Tax.lt narys Claudin

C
Tax.lt narys nuo
2009-02-03
Claudin
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-02-03 21:29 Įvairūs » Pareiginės instrukcijos » #614548
[/quote]

Taip galima pareiginėse numatyti, kas ką pavaduos. Ir netgi rekomenduojama būtent jose nurodyti. Atlygį už pavadavimą taip pat galima numatyti. Čia esmė ta, kad jeigu į pareiginę įrašyta, kad tą ir aną pavaduojo jo atosotgų ar ligos metu., tai jau atsisakyti pavaduoti negalėsi, nes tai tampa tavo pareiga. O kai pavadavimą numato įsakymu, tai gali ir nesutikti pavaduoti. O jau atlygis už pavadavimą kita kalba. Bet čia matyt "krizės atveju" įrašys be atlygio. Nors tai irigi normalu. Juk ir tave kažkas kažkada turės pavaduoti. Taip ir išsilygina - tu mane, aš tave.[/quote]

Tame ir dalykas, kad manes niekas niekada nepavaduodavo (ir dabar pavaduojamu sarase nesu, nes niekas su mano darbo specifika nera susipazines), visada savus darbus pati iki isnaktu, o as bent keturis skirtingu pareigybiu zmones galiu pavaduoti, turiu net pazymejimus, praejus apmokymus.. Kazkaip man bent atrodo logiskai pareigine instrukcija apibrezia mano darbo specifika, ka turiu dirbti, mano igaliojimu darbe ribos.. tai ka men keliu zmoniu darbo specifika suvarys i pareigine.... niu nezinau... manau vistiek bus karas imonei, nes kt isvis darbai nuo kai dar gaidziai negieda iki saule jau seniai nusileidus... jei kazkas para dirbs para bus laisvas, tai manau jau darbu sauga bus pazeista ir kokius pervirsius darbo valandu teks isdirbti..
2009-02-03 12:53 Įvairūs » Pareiginės instrukcijos » #614158
Sveiki,

Norėjau pasiteirauti, gal kas žino ar teisiškai galima į pareigines inrtukcijas įtraukti, kad darbuotojas privalo pavaduoti kitą darbuotoją, t.y. pas mus sumaste, kad kai vienas ar kitas darbuotojas bus atostogose, ar susirgs ar dar kas nors, kitam darbuotojui i pareigines bus itraukta nuostata, kad jis privalo pavaduoti ta zmogu neatlygintinai. Pas mus ir sarasus padare kas ka pavaduos, kieno pareigines instrukcijos bus keiciamos, bet as manau kad tai absurdas, nes pas mus yra ir tokiu pareigybiu, slenkanciu grafiku, kur zmones dirba nuo ankstaus ryto iki velyvo vakaro (pamaina prasideda 04.30 ir baigias 00.30) ir kasdien taip. Galu gale kaip man planuotis savo darbus, jei net nezinosiu, kada padides darbo kruvis. Vasara pavadavau ne viena imones darbuotoja (atlygintinai), tai sededavau kiekviena diena iki 8-9 vakaro, o ir savaitgaliais atvaziuodavau, nors mano darbo laikas yra 5 darbo dienu per savaite, ir nuo 8 iki 16.45, o dabar visa tai planuoja padaryti neatlygintinai, motyvuodami tuo, kad imones vadovo pareiginese, viena is musu ministeriju, yra nustacius tokia nuostata, kas pavaduoja imones vadova neatlygintinai jo nebuvimo metu. Bet ar mes paprasti darbuotojai galime lygintis su vadovu, juk imone be vadovo negali buti, kazkas turi tureti igaliojimus priimti sprendimus nesant vadovui. O mums papildomas kruvis ir visa kita.
ACIU LABAI UZ ATSAKYMA (ARGUMENTUOTA)... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui