Tax.lt narys Ignasio

I
Tax.lt narys nuo
2009-01-20
Ignasio
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-04-22 19:00 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #796241

Niemand rašė: Dabartinėje versijoje ne.
2010-04-22 17:05 Įvairūs » Dėl išeitinės išmokos » #796210

laura9 rašė:

Ignasio rašė:
Uošvienė dirba darželyje auklėtoja labai daug metų. Šiuo metu yra pensininkė. Ar jai priklausytų pagal kurį nors straipsnį išeitinė išmoka ar kompensacija kaip pensininkei? Gal tada vedėjos paprašytų tokį straipsnį pritaikyti.

O čia išėjimas savo noru ar darbdavio iniciatyva?


Atsiprašau, jau pats radau kitoje temoje panašiu pavadinimu "Išeitinė išmoka". Reikia rašyti pagal DK 127 (2) dėl išėjimo į pensiją ir priklausys Išeitinė išmoka 2 mėn.
2010-04-21 20:35 Įvairūs » Dėl išeitinės išmokos » #795605

saintlina rašė: sakykit prasau, ar galima atleisti zmogu be ispejimo? Imone visiskai be uzsakymu, darbo nera jokio. Tas zmogus pradirbes 3 metus, siuo metu pensininkas. Kokia iseitine kompensacija jam priklausytu (jei be ispejimo)? Ir pagal koki straipsni butu galima atleisti?
Nei savo noru, nei saliu susitarimu jis iseiti nenori.


Man irgi panašus klausymas:
Uošvienė dirba darželyje auklėtoja labai daug metų. Šiuo metu yra pensininkė. Ar jai priklausytų pagal kurį nors straipsnį išeitinė išmoka ar kompensacija kaip pensininkei? Gal tada vedėjos paprašytų tokį straipsnį pritaikyti.
2009-03-12 18:44 Įvairūs » Bankrotas » #631080
[quote="Rolanda"][quote="Ignasio"][quote="Rolanda"]

Devi rašė:

vvirginija1 rašė: Tai galima apkaltinti direktorių ir akcininkus, kad pavelavo paskelbti bankrotą, ir iš jų išieškoti asmeniškai? Įdomu, kiek leidžiama pavėluoti paskelbti bankrotą?


Taip, galima apkaltinti.
O į antrąjį klausimą - smile atrodo, jūs jau pavėlavote? smile
Jei rimtai: tiek akcininkas, tiek įmonės vadovas privalo domėtis įmonės ūkine ir finansine veikla, kontroliuoti, reikalauti informacijos ir t.t. Tad terminas - iš karto patiems inicijuoti bankrotą, kai tik sužinojo, kad įmonė yra nemoki. Dar variantas (jų yra labai daug...), jei numato, kad nemokumas gali atsirasti, nes, pvz. didžiausias paslaugų/prekių pirkėjas bankrutavo neatsiskaitęs, ir ta suma yra reikšminga įmonei.




1. Ar reikia laukti, kol pasibaigs bankroto procedūros ir paaiškės konkreti žala (t. y. kad mes iš bankrutuojančios firmos nieko neatgausime), ar galime iš karto pateikti ieškinį akcininkams ir vadovams? Manau jie ne skurdžiai, ir galima būtų ką nors iš jų asmeninio turto areštuoti.

2. Ar reikės mums teisme įrodinėti, kad bankrutuojančios firmos vadovai ir akcininkai paveluotai paskelbė bankrotą? Ar tai ir taip aišku, jeigu mes iš jų nieko neatgavome?
2009-01-22 11:25 Įvairūs » Bankrotas » #607708

Rolanda rašė:

Devi rašė:

vvirginija1 rašė: Kas bankroto atveju gresia akcininkams? Yra 3 akcininkai turintys beveik po lygiai akcijų, vienas iš jų direktorius


Akcininkai atsako tik įstatiniu kapitalu. Niekas negręsia smile


NETIESA !!!!
Pasiskaitinėkite ĮBĮ 8 str. 4 d: „4. Įmonės vadovas ar kitas asmuo (asmenys), įmonėje turintis teisę priimti atitinkamą sprendimą, privalo padengti žalą, kurią kreditoriai patyrė dėl to, kad įmonė pavėlavo pateikti teismui pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo.“




Tai galima apkaltinti direktorių ir akcininkus, kad pavelavo paskelbti bankrotą, ir iš jų išieškoti asmeniškai? Įdomu, kiek leidžiama pavėluoti paskelbti bankrotą?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui