Tax.lt narys mocarela

M
Tax.lt narys nuo
2010-03-09
mocarela
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-03-09 20:23 Įvairūs » UAB Steigimas » #774483
Sveiki,
Nusprendus steigti imone is visu pusiu tik ir girdejau: bus sunku, biurokratija, siuntines is vienos vietos i kita, pasiruosk sunkumams. Siandien atsiemiau irmones registravimo pazymejima ir susimasciau kur cia tas sunku.. kur tas didelis lakstymas ir tt.
Taigi visiems kurie ruosiasi steigti imone noreciau aprasyti savo patirti, kuomet ieskojau pati, viska is forumu bei kitu puslapiu reikejo susirinkti dalimis Klaba eina apie UAB steigima.
Pirmiausia manau reikia viska gerai issiaiskinti, issiskaitineti ir tik tada lekti pas notarus i banka ir tt.
Taigi pirmas zingsnis yra pasiruosti imones istatus bei steigimo akta(jei steigejas yra vienas asmuo) arba steigimo sutarti(jeigu yra daugiau nei vienas steigejas). Visa tai padaryti dabar nera taip sunku nes istatu bei steigimo akto pavyzdiniai dokumentai jau yra paruosti bei juos galima rasti cia www.ukmin.lt/lt/veikla/veiklos_kryptys/imon... Steigimo aktas yra gana paprastai pildomas, manau neturetu iskilti neaiskumu, notaras reikalauja tureti tris jo kopijas.
Istatams patartina pasirinkti finansinius metus nuo sausio 1d. iki gruodzio 31d. bet taip pat galite pasirinkti kaip jums patogiau. Tiesiog notare pasiule toki varianta, o kadangi labai nusimamanti sitam reikale nebuvau taip ir pasirinkau Visu likusiu daliu pildymas yra gana paprastas, manau neturetu iskilti problemu.
Sekantis zingsnis registracijos adresas. Pas notara reikes pateikti dokumentus kad jus esate patalpu savininkas, jei turas yra ikeistas reikes eiti i banka ar kita instuticija kuri yra kredito daveja ir pateikti prasyma del leidimo registruoti imone siose patalpose. Kitu atveju jeigu registruojate kitam asmeniuj priklausanciose patalpose reiks eiti pas notara su savininku bei ten pasirasyti sutikima. Neradus tinkamu patalpu galima kreiptis i imones kurios suteikia registracijos adresa.
Kuomet isitikinsite jog patalpos yra tinkamos ir jose leidizame registruoti imone su jau pasirasytu imones steigimo aktu einate i banka atidaryti kaupiamaja saskaita bei pasiimate pazyma apie pinigu inesima i ja. Reikia nepamirsti kad maziausias istatinis kapitalas UAB yra ne maziau kaip 10000lt.
Kuomet steigejas yra vienas asmuo reikia pasirasyti vienintelio akcininko sprendima. Jo pavyzdziu taip pat yra interente ir netgi siame forume.
Taigi notarui reikia pateikti: istatus 3 egzemplioriai, steigimo akta 3, patalpu savininko sutikima 1, vienintelio akcininko sprendima beroc taip pat 3 egzm. Bei banko israsa apie pinigu suma esancia saskaitoje.
Reikalingus JAR dokumentus uzpildo notaras ir sudeda i voka kuri veliau pristatote Registru centrui po keliu dienu(as laukiau 5kias) pasiimate imones registravimo pazymejima. Sveikinu
Cia gana gera nuoroda apie steigima www.swedbank.lt/lt/pages/verslo/imones_steigimo_procesas
Tikiuosi bent kiek kam nors pades
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui