Tax.lt narys velsas

V
Tax.lt narys nuo
2009-08-30
velsas
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-09-01 19:00 Bendra » Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla? » #692722

individas rašė:
smile smile smile Graužiu aš juos jau kiek daugiau nei pusę metų. Galima kiek paprasčiau padaryti. Nueini pas architektą ir užsisakai, tipinį namo projektą, arba individualu. Paprasta, gražu. smile

Žinau, kad taip paprasčiau, aš ir galėčiau nueiti į kokią firmelę, ten man viską kuo puikiausiai paaiškins ir net popierius padės sutvarkyti, bet kaip sakoma, šiais laikais už dyką nė į snukį negausi, tai kam mokėti pinigus, jeigu galima paklausti geranoriškų žmonių (nors dabar dėl kai kurių taip nemanau), kurie su tuo susiduria kasdien. Jiems atsakyti užtruktų 10 min.
O kas liečia verslo liudijimus tai taip, mane subalamutino tas atsakymas, kad turi verslo liudijimą, bet ne patentą, nes iki šiol vadinama dar ir taip ir taip.
2009-09-01 10:39 Bendra » Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla? » #692467
Na ir kur ten rašo apie techniknius g/b ir medžio skirtumus? smile kur tie pliusai ir minusai? Vienur firmos reklama, kitur mamyčio paplepėjimai apie dizainą, kaip geriau atrodytų ir nemačiau nei vieno techninio skaičiavimo... Ir įdomu kaip tu pasidarytum tą projektėlį, kur viskas butų aišku ir suprantama? Sėdėtum pusę metų ir graužtum projektavimo normatyvus, reikalavimus, visus STR straipsnius ir LST? Na tada gerbiu tokį žmogų, man dar toli iki tavęs. Nes vat man tie mokesčiai ir yra tos techninės detalės, ir klausiau aš ne kam ko kiek ir už ką reikia mokėti, o bendrai, kas apsimokiau. Ir ačiū žmonėms, kurie parašė - UAB geriau, nes aiškesnė mokesčių administravimo politika ir tiems, kurie sakė, kad tokiam versliukui tai gali būti per sudėtinga. Tokių paprastų atsakymų aš ir norėjau. O tos info internete nors vežimu vežk, bet kad pusė tų buhalterinių terminų nesuprantama, nors IQ ir šiek tiek didesnis, nei vidutinis, tačiau man taip nepasisekė, kaip gerbiamam individui, turbūt Dievulis dar pagailėjo smile
O kas liečia tuos verslo liudijimus, tai galbūt aš kažką ir maišau, gal ten kokie patentai, savaitgalį žinosiu tiksliai. Žinau, kad ne IĮ ir ne UAB, kad mokesčius moka, darbo inspekcija buvo ir mokesčiai buvo, ir niekas prie nieko neprikibo.
2009-09-01 08:17 Bendra » Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla? » #692430
Individas, jeigu Jums mano klausimai atrodo "buki" tai nebūkit dar "bukesnis" ir nerašinėkit tuščių atsakymų. Aš paklausiau paprastai, bendrai kas yra apsimokiau žmonių, kurie su tuo susiduria kasdien, ir neprašiau man išaiškinti apie kiekvieną mokestį, kur eit, ką daryt ar rašyt kokiam prašyme, nes puikiai žinau, kad tai atskiras mokslas, ir per forumą jo neperkąsiu. Jeigu Jūs manes paklaustumėte kokias sijas rinktis Jūsų statomam namui - medines ar g/b, aš manau patarčiau, pasakyčiau bendrus pliusus, minusus ir nepradėčiau aiskišti apie statines ir dinamines apkrovas, lenkimo momentus ir jėgų akcijas ir reakcijas, ir dar išvadinčiau "buku" dėl to, kad nesuprantat viso to pats, ar atsivertęs profesoriaus knygos pats sau neišsiaiskinat ir neišsiskaičiuojat.
Ačių visiems už normalius atsakymus. Kas liečia rinkos tyrimą, jis padarytas, ir ne tik per miestą "pereita". Pats puikiai žinau, kad tai rizikinga. Vienintelis įmanomas variantas išlikti - žaisti su kainom, todėl ir pelno rimto nesitikiu. O kas liečia pažįstamus, tai nežinau kas tie "optai", tačiau jie sėkmingai patys sau prekiauja iš savo parduotuvytės išrasinėdami tuos kvitukus ir ant duonos užtenka. Važiuosiu savaitgalį pas juos aiškintis smulkmenų kaip su tais liudijimais, prieš tai dar tikiuosi apsilankyti VMI.
2009-08-31 20:24 Bendra » Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla? » #692338
Būtent, kad kuo daugiau domiuosi, tuo daugiau klausimų kyla smile
Tai pardavinėjant komiso pagrindais taikoma kitokia prekių apmokestinimo sistema? Bet mokesčiai už darbuotojus nepakinta? Su tais verslo liudijimais gal ir mažiau atsakomybės, tačiau tikrai normalioje parduotuvėje išrašinėti tuos kvitukus neatrodo rimta. O uab's steigti vėl papildomos investicijos... Ir komiso pagrindais kaip suprantu reikėtų nurodyti prekių įsigijimo šaltinį - fizinį asmenį. O čia man dar didelis klausimas išlieka kaip reikės tai padaryti, nes ir dabar tos prekės įvežamos į Lietuvą be jokių dokumentų, jie nėra reiklaujami, tačiau jas realizuojant manau reikia kažką rodyt. Jaučiu greitai teks peržengti VMI slekstį ir ten išklausyti pasiūlymus, tikiuosi konsultacijos ten efektyvios ir nemokamos? Mačiau, kad galima užsiregistruoti internetu iš anksto smile
2009-08-31 09:46 Bendra » Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla? » #692039
Dėkui už atsakymus, o gal kas žinote kaip ten yra su tais verslo liudijimais, gal geriau nusipirkti sau ir duorbuotojams patentus, leidžiančius remontuoti ir prekiauti baldais (yra toks man atrodo). Ar inspekcija gali prisikabinti ir parduotuvei toks atvejis netinka. Turbut pigiau butų, nes už darbuotojus būtų fiksuoti mokesčiai, o likusi mokesčių dalis nuo apyvartos. Ar kažką ne taip suprantu?
2009-08-30 21:42 Bendra » Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla? » #692008
Matote, nesu aš ekomomistas ar buhalteris - mano išsilavinimas - inžinerinis, todėl ir nenutuokiu nieko apie mokesčius. Galbūt jums tai ir bukas klausimas, tačiau man aktualus. Aš savo veiklos sritį išmanau puikiai, tačiau argi blogai, jei domiuosi kažkuo daugiau.
2009-08-30 21:03 Bendra » Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla? » #692001
Sveiki,
Nepykite, jeigu tokia tema jau yra, bet skaičiau gal valandą ir neradau :)
Klausimėlis butų toksai:
Šiais sunkiais laikais vistiek galvoju apie kažkoki versla, turiu galimybę pardavinėti naudotą ir naują buitinę techniką, baldus, kuriuos įveža pažystami. Jie turi verlo liudijimus ir jais prekiauja.
Norėčiau atidaryti parduotuvę, imti iš jų prekes ir jas joje realizuoti. Be manęs būtų reikalingi dar 2 darbuotojai - pardavėja ir salės darbuotojas. Kaip geriausia tai daryti. Ar atidaryti UAB, ar IĮ, kaip dėl mokečių, kuomet jų sumokėčiau mažiau? Kaip reikėtų parodyti pačių prekių įsigijimą - jos įvežamos iš EU, ar reikalingi kažkokie dokumentai jas parduodant? Nes pažystami rodos įsigijimo dokumentų neturi, tačiau sėkmingai prekiauja. Baisu kažką pradėti, nes neaišku ar po visų mokesčių atskaitymų, apie kuriuos prisiskaičiau dar įmanomas kažkoks pelnas :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui