Tax.lt narys Baccardi

B
Tax.lt narys nuo
2007-12-01
Baccardi
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-01-28 08:25 Darbo teisė » Pasikeitimai dėl darbuotojų išėjimo iš darbo » #482175
Laba diena,

Prašau pasakykite, ar nėra jokių pasikeitimų išeinant iš darbo? Vienas pažįstamas prieš dvi dienas man pasakė, kad neva išeinant iš darbo nebūtina rašyti pareiškimo prieš 2 savaites. Kad neva jis girdėjo, jog nuo sausio mėnesio panaikino ir dabar galima išeit vos ne nuo kada nori, kad ir nuo šiandien. Kažkaip nenoriu tikėt, kad tai gali būti tiesa. Gal jūs žinote?
2007-12-02 14:47 Darbo teisė » Darbuotojo nepagarba, pareigu nevykdymas » #463654
Ačiū, Ramioji. Kad ji manęs negerbia, tai jau aišku, bet ji negerbia ir kitų. Nuotaikos žmogus. Vienas darbuotojas neapsikentęs jos priekabiavimų praeitą savaitę išėjo ankčiau iš darbo. Tik vakar pats man apie tai pranešė.
Direktorius ir kiti administracijoje dirbantys žmonės mane palaiko. Dar daugiau. Jie nori, kad revoliucijų ir tokio elgesio nebūtų. Todėl visi siūlo ją iš karto atleisti. Bet man vis tiek, ant širdies nėra gerai. Na, nenoriu aš įsigyti sau priešo. Apskritai, tai man gaila, kad taip įvyko. Anksčiau vis praleisdavau pro pirštus, maniau, ai, charakteris, paburnoja ir vėl dirba, praeina ir gerai. Neimsi gi kiekvienos smulkmenos į galvą. O dabar jau nuspręsta. Mano nuomonė buvo tik viena iš keletos. Gal aš tikrai blogas vadovas. Yra kas man nuolat kartoja, kad buvau per daug nuolaidi ir gera. Gal todėl ir negerbia. Yra toks geras posakis, bijo, vadinas, gerbia. O čia baimės nebuvo. :) juokas juokais. Ačiū visiems už komentarus. Sėkmės. Daugiau nebetrukdysiu.
Gyvenimas gražus. Linksmų švenčių.

P.S. Kalėdos jau beveik ant nosies.
2007-12-02 08:50 Darbo teisė » Darbuotojo nepagarba, pareigu nevykdymas » #463628
p.s. dėl vardo baccardi. Gėrimas tai gal ir rašomas BACARDI. O čia tiesiog nickas. ir man tas gėrimas visiškai nepatinka :D
2007-12-02 08:47 Darbo teisė » Darbuotojo nepagarba, pareigu nevykdymas » #463627
Dėkui už apmąstymus ir patarimus. Ne užuojautos čia atėjaus. Užvirė psichologinė tema apie kompetenciją apkalbas ir panašiai. O aš tik norėjau sužinoti kaip teisingai surašyti tarnybinį pranešimą apie netinkamą elgesį. Labai teisingai vienas žmogus parašė, kad įžeidimai nėra pateisinami ir atleidžiami. Čia ir yra tas atvejis, kai jau buvo įžeidinėjama. Apkalbos?
Aš tik patarimo norėjau. Papirkti? Mes visada gerai sutarėme. Čia ir buvo didžiausia bėda, kad kai reikia, tai žino į ką kreiptis. Kažkas nepatiko, vadinas, gali leisti sau įžeidinėti. ( Va čia jau apkalbos) Atsiprašau, taip ir nesulaukiau konkretaus pasiūlymo ką daryti. Prosai, dėkui už pasiūlymą. Aš jau pasisiūliau dar prieš tavo komentarą dėl išėjimo iš darbo direktoriui. Atsakymas vienas ir neginčijamas. Rašyk tarnybinį pranešimą. Kada nori kad čia jos nebūtų? O aš vis dar sėdžiu ir mąstau kam ir ką rašyt; ar tą pranešimą ar prašymą dėl išėjimo?
Tikėjaus konkretumo, o pasidarė visiškai nereikalinga diskusija. Patikėkite, man užuojautos tikrai nereikia. Aš tik nebuvau susidūrus su dokumentų forminimu tokiais atvejais.
2007-12-01 15:36 Darbo teisė » Darbuotojo nepagarba, pareigu nevykdymas » #463578
Del vadovo kompetencijos, tai tikrai ne man pačiai apie save kalbėti. Žinau klientų atsiliepimus apie mano darbą ir pačio direktoriaus nuomonę apie mano kompetenciją ir darbą. To man pakanka. Aš esu reikli tiek sau, tiek kitiems, juo labiau, kad mes dirbame paslaugų sferoje ir klientų nuomonė man labai svarbi., tačiau savo darbuotojus gerbiu ir niekada nesu rėkusi ant jų ar tuo labiau vadinusi kaip nors įžeidžiančiai. Sekantis dalykas, dėl mano darbuotojos pagyrimų ir panašių dalykų. Ji dirbo šitoje įmonėje kaip minėjau trejus metus. Ir tik mano iniciatyva prieš kelis mėnesius jai vienintelei buvo pakeltas atlyginimas už gerą darbą. Direktorius ir įmonės savininkas neketino jokiu būdu jos skatinti, tačiau man pavyko jį perkalbėt. Ir pažiūrėkit kas iš to gavos? Atleiskit, aš galbūt būsiu kategoriška šituo atveju, bet manau, kad čia ne mano kaip vadovo problema, o pačio žmogaus. Tik aš iš žmogiškos pusės žiūrėjau, perskaičius komentarus dar kartą įsitikinau, kad " per daug gerai" ( kaip mano vadovas sako) nereikia būti. Po to lipa ant galvos. Va ir užlipo. Man papeikimas už tai, kad aš niekada jos nekritikavau!
2007-12-01 12:44 Darbo teisė » Darbuotojo nepagarba, pareigu nevykdymas » #463559
Ne, tris metus ištisai taip nesielgia. Karts nuo karto pasitaikydavo. Būdavo įspėta apie netinkamą elgesį, tai kažkaip žodinio įspėjimo pakakdavo. Bėda čia tame, kad aš jai vadovė,esu jaunesnė ir dirbu 2,5 metų, o darbuotoja mano, kad ji neprivalo paklusti tokios vadovės nurodymams. Labai aiškiai buvo pasakyta: Kas tu man tokia? Kažkaip visada norėdavau, kad darbutoojų ir vadovų santykiai būtų geri. Per daug nuolaidžiai žiūrėdavau į jos išsišokimus, čia pripažįstu - mano kaltė. Bet situacija tokia, kad ir kiti darbuotojai mato ir girdi kaip ji sau gali leisti elgtis. Tai kažkaip mano kaip vadovo autoriteto iš viso nebelieka. Jei taip ir toliau, tai visi taip pradės elgtis. Noriu kažkaip arba žmoniškai "pastatyt" į vietą (ji man tiesiogiai pavaldi) arba atleisti iš darbo. Vėl gi, nenoriu vadovautis emocijomis, todėl reikalinga nuomonė iš šalies. Ar apkritai reikėtų forminti tik vieną tarnybinį pareiškimą pgl DK 235str. už šiurkštų darbo pareigų pežeidimą ir paprašyti palikti šią įstaigą?
2007-12-01 12:13 Darbo teisė » Darbuotojo nepagarba, pareigu nevykdymas » #463553
Turiu tokią problemėlę. Turime firmoje vieną darbuotoją, kuris dirba pas mus jau 3 metai. Problema tokia, kad pradėjo rinktis darbus: tą darysiu, to nedarysiu, to nenoriu. Atėjus naujiems darbuotojams ir paprašius paaiškinti, padėti - atsakymas visada neigiamas. Kai dirba, tai dirba gerai, bet pradėjo atsirinkinėti darbus. Maža to, kolektyve sukuria tokią atmosferą, kad kai kurie darbuotojai neatlaiko spaudimo. Paskutiniu metu pradėjo ir su vadovais nesiskaityti. Teikiame paslaugas, tai net gi klientams girdint gali sau leisti vadovus išvadinti debilais ir panašiai. Amžinas kovos laukas. Kaip suforminti tarnybinį aktą už tokį elgesį? Kaip reikėtų teisingai pasielgti, kad ateityje nekiltų problemų. Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui