Tax.lt narys xrs

X
Tax.lt narys nuo
2009-03-28
xrs
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-03-30 15:35 Blevyzgos » Bedarbio pašalpa » #637696

Soffy rašė: Pasirodysiu baisi, žiauri, neužjaučianti ir t.t., bet...
Nejaugi tikrai tikėjotės, kad Darbo birža Jums GALI kažką verto pasiūlyti? Manote, kad rimta firma, galinti pasiūlyti normalų darbą, galinti mokėti normalų alyginimą, ieškos darbuotojų Darbo biržoje?
Ten žmogus registruojasi tik tam, kad turėtų nors šiokias tokias pajamas, kol PATS susiras darbą. Jei jis tikrai nori normalaus darbo už normalų atlyginimą.
Ir normali firma dar nelabai Jus priims, jei pasigirsite, kad ieškojote darbo per Darbo biržą. Nes pripažinsite, kad esate gana beviltiškas.
Nenoriu nieko užgauti, bet taip yra, deja, apsidairykite aplink.
I darbo birzos puse dabar tik ir ziuriu is finansines puses(bedarbio ismoka). Kad darbo jie pasiulyti negali cia ir taip aisku.
2009-03-30 14:09 Blevyzgos » Bedarbio pašalpa » #637621

Soffy rašė: Bedarbio PRIEVOLĖ-PAREIGA pranešti apie įsidarbinimą, lankytis nurodytu laiku Darbo biržoje.
Ir Darbo birža kalta, kad jaunikaičio neieškojo tos prievolės atlikimui:)?
KAM labiau svarbu tvarkingai naudotis Darbo biržos paslaugomis?

Kai nori ieškoti kaltų, tai rasti labai nesunku.
Tvarkoj, as pazeidziau ju taisykles ir nurodytu laiku neatvykau pas juos. Tai prasom man skirti nuobauda tada kada as padarau pazeidima, o ne po 3 menesiu, per kuriuos jie "neva" manes lauke. Jei tuo metu as buciau gaves bedarbio pasalpa, ja man butu akimirksiu sustabde ta pacia diena kai as neatejau. Bet jiems nenaudingoj situacijoj ta pati istatyma interpretuoja visiskai kitaip. Pati pasalpa butu mokama kartais ne is mokesciu kuriuos mokejau kai dirbau?... Ir as juos kartais mokejau netam, kad likes bedarbis gauciau pasalpa? Kazkaip mokescius moket tenka besalygiskai, bet kai reikia gauti tai ka tau valstybe isipareigoja uz tuos mokescius suteikt, tada prasideda salygos, taisykles ir kitokia xuinia. Jeigu pirma karta atejas pas juos buciau zinojas apie tuos nelemtus 6 menesius buciau paskambines ir praneses. Bet spek ar kasnors bent viena zodeli apie tai uzsimine ten lankantis? Ogi ne, buvo pasakyta: "nesuprantu ko tu cia isvis atejai jei issilavinima turi". Gavau siuntima i darba uz minimuma ir iskart buvo pasakyta, jei neisiu galiu 3 menesius pas juos nebesirodyt, nes mane iskart brauks is sarasu bedarbiu. (apie 6 menesius nei zodzio). Tai turbut logiska, kad darbo teko ieskotis savarankiskai ir i birzos puse net neziurejau.
2009-03-30 12:42 Blevyzgos » Bedarbio pašalpa » #637564

xrs rašė: Tokioj situacijoj atsiduriau butent todel kad klausiau ka man toj darbo birzoj pasakojo... Eidamas pas juos pirma turi zinot visus LR galiojancius istatymus, kad neisdurtu. Pries einant dabar noriu issiaiskint situacija, kad istorija nepasikartotu.

Nuejus i birza paaiskejo, kad pasalpos negausiu ne 6 men, o 6+3 men. Nes matai po to kai neatejau, jie manes dar 3 menesius lauke isskestom rankom... Per tuos tris menesius nesugebejo patikrint sodros duomenu, nesugebejo paskambint kontaktiniu telefonu... tiesiog lauke... Nors pries menesi pats kauno darbo birzos direktorius patikino, kad tik 6 menesius negausiu pinigu. Pasityciojimas is zmoniu ta birza ir tiek.
2009-03-28 15:17 Blevyzgos » Bedarbio pašalpa » #637210

Soffy rašė: Galima pagalvoti, kad čia renkasi vieni bedarbiai su įvairiausiomis bedarbystės istorijomis:).
Paskambinkite pirmadienį arba geriau nueikite į darbo biržą ir smulkiai Jums viską paaiškins.
Tokioj situacijoj atsiduriau butent todel kad klausiau ka man toj darbo birzoj pasakojo... Eidamas pas juos pirma turi zinot visus LR galiojancius istatymus, kad neisdurtu. Pries einant dabar noriu issiaiskint situacija, kad istorija nepasikartotu.
2009-03-28 14:53 Blevyzgos » Bedarbio pašalpa » #637204
Situacija tokia: praeitu metu rugsejo menesi uzsiregistravau darbo birzoje, bet isidarbinau savarankiskai. I darbo birzos paskirta vizita nenuejau ir nepranesiau apie savo isidarbinima. Naujoji darboviete subankrutavo ir vel likau bedarbis. Nuejus i darbo birza man buvo pasakyta, kad butent todel kad neatejau rugsejo menesi pas juos i paskirta vizia as netenku teises i bedarbio pasalpa 6 menesiams. Dabar prabego tie 6 menesiai ir pirmadieni zadu vel eiti i birza ir uzsiregistruoti. Bet... Darbo birzos puslapyje randu informacija: "Nedarbo draudimo išmoka iš naujo gali būti paskirta po 12 mėn"... Kaip suprantu ta 6 menesiu termina pailgino iki 12 men. Tai siuo atveju man pasalpa priklauso ar ne? Ar dar puse metu laukt, kol kazkas nuspres termina dar pailgint...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui