Tax.lt narys arina1978

A
Tax.lt narys nuo
2009-01-17
arina1978
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-01-17 16:58 Darbo teisė » Darbo sutarties keitimas » #604895

ftorita rašė:

Daliona rašė:

ftorita rašė:

jolkyte rašė:

ftorita rašė: Sveiki, gal galit kuo greičiau padėti!
Įmonėje išdirbau 2 mėn (man dar nesibaigė bandomasis laikotarpis). Dirbu pilnu etatu. Darbdavys sugalvojo pakeisti darbo sutarties sąlygas: iš pilno etato nori palikti tik 0,5 ir aišku mokėti mažesnį atlyginimą. Apie tokius pakeitimus pranešė tik prieš 2 dienas iki pakeitimo. Ar tokie jo veiksmai galimi? smile


Kieno iniciatyva nustatytas bandomasis?


Sutartyje nenurodyta kieko iniciatyva nustatytas bandomasis. Tiesiog įvardinta, kad bandomasis laikotarpis 3 menesiai. Tai vadinas, bandomasis nustatytas abieju pusiu susitartimu.


Negalimi be jūsų raštiško sutikimo.


O prieš kiek laiko turi darbdavys pranešti, kad bus taip pakeičiama drbo sutartis? Priminsiu, kad man dar tik bandomasis laikotarpis.

Ir dar vienas klausimas, jeigu aš nesutinku su tokiais darbo sąlygų pakeitimai, parašau prašyma atleisti iš darbo, ar man priklauso išeitinė išmoka?

Laba diena. Mano situacija labai panasi, tik isdirbus esu truputi daugiau nei metai. Dabar is pilno etato man palieka tik puse net neatsiklause manes. Ar turejo mane apie tai ispeti is anksto? ir jei taip, tai pries kiek laiko? Ar gerai suprantu, kad jei nesutinku dirbt puse etato, darbdavys mane gali atleist, sumokant 2 menesiu atlyginimo dydzio iseitine pasalpa? Ar gauciau as is darbo birzos bedarbio pasalpa, jei nesusirasciau kito darbo?
Dabar dar is kitos puses. Tarkim sutinku dirbt puse etato, o po kazkiek laiko darbdavys sugalvoja dar "prasluot" darbuotojus ir mane atleidzia. Tai as jau gausiu iseitine pasalpa dvigubai mazesne? (nes puse etato) Ir is darbo birzos irgi dvigubai maziau(jei isvis gauciau)? O jei dabar pastociau, tai ka as gauciau, jei is darbo atleidzia dabar? Ir ka gauciau pasilikus dirbt(0.5 et.)?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui