Tax.lt narys miselina

M
Tax.lt narys nuo
2008-09-21
miselina
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-09-27 17:16 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #563216

miselina rašė:

Kalijola rašė:
Archyvuojami visi čekiukai, kiekvienas atskirai, kiek jų bebūtų. Tam ir yra archyvavimas, kad nepasimestų nei vienas dokumentas. smile


Gal kas susidūrė: kaip elgtis su nepanaudotais bilietais į renginį?


Išsiaiškinau, kad apie archyvavimo terminus daugiau išmano, natūraliai, tie, kas juos nustato - archyvų departamentas. Taigi, išrišimas:

Nepanaudotus bilietus reikia saugoti 1 metus po metų, kuriais įvyko renginys / loterija ir pan.

Panaudoti bilietai (parduoto bilieto šaknelė), arba loterijos bilietas, pagal kurį buvo išmokėtas laimėjimas, saugomas 10 metų.

Atsakymą gavau telefonu, todėl vistiek referuoti į jį reikia su atsarga. Visgi ne raštu.
2008-09-21 14:06 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #560802

Kalijola rašė:
Archyvuojami visi čekiukai, kiekvienas atskirai, kiek jų bebūtų. Tam ir yra archyvavimas, kad nepasimestų nei vienas dokumentas. smile


Gal kas susidūrė: kaip elgtis su nepanaudotais bilietais į renginį?

Užklausus VMI telefonu, neparduotus bilietus pasiūlė sunaikinti, o parduotų bilietų šakneles saugoti 10 metų.

Užklausus raštu, atsakė taip:

Vadovaujantis Finansų ministro 2005-08-12 įsakymu Nr. 1K-241 Dėl finansų ministro 2002 m. spalio 30 d. įsakymo Nr. 341 "Dėl Bilietų gamybos, įsigijimo, naudojimo ir sunaikinimo taisyklių patvirtinimo” pakeitimo” taisyklėmis, bilietai – grynųjų pinigų priėmimo dokumentai. Tokių dokumentų naudojimo tvarką reglamentuoja Buhalterinės apskaitos įstatymas (Žin., 2001 Nr. 99-3515). Šio įstatymo 19 straipsnyje nurodyta, kad apskaitos dokumentai ir apskaitos registrai iki finansinių ataskaitų patvirtinimo saugomi ūkio subjekto vadovo nustatyta tvarka, kuri turi numatyti priemones, užtikrinančias dokumentų saugumą. Patvirtinus finansines ataskaitas, apskaitos dokumentai ir apskaitos registrai saugomi ūkio subjekto vadovo nustatyta tvarka, laikantis Archyvų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų dokumentų saugojimo terminų.

Toje buhalterinės apskaitos dokumentų saugojimo rodyklėje bilietai nėra išskirti pažodžiui, yra tik kasos operacijų pirminiai dokumentai (KIO, saugojimas aiškus.

Bet kaip elgtis su pačiais neparduotais bilietais, kurių liko daug dėžių? Nesusegsi tūkstančių jų ant storo popieriaus atspaustų. Kaip makulatūra stovi kolkas ir tiek.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui