Tax.lt narys sakara

S
Tax.lt narys nuo
2008-06-26
sakara
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-08-18 16:19 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #550165
Ačiū merginos už atsakymus.
Nes aš ir kiek bandžiau skaitinėti visur radau, kad tik nuo to atlyginimo, iš kurios darbovietės būsiu išėjus į dekretą ir vaiko priežiūros atostogų, o kai parašiau į Sodrą užklausimą atrašė, kad nuo visų darboviečių nepriklausomai iš kurių būsiu išėjusi. Svarbu tipo tą ketvirtį gautos pajamos. Tai ir pasimečiau visai, nes nžn kaip geriau pasielgti, kad būtų viskas gerai ir kad pašalpa priklausytų nuo abiejuose darbovietėse gauto DU
2008-08-18 15:40 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #550142
Turiu tokį klausimuką:
Šiuo metu dirbu dvejose darbovietėse. Nuo spalio 9 išeinu dekretinių. Kadangi man aktualūs ketvirčiai bus dekretinėms - 2 ketv. o vaiko priežiūros atostogoms - 2 ir 3 ketv. tai ketinu iš antraeilių pareigų išeiti rugsėjo pabaigoje, kad gaučiau tą mėnesį atostoginius ir užsididinčiau vidurkį. O iš pirmos pagrindinės darbovietės išeičiau dekretinių ir vaiko priežiūros atostogų nuo spalio 9.
Tai klausimas būtų toks: ar mane atleidus iš vienos darbovietės antraeilių pareigų mano prašymu, o iš kitos išėjus dekretinių ir vaiko priežiūros atostogų, aš pašalpas gausiu pagal tuos ketvirčius gautą darbo užmokestį, ar tik pagal tuos ketvirčius gautą darbo užmokestį iš tos darbovietės iš kurios būsiu išėjus dekretinių ir vaiko priežiūros atostogų?

Labai prašau pakonsultuokit šituo klausimu smile
2008-06-26 13:31 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #534809
Jeigu as einu i dekretines sapli, o man aktualus antras ketvirtis, tai man apsimoka gauti atlyginima uz birzelio menesi ~7070 Lt ar geriau ~7340 lt?
2008-06-26 09:10 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #534632
Aš laukiuosi. Išeinu i dekretines nuo spalio 8 d. Šiuo metu dirbu dviejuose darbuose. Planavau iš pagrindines darbovietes išeiti į dekretines ir vaiko priežiūros, o iš antros darbovietės rugsėjo pabaigoje rašyti prašymą kad atleistų (kadangi ten dirbu tik fiktyviai).
1. Ar man naudingas toks mano sprendimas?, kadangi čia kažkur skaičiau kad gauto atlyginimą iš antros darbovietes man gali nepriskaičiuoti prie pajamų nuo kurių skaičiuos pašalpas?
2.Kadangi antroje darbovietėje dirbu pagal neterminuotą sutartį, gal verta pakeisti sutartį į terminuotą tarkim iki rugsėjo, ar tada iskaičiuos tą atlygnimą prie gautų pajamų ir nuo jo skaičiuos pašalpą?
3. O gal jeigu išeisiu rugsėjo mėnesi man vistiek priklausys ir dekretinės ir uz vaiko prieziuros ataostogas pašalpa paskaičiuota pagal abiejose darbovietese gauta atlyginimą (nes dekretinems aktualus IIketv. o vaiko priežiūrai II+IIIketv.)?
4O gal prašyma dėl atleidimo rašyti tik išėjus į dekretines, bet ar tada gausiu uz dekretines pašalpa nuo abieju atlyginimu?ir kaip tokiu atveju bus su vaiko prieziuros atostogomis?

Labai lauksiu jusu atsakymuku smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui