Tax.lt narys Momita

M
Tax.lt narys nuo
2008-03-16
Momita
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-12-16 14:01 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #890333

Elste rašė:
bet DSS tarnybos specialistus reikia siųsti mokytis ir gauti pažymėjimą.
Ir tokį pažymėjimą padalinių vadovai turi turėti vien todėl, kad galėtų instruktuoti DSS klausimais savo padalinio pavaldžius jiems darbuotojus.


Įvadinio instruktažo darbdavio įgaliotas asmuo pravesti negali, darbo vietoje – gali. smile
Darbdavio įgaliotas asmuo taip pat turi būti apmokytas.

Instrukcijų rengimo ir instruktavimo tvarka
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

susiekite su mokymo ir atestavimo nuostatais = galutinis rezultatas smile
2010-12-16 10:10 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #890123

Elste rašė:

Momita rašė: padaliniuose – padalinio vadovas turi turėti darbdavio, jam atstovaujančio asmens pažymėjimą, .

šito neužtnka, su šiuo pažymėjimu negali instruktuoti darbuotojų. Turi turėti Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos specialisto pažymėjimą padalinių vadovai.


Mokymo ir atestavimo darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais bendrųjų nuostatai:

Darbdaviuiatstovaujančiam asmeniui, darbdavio įgaliotam asmeniui darbuotojų saugai irsveikatai nusprendus mokyti mokymo įstaigose arba įmonėje darbuotojus, kuriemsĮstatymu nenustatytas privalomasis mokymas ir žinių tikrinimas mokymoįstaigose, šių Nuostatų nustatyta tvarka mokymo įstaigose arba įmonėje mokomi:padalinių vadovai, darbuotojai, dirbantys pavojingus darbus, kurių sąrašaspatvirtintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. rugsėjo 3 d. nutarimu Nr.1386 (Žin., 2002, Nr. 87-3751), darbuotojų atstovai saugai ir sveikatai, įmoniųdarbuotojų saugos ir sveikatos komitetų nariai, darbuotojai, vykdantysnuolatinę potencialiai pavojingų įrenginių, kuriems nenustatyta privalomaįgaliotų potencialiai pavojingų įrenginių techninės būklės tikrinimo įstaigųpriežiūra, kiti darbuotojai, kurie neturi pakankamai profesinių įgūdžių aržinių, kad galėtų saugiai dirbti ir nebūtų pakenkta jų sveikatai.

plačiau: sena.sam.lt/lt/main/teisine_informacija/mi...
smile
2010-12-16 10:01 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #890116

Elste rašė:

Momita rašė: padaliniuose – padalinio vadovas turi turėti darbdavio, jam atstovaujančio asmens pažymėjimą, .

šito neužtnka, su šiuo pažymėjimu negali instruktuoti darbuotojų. Turi turėti Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos specialisto pažymėjimą padalinių vadovai.


Specialistas gali instruktuoti darbuotojus pagal visus instruktažus smile, darbdavio pažymėjimą turintis – padalinyje (darbo vietoje).
2010-12-16 09:50 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #890102

ginn_ta rašė: Tai jei darbo vietoje instruktuojami padaliniuose, tada neinstruktuojama centriniame padalinyje? O tas pats asmuo gali intruktuoti visur?


Centriniame padalinyje prainstruktuojama: įvadinis, darbo vietoje (padalinyje) pradėjus dirbti – pirminis, po metų (padalinyje) periodinis.
Pagal Įvadinius instruktažus instruktuoti gali tik darbuotojas turintis darbuotojų saugos ir sveikatos specialisto pažymėjimą, padaliniuose – padalinio vadovas turi turėti darbdavio, jam atstovaujančio asmens pažymėjimą, su darbdavio pažymėjimu galima instruktuoti tik darbo vietoje.
2010-12-16 09:42 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #890093

Elste rašė:

ginn_ta rašė: Jei įmonė turi kelis regioninius padalinius (administracinius, kuriuose po kelis darbuotojus), ar galima darbuotojus instruktuoti tik centriniame padalinyje ir visas instrukcijas laikyti centriniame? Ar kažkokios privalomos ir atskiruose padaliniuose?

centriniame instrutuojami ir būna tik įvadiniai istruktažai, o padalinuose BŪTINA turėti instruktavimų darbo vietoje žurnalus ir atitinkamas instrukcijas.


Privalomos kopijos (iš centrinių instrukcijų) patvirtintos įsakymu, reikalingos pagal atliekamus darbus arba/ir įrengimus prie kurių dirbama (tai būtų tik instruktavimas darbo vietoje)
2010-12-10 09:14 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #887555
Sveiki
Kadangi dirbu darbų saugos įmonėje – galite klausti, rašyti į AŽ, padėsiu.javascript:emoticon('smile')
2008-03-18 13:03 Bendra » UAB steigiamojo susirinkimo protokolas » #502161
Labas visiems. gal kas galit padeti su „Steigiamojo susirinkimo protokolu“ iš kur jo bent pavyzdį gauti, cia ne steigimui bet mokslams, įstatus jau parasiau, steigimo sutartį tai pat tik to protokolo nesuprantu.
2008-03-17 18:56 Įvairūs » UAB Steigimas » #501809
Sveiki gerbiamieji. gal kas turit tokia formele ar gal zinot kur ja gauti „pareiškimas įregistruoti bendrovę“ jei tokia isvis buna
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui