.

Busiu dekingas jei rasit spragu mano mastyme.

Del antros Jusu pateiktos citatos:
As betkokiu atveju planuoju sumoket 15% iskart kai tik gausiu pajams. Juk tai ne mano o valstybes smile. O vat pagal jusu citata gaunasi kad sumokejes iskart galiu visai nedeklaruot. Idomu kur Jus tai radot, bandziau ieskot bet neradau. Formuluote klasiska. Gal ten noreta pasakyt kad gaves ir sumokejes 2007m, neturiu deklaruot tais paciais 2007 o 2008? Tikrai labai sukta formuluote. Netikiu kad galiu sumoket ir "nedeklaruodamas".

Aciu uz pagalba
2007-11-06 13:42 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #453226
2 Vandeja;
Taip, nurasymas i sanaudas reiskia jau ne 15% o 27%. Manau tame ir esme tu skirtingu tarifu. Arba nesismulkini del islaidu ir moki 15% nuo visu pajamu. O jei jau smulkiniesi tai sia tau 27% ir turi irodyt visas islaidas dokumentais. Tokiu mazu sanaudu, 10k/50k=20% neapsimoka rodyt nes draugui liktu 50000*(1-0.15)=42500 arba 40000*(1-0.27)=29200.

Nemuskit batais jei nusisneku
2007-11-06 12:13 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #453153
Tarkim vat yra tokia situacija kad uzsienio (EU) kompanija siulo man kontrakta. Autorine sutartis kuo puikiausiai tiktu apibudint si kontrakta. Darbo pabaigoj pinigai ibyretu i mano banko saskaita. Man nevisai aisku kuom visa tai kvepia is mokesciu ir biurokratines puses, esu zalias.

Jei gerai supratau GPMI ir VMI puslapy rastus veikalus, tokius kaip "kaip apmokestinamos is uzsienio gautos pajamos", tai man reikia tik
1) pinigu ibyrejimo dienos oficialiu kursu perskaiciuot tugrikus i litus ir pervest 15% nuo visos sumos i VMI.
2) deklaruot. B rusies pajmos nes mokescius mokesiu pats

Jei gerai suprantu tai apart deklaracijos nereikia niekam siust jokiu popiereliu? Sumokejai, deklaravai, ir viskas? Ar tikrai taip? Noriu ramiai miegot. Bandziau pildyt praeitu metu deklaracija, pasitreniravimui. Pirma syki gyvenime, nes iki siol ariau tik uz A pajamas ir tik is LT. Kazkaip uzsipilde.

Prasau uzveskit ant teisingo kelio ir padrasinkit jei viska supratau gerai. Aciu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui