Tax.lt narys 4lilly

4
Tax.lt narys nuo
2009-08-25
4lilly
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-08-26 15:19 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #690905
:D.. ačiū, kažkaip dėl tokių smulkmenų paradėt bylinėtis... tiesiog gaila, kad taisyklės ne vienodai taikomos, o savo teises apsiginti ribotos.. šiaip ar taip pabandysiu dar raštiškai kreiptis dėl metodikos pateikimo :).
2009-08-26 13:50 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #690826
taip... ir tai demokratinė Lietuva vadinasi :D.....kaip manote, ar pagelbėtų koks nors kreipimasis į vartotojų teises?
2009-08-26 11:54 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #690762
tai taip išeina, kad jei esi narys turi ir teises ir pareigas,o jei ne narys - tik pareigas?
2009-08-26 11:33 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #690746
[quote="sab1"][quote="4lilly"]

sab1 rašė:

keiskit bendrijos nuostatus....pagal gyventoju skaiciu iš vis nelogiska skaiciuoti.o jei
faktiškai bute niekas nepriregistruotas ,o gyvena.arba skaičiuoti reikia 1 butui.

Na šiuo atveju, mano noras keisti šiuos įstatus mažiausiai kam įdomus, kadangi jei būtų skaičiuojama pagal plotą, būtų "nuskriausti" gyventojai, gyvenantys vieni, tokioj pat kvadratūroi kaip ir šeima, o būtent tokių vienišų dauguma. Bet vis gi gal dar kas kokių idėjų turėtūmėt ką būtų galima padaryti?
Ir dar klausimėlis (kai pirkau buvau jauna vištelė visai nesidominti dokumentais ir nebepamenu kaip vis gi oficialiai tvarkiau tuos priklausymo bendrijai dokumentus, tik kad kiek prisimenu parašus kažkur dėjau pas pirmininkę :D), pagal DSNB įstatymo nuostatas tam, kad įstoti į bendriją reikia užpildyti prašymą, ar tai reiškia, kad naujasis buto savininkas yra tik savininkas, bet bendrijai nepriklauso?, ar šiauo atveju būtų galima bandyti prašyti, kad pateiktų dokumentus per 5 d.d., kaip tai numato minėtas įstatymas?
2009-08-26 10:18 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #690707

sab1 rašė: visi komunalinai mokesciai,kitos išslaidos turi buti mokamos proporcingai buto naudingo ploto kvadraturai.ir tiek problemu.


Visiškai sutikčiau su tokiu variantu, bet kaip supratau, bendrijos nuostatuose yra nuspręsta tokius mokesčius dalinti ne pagal gyv. ploto kvadratūrą, o pagal gyventojų skaičių, tik man visiškai neaišku kokiu "mistiniu" būdu yra suskaičiuojami tie realūs gyventojai, kadangi tikrai vyksta migracija. Kadangi yra bendrija ir konteineris nuomojamas, tai bendra sumokėta mėnesio suma, tiesiog padalinama pagal gyventojų skaičių, bet šiuo atveju paaiškėjo, kad realios metodikos, kaip tie gyventojai nustatomi nėra, ir tikrai nesivadovaujama pagal registuortų/deklaravusių gyventojų skaičių. Kadangi 80 proc. namo gyventojų sudaro primieji, pensijinio amžiaus gyventojai, tai mano vos kelis metus naujai atsikėlusios nei nuomonės nei teisės ne tik, kad nepaisomos, bet ir pažeidžiamos, juk jei jau savo valia pirnininkė daro "nuolaidą" tam tikrai gyventojų grupei tai atsiliepia ir mano kišenei.
2009-08-25 21:48 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #690631
Laba diena, norėčiau su Jumis pasikonsultuoti, o situacija tokia: pastebėjau, kad komunaliniai mokesčiai yra skaičiuojami 3 asmenims, t.y. 2 suaugę ir vaikui (4 m), tuo tarpu kaimynė gyvendama tik su sūnumi (3.5 m) moka tik kaip už vieną asmenį. Bandžiau pasikalbėti su pirmininke ir išsiaiškinti pagal kokį principą yra skaičiuojami šie mokesčiai, tačiau sulaukiau komentaro, kad mes 3 gyvenam, todėl kaip 3 ir mokam ir nereikia čia pavydėti, kad kiti moka mažiau, ir kad civiliniam kodekse nurodyta, jog vaikas taip pat gyventojas (žinoma šiuo atveju rodymų neturiu kaip yra skaičiuojama kitiem). Gal galėtumėte pakomentuoti, kas vis gi šiuo atveju yra teisus ir kokių dokumentų galėčiau reikalauti? Ar bendrijos įstatuose būtų numatyta kaip paskirstomi bendro naudojimo mokesčiai, pvz šiukšlių išvežimas, kuris karts nuo karto vis auga?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui