Tax.lt narys auksute

A
Tax.lt narys nuo
2010-01-18
auksute
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-04-03 15:43 Įvairūs » Nelaimingas atsitikimas darbe, gal kas patarsite » #1216416
O kaip su atostogom, tarkim aš atostogauju ir įvyksta nelaimigas atsitikimas darbe? Daugiau DSS pas mus nėra? o ištirti reikia per 7 dienas. Tai kaip šiuo atveju reikia daryti?
Turi atšaukti mane iš atostogų? Nes kai atostogavau, nei valdžia nei kolegė nepranešė, dėl nelaimingo atsitikimo. Ištyrėm mes jį vėliau nes mums nereikia pranešti darbų saugai, nebent nelaimingas įvyksta dirbančiam pagal darbo sutartį. Kas neša atsakomybę už nelaiku ištirtą nelaiminga atsitikimą?
2014-01-28 11:32 Įvairūs » Nelaimingas atsitikimas darbe, gal kas patarsite » #1203351
pas mus didžioji dalis darbuotojų -profesinės karo tarnybos kariai. o pagrindinės traumos jiems ir nutinka. todėl pas mus tokia tvarka. tik jeigu nelaimingas nutiktų pagal darbo sutartį dirbančiam tada jau reikėtų pateikti VDI.
Mes rašom išvadą ir pildom N-1arba N-2 aktą. Išvadoje aprašome įvykį ir būtinai turi būti priežastis aplinkybės ir rekomendacijos. pagrinde visos traumos pas mus įvyksta sportuojant. Kadangi sportas privalomas, kaip viena darbo užduočių. Tai visi įvykiai daugiau mažiau panašūs. bet dabar kai paslydo ir nebežinau ką daryti. smile
2014-01-28 10:59 Įvairūs » Nelaimingas atsitikimas darbe, gal kas patarsite » #1203324

Tininga rašė:

auksute rašė:
Sveiki gal galit pagelbėti. Darbe įvyko trauma. Darbuotojas paslydo pri įėjimo į patalpas. (labai slidžios plytelės ir ne tik žiemą). Babdydmas neparkristi dėjo koją ant laiptų ir kryptelėjo. bet laiptai irgi baisūs, ištrupėję visi. tai kokią man rašyti priežastį? nukentėjusiojo neatsargumas ar kažką dėl laiptų? nelabai susiduriu su tom traumom tai neįsivaizduoju tų priežasčių?
Jei laiptai baisūs, tai šitą turite įvertinti. Kai mums VDI tyrė sunkų nelaimingą, tai vertino ir aprašė visus mažmožius.


mes neperduodam lengvų nelaimingų VDI, tiriam patys (mums nereikia ) nebent traumą patiria DS. Man irgi atrodo kad reikėtų "kaltinti" tuos laiptus, bet kaip protingai parašyti Traumos priežastis - slidūs ir netvarkingi laiptai? be to visi pastatai ir teritorija ne mūsų, mes naudojamės pagal priskyrimą kitai institucijai priklausančiais pastatis ir teritorija. Už laiptų netvarkingumą ta institucija kaip ir būtų atsakinga.
2014-01-28 10:24 Įvairūs » Nelaimingas atsitikimas darbe, gal kas patarsite » #1203294
Sveiki gal galit pagelbėti. Darbe įvyko trauma. Darbuotojas paslydo pri įėjimo į patalpas. (labai slidžios plytelės ir ne tik žiemą). Babdydmas neparkristi dėjo koją ant laiptų ir kryptelėjo. bet laiptai irgi baisūs, ištrupėję visi. tai kokią man rašyti priežastį? nukentėjusiojo neatsargumas ar kažką dėl laiptų? nelabai susiduriu su tom traumom tai neįsivaizduoju tų priežasčių?
2013-10-03 11:20 Darbo teisė » Darbuotojo asmeniniu apsauginiu priemoniu apsakitos kortele ir apsauginiu priemoniu naudojimo normatyvai » #1184058
Labutis gal galite pagelbėti? Turiu sudaryti komisiją "Darbo aplinkos rizikoms įvertinti, nemokamai išduodamų asmeninių apsaugos priemonių sąrašui sudaryti, asmeninių apsaugos priemonių dėvėjimo terminams nustatyti" ir netvirtina man įsakymo kol nėra komisijos nuostatų. gal kas galit pagelbėt su tais nuostatais? ką juose rašyti ? gal kas pavyzdžių turite?
2010-01-22 13:00 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #748503
Regvita labai ačiū
2010-01-22 08:13 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #748193

Regvita rašė:

romen rašė: O kaip tokiu atveju ? Žmogeliukas vykdo individualią veiklą pagal pažymą. Per mėnesį uždirba vos 250 litų, sveikatos draudimas 72 lt.sodra 28,5 proc.nuo 800 litų girdėjau privaloma.Tai jis į minusą eis, bet jam vistiek reiks mokėti?


Reikėtų nesiklausyti, bet skaityti įstatymus. Jei jie Jums yra per painūs, tai tiesiog perskaitykite visą šią temą ir tikrai pasidarys aišku.
Čia rasite plačiau apie mokamus mokesčius Sodrai:
www.sodra.lt/draudeju_portalas/draudimo_vyk...
Sėkmės!

Žinokit skaiom vos ne kasdien man kaip technikei visi šie pinigiai reikalai tokie painus, o dar kai su kolege skaitom abi ir būna dažnai suprantam skirtingai tada išvis galvos skausmas. Kartais taip viskas beviltiška.
Bet jūs kaip šios srities specialistės gal galit pasakyt aš pusę dienos dirbu projektavimo firmoje(UAB). kitą pusę dienos dirbu pagal individualios veilos vykdymo pažymą darau projektus.
Iš individualios veiklos per metus gaunu tarkim 15 000 lt per metus. mano iŠlaidos Telefonas, popierius, segtuvai (kitaip tariant kancelerines prekes), rašalas printeriams, na dar isirenginejau patalpas(individuliai veilai) tai pirkaus lentyna ir rašoma stala. Dar kas met moku programos atnaujinimo mokesti.
Kas man tokiu atveju naudingiausia? likti tokioj pat padetyje ar badyt kurt UAB?
beje darpasakykit as pernai mokejau 15 proc Mokesciu inspekcijai ir sodrai 2 sumas viena 50 proc bazinei pencijai jei neklystu 2600 lt o kita 15 proc (nepamenu kam nerandu kur uzsirasius) smile ar galima kažkurią iš šių sumų , o gal abi traukt į išlaidas už praeitus metus.

atsiprašau kad ne buhalteriniais terminas parašiau bet gal suprasit. Ir iš anksto ačiū už atsakymus ir pagalbą.
2010-01-21 07:45 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #747256

Regvita rašė: Man UAB'as tai reiškia jog tai turi būti stambus verslas, turi dirbti darbuotojų ir t.t., o jei veiklą vykdai pats, tad kam reikia papildomai apsikrauti popierizmu. Juk atsidarius UAB'ą, be buhalterijos iškarto atsiranda darbų sauga, aplinkosaugos apskaita ir t.t.Nežinau, bet man yra nesuprantamas žmonių veiksmas, kai įsiskuria sau darbo vietą ir įregstruoja tokį gigantą kaip UAB'as vienai darbo vietaismile Ar čia noras taip tapti verslininku, gal pareigos taip žmones masina, kažkokia puikybė bet jokiu būdu ne ekonominis išskaičiavimas... smile


O ką daryti jei IV užkruna tokius mokesčius? Indivduali įmonė šiai dienai irgi ne pats geriausias varijantas. Be to kartais darbo specifika reikalauja, kad kai kuriuos darbus galima atlikti tik įmonei, nepakanka IV. Labai nesmagu kiekvieną kartą lėkt pas turintį įmoę ir prašyt kad įsidarbintų laikinai. Kuo toliau tuo dažniau galvoju IV keisti į UAB. tik kolkas nelabai susigaudau visuose tuose finansiniuose reikaluose.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui