Parduotuvė: UAB ar Individuali veikla?

C
Colop 13606
2009-09-01 00:24 Colop
Gerai kad mastai su galva.... bet....... ant kiaušinių ir nereikėtų sėdėti.. gresia ne tik impotencija... :) smile smile smile bet paskui sėdyneje bus žymės kaip įdubos :DDD :)
O beje... sedint ant kiaušinių turėtų ir skaudėti :) ir ką čia beanalizuoji Tu ant kiaušinių sėdėdamas, su galva mastydamas 00,17 val. vakaro ? ?? ? ? :)

Ir... pas tave smegenys virš krūtinės ??? ir dar tu krūtinę turi ? A ? B ? C? dydis ? :)
Įdomūs polinkiai... įdomūs.... :")

o jeigu kokiame nors puslapyje nerandate atsakymo.. visada galima spausti nuorodą "Sekantis puslapis" :) :D :)
Individas Individas 8613
2009-09-01 00:47 Individas
Tam kad rasti atsakymą didžiulioproto nereikia, nors kai kam ir tai pakankamai sunku, o štai kad ji suprasti.... Čia jau, kai kam, Everesto užkariavimas.:))
volgadon volgadon 4395
2009-09-01 01:55 volgadon
Visa tai filosofija daugiau.Kokia prekyba baldais ir buitine technika.Na pažiūrėkit kas darosi su panašiom krautuvėm.Ir mažom, ir didelėm. Nebent pinigų nėra kur dėt, tai paimsiu ir atsidarysiu, o ten bus matyt.Arba yra kitas variantas, pinigus plaut.Pamenat Vilniuj buvo tokių krautuvių kur jei į savaitę vienas žmogus užeidavo, tai buvo labai gerai.
Jei jau taip norisi į tą prekybą, tai geriau čeburekai ir šimtas gramų visą parą.Nors irgi...
V
velsas 7
2009-09-01 08:17 velsas
Individas, jeigu Jums mano klausimai atrodo "buki" tai nebūkit dar "bukesnis" ir nerašinėkit tuščių atsakymų. Aš paklausiau paprastai, bendrai kas yra apsimokiau žmonių, kurie su tuo susiduria kasdien, ir neprašiau man išaiškinti apie kiekvieną mokestį, kur eit, ką daryt ar rašyt kokiam prašyme, nes puikiai žinau, kad tai atskiras mokslas, ir per forumą jo neperkąsiu. Jeigu Jūs manes paklaustumėte kokias sijas rinktis Jūsų statomam namui - medines ar g/b, aš manau patarčiau, pasakyčiau bendrus pliusus, minusus ir nepradėčiau aiskišti apie statines ir dinamines apkrovas, lenkimo momentus ir jėgų akcijas ir reakcijas, ir dar išvadinčiau "buku" dėl to, kad nesuprantat viso to pats, ar atsivertęs profesoriaus knygos pats sau neišsiaiskinat ir neišsiskaičiuojat.
Ačių visiems už normalius atsakymus. Kas liečia rinkos tyrimą, jis padarytas, ir ne tik per miestą "pereita". Pats puikiai žinau, kad tai rizikinga. Vienintelis įmanomas variantas išlikti - žaisti su kainom, todėl ir pelno rimto nesitikiu. O kas liečia pažįstamus, tai nežinau kas tie "optai", tačiau jie sėkmingai patys sau prekiauja iš savo parduotuvytės išrasinėdami tuos kvitukus ir ant duonos užtenka. Važiuosiu savaitgalį pas juos aiškintis smulkmenų kaip su tais liudijimais, prieš tai dar tikiuosi apsilankyti VMI.
vovere vovere 25997
2009-09-01 09:30 vovere
na jei pas jų toj parduotuvytėj apsilankytų vmi tai manau baigtųsi visos prekybos labai greitai
Individas Individas 8613
2009-09-01 09:39 Individas 2011-09-11 06-24

vovere rašė: na jei pas jų toj parduotuvytėj apsilankytų vmi tai manau baigtųsi visos prekybos labai greitai

Vat ir aš nerandu, kaip jie čia prekiauja. Su VL ir parduotuvėje. smile
C
Colop 13606
2009-09-01 10:17 Colop
Su verslo liudijimu pabandykite šalia mokesčių inspekcijos pastato atidaryti parduotuvę :) Spėju būtų nelabai kas :)
Aišku.. jei ta parduotovėėlė sodo bendrijoje kokioje ar ten, kur VMI darbuotojai retai praeina - nu tai gal ir nieko :)
Dėl autoriaus situacijos manau tegul rizikuoja žmogus :) Pelno milijoninio nebus, tačiau nerizikuodamas nežinosi ar pavyks ar nepavyks.(nes ir apklausos kartais būna labai kudlotos:)
o blogiausiu atveju - viską už savikainą parduosi ir tiek :) nematau tragedijos.. tik tiek kad sudėtingas čia mechanizmas visas :))) Bet jeigu su verslo liudijimo išeis Jums - dirbkite ir pirmyn :)
P.S. - pirma pasikonsultuoti nuvažiuokite pas kolegas. išsiklausinėkite jų smulkiai kaip ką jie daro, o tik paskui į vmi :) nes vmi tai tam ir sukuria daug taisyklių, kad kartais jas būtų galima sulaužyti :DDD :)
V
velsas 7
2009-09-01 10:39 velsas
Na ir kur ten rašo apie techniknius g/b ir medžio skirtumus? smile kur tie pliusai ir minusai? Vienur firmos reklama, kitur mamyčio paplepėjimai apie dizainą, kaip geriau atrodytų ir nemačiau nei vieno techninio skaičiavimo... Ir įdomu kaip tu pasidarytum tą projektėlį, kur viskas butų aišku ir suprantama? Sėdėtum pusę metų ir graužtum projektavimo normatyvus, reikalavimus, visus STR straipsnius ir LST? Na tada gerbiu tokį žmogų, man dar toli iki tavęs. Nes vat man tie mokesčiai ir yra tos techninės detalės, ir klausiau aš ne kam ko kiek ir už ką reikia mokėti, o bendrai, kas apsimokiau. Ir ačiū žmonėms, kurie parašė - UAB geriau, nes aiškesnė mokesčių administravimo politika ir tiems, kurie sakė, kad tokiam versliukui tai gali būti per sudėtinga. Tokių paprastų atsakymų aš ir norėjau. O tos info internete nors vežimu vežk, bet kad pusė tų buhalterinių terminų nesuprantama, nors IQ ir šiek tiek didesnis, nei vidutinis, tačiau man taip nepasisekė, kaip gerbiamam individui, turbūt Dievulis dar pagailėjo smile
O kas liečia tuos verslo liudijimus, tai galbūt aš kažką ir maišau, gal ten kokie patentai, savaitgalį žinosiu tiksliai. Žinau, kad ne IĮ ir ne UAB, kad mokesčius moka, darbo inspekcija buvo ir mokesčiai buvo, ir niekas prie nieko neprikibo.
2009-09-01 10:41 seimosdziaugsmas
Šiuo metu galiojančiuose teisės aktuose nėra vienodo turgavietės (prekyvietės) sąvokos apibrėžimo, nes, prekybos turgavietėse ir viešosiose vietose taisykles tvirtina savivaldybės. Prekyvietės modelį perkėlus į parduotuvę nauda akivaizdi: nereikia registruoti įmonės, mokėti darbo užmokesčio, sutaupomos socialinio draudimo bei kitų mokesčių įmokos.

3. Prekyba:
3.1. prekyba kioskuose (už kiekvieną kioską)
(įeina į EVRK klases 47.81; 47.82; 47.89)
3.2. pekyba prekyvietėse, suteikianti teisę verstis išnešiojamąja ir išvežiojamąja prekyba
(įeina į EVRK klases 47.81; 47.82; 47.89; 47.99)
3.3. prekyba iš (nuo) laikinųjų prekybos įrenginių
(įeina į EVRK klasę 47.99)
3.4. išnešiojamoji ir išvežiojamoji prekyba
(įeina į EVRK klasę 47.99)
31. Prekyba tik ne maisto produktais:
31.1. prekyba kioskuose (už kiekvieną kioską)
(įeina į EVRK klases 45.32; 45.40; 47.82; 47.89)
31.2. prekyba prekyvietėse, suteikianti teisę verstis išnešiojamąja ir išvežiojamąja prekyba
(įeina į EVRK klases 45.32; 45.40; 47.82; 47.89; 47.99)
31.3. prekyba iš (nuo) laikinųjų prekybos įrenginių
(įeina į EVRK klases 45.32; 45.40; 47.99)
31.4. išnešiojamoji ir išvežiojamoji prekyba
(įeina į EVRK klases 45.32; 45.40; 47.99)

3. Gyventojų prašymu išduotame verslo liudijime gali būti įrašomi šie fiziniai asmenys: sutuoktinis, tėvas, motina, vaikas nuo 14 metų, globojamasis, globėjas (rūpintojas), tačiau iš veiklos, kuriai buvo išduotas verslo liudijimas, gautas pajamas turi deklaruoti verslo liudijimą įsigijęs gyventojas. Verslo liudijime nurodyti asmenys turi teisę dalyvauti gyventojo vykdomoje individualioje veikloje, kuriai išduotas verslo liudijimas.

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
Individas Individas 8613
2009-09-01 10:55 Individas 2011-09-11 06-24

velsas rašė: Ir įdomu kaip tu pasidarytum tą projektėlį, kur viskas butų aišku ir suprantama? Sėdėtum pusę metų ir graužtum projektavimo normatyvus, reikalavimus, visus STR straipsnius ir LST?

smile smile smile Graužiu aš juos jau kiek daugiau nei pusę metų. Galima kiek paprasčiau padaryti. Nueini pas architektą ir užsisakai, tipinį namo projektą, arba individualu. Paprasta, gražu. smile
rasi rasi 475
2009-09-01 11:56 rasi
Individai -- kodėl trini žmogų smile
Reikia sveikinti kiekvieną , kuris šiandien kuria savo verslą , džiugu tai girdėti , kai visi aplink tik žlunga. Nepamirškime , kad šie verslininkai yra mūsų darbdaviai, jei ne šiandien tai jau rytoj. Mane pvz. nervina klausimai " ar kurti verslą ? " , tada visada sakau - ne. Nes jei kyla toks klausimas , tai dar ne laikas. Bet kai žmogus jau turi idėją ir sprendimą ir ieško info kaip tą padaryti - visada norisi padėti.
O Velsui - sėkmės. Nereikia bijoti UAB , jei jau nusprendėte , tai ir pavyks, jei tik pabandyti , tai galima ir su verslo liudijimu kurį laiką suktis. O ir patalpas parduotuvei dabar galima labai pigiai išsinuomoti. O jei reiks buhalterio tai tax tikrai jį surasite , čia mūsų labai didelis pasirinkimas - nuo bukų iki vunderkindų , nuo paprastų iki oragantiškų --visokių yra smile
C
Colop 13606
2009-09-01 15:31 Colop 2011-09-11 06-24
Velsas... Verslo liudijimai ir yra patentai. Tačiau patentai buvo rpie rusų. Dabar mes suaugome, rodome savo šalies kalbos kultūrą ir patentus vadiname verslo liudijimais.
Jeigu Jums verslo liudijimas nuo patento skirtingi dalykai... tai apie kokį verslą mes kalbame... ? ;) nekritikuoju.... bet UAB jau nerekomenduočiau Jums :)


velsas rašė: smile
O kas liečia tuos verslo liudijimus, tai galbūt aš kažką ir maišau, gal ten kokie patentai, savaitgalį žinosiu tiksliai. Žinau, kad ne IĮ ir ne UAB, kad mokesčius moka, darbo inspekcija buvo ir mokesčiai buvo, ir niekas prie nieko neprikibo.
I
IlonaD 6943
2009-09-01 15:40 IlonaD
Colop,

pats rašėte:
"Žinau garažą kuriame:
Dirba 3 vyrai. su baldais. jie ten ir gamina viską. verslo liudijimas (bet ne patentas ) yra tik vieno vardu."
Tai ir suklaidinote žmogų, kuris nelabai tuose dalykuose gaudosi. Jei nenorite padėti žmogui - nekomentuokite, bet nėra reikalo "suvarinėti" - ką jūs dabar ir darote.
Nori žmogus išsiaiškinti kai kuriuos dalykus, apie kuriuos visai nenusimano, ir jei yra, kad nori paaiškinti - Dieve padėk jiems.
C
Colop 13606
2009-09-01 15:55 Colop 2011-09-11 06-24
Ilonyt, D,
Aš nieko niekam nepriekaištauju , bet pasismulkinkim truputį :
Jūs pakopijavote mano citatą. ir ... ? Tai parodo du dalykus :
1. "Vyrai gamina garaže viską...." (apie prekybą nieko neminėjau ,. nes pats neįsivaizduoju kur jie ką parduoda".)
2. Matyt temos autorius skaitydamas žinutę net nesuprato , kad tai tas pats. . Jūs pacitavote mano :
"Dirba 3 vyrai. su baldais. jie ten ir gamina viską. verslo liudijimas (bet ne patentas ) yra tik vieno vardu." [size=12][/size]

Tai reiškia, jog autorius perskaitęs įsivaizdavo skirtingus dalykus:
A) Patentas
b) Verslo liudijimas
c) UAB
d) individuali veikla... :)

Taigi.... Jeigu patentas jam skiriasi nuo verslo liudijimo prasmėmis (o ne pavadinimais:) tai ką kalbėti apie verslą :) UAB`e juk daug dalykų sudėtingesnių negu dirbant su verslo liudijimu :) o jo klausimai tai yra labai žmogiški, ir tikrai patarėme, patariama ir patarsime tokiam žmogui kuo galime :) (Stengsiuosi ir neklaidinti žmogaus:) :DDD )
Bet pradžiai apie verslo rūšis reikėtų išsiaiškinti. o tada jau skirstyti kokie dokumentai pardavimo ar pirkimo kurioje srityje reikalingi / nereikalingi :)
I
IlonaD 6943
2009-09-01 16:02 IlonaD 2011-09-11 06-24

Colop rašė:
Bet pradžiai apie verslo rūšis reikėtų išsiaiškinti. o tada jau skirstyti kokie dokumentai pardavimo ar pirkimo kurioje srityje reikalingi / nereikalingi :)


Na, žmogus ir aiškinasi. Jei jūs med.puslapyje kokiam nors paklaustumėte kuo skiriasi xanax nuo valerijonų, o jums paaiškintų, ai, tu čia net skirtumo nežinai, tai gal negerk iš vis nieko, kažin kaip jums patiktų smile
C
Colop 13606
2009-09-01 16:19 Colop
išgerčiau viską iš karto.. Kaip paršiukas Čiukas :) kam gerti vaistus po viena kasdien jeigu galima iš karto visa buteliuką išgerti :)
O žmogus , kad aiškinasi tai sveikintina :) kiti pasuka kitu keliu... išsigandę įstatymų painiavos :). :)
M
MODESTAS51 14
2009-09-01 17:26 MODESTAS51
TO INDIVIDAS
turiu nuoširdų pasiųlyma:jei tingite nežinote ar nenorite sakyti atsakymo,geriau išvis nesireikškite ir nepamokslaukite kaip kunigas nuo altoriaus,nes jusu pasisakymu pilna visose temose,bet atsakymų lygiai nulis
Individas Individas 8613
2009-09-01 17:35 Individas 2011-09-11 06-24

MODESTAS51 rašė: TO INDIVIDAS
turiu nuoširdų pasiųlyma:jei tingite nežinote ar nenorite sakyti atsakymo,geriau išvis nesireikškite ir nepamokslaukite kaip kunigas nuo altoriaus,nes jusu pasisakymu pilna visose temose,bet atsakymų lygiai nulis

A va koks malonus pasiūlymas, net susigraudinau.:))
Gerbiamasis, kai tik ateis tą diena,kai man reikės jūsų pasiūlymo, jus būsite pirmas į kuri kreipsiuosi.:))
O kol kas siūlau susikišti pasiūlymą.....
Dėl pamokslavimų ir atsakymų. Niekas nepamokslauja, o nuoširdžiai trokšta padėti, gal kiek ciniškai, gal juoko forma, bet padėti. Daugelis tai supranta, o genutės... Na, jos ir lieka genutėmis.:))
vovere vovere 25997
2009-09-01 17:54 vovere
hm..... tai ir vyrai būna genutėmis smile
Individas Individas 8613
2009-09-01 17:59 Individas
Aha, teisingai sakai. Galima pridurti: jei genys, tai ir afrikoj genys. Arba gangas. Esmė vistiek nesikeičia. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui