UAB Steigimas

C
Colop 13606
2010-03-08 17:29 Colop 2011-09-11 06-41
Mikroįmonės.

Planai.

Prie naujienų nededu, nes niekas dar nepatvirtinta.... :)

Ūkio ministerija siūlo numatyti naują juridinį įmonės statusą – mikroįmonė, kurioje dirba iki septynių žmonių, o metinė apyvarta nesudaro 1 mln. Lt. Ūkio ministras Dainius Kreivys mano, kad tokią įmonę būtų galima įsteigti internetu, o jos apskaita turėtų būti ypač supaprastinta.

„Šiuo metu tarp patento ir akcinės bendrovės turime įmonių laiptelius: patentas, individuali veikla, individuali įmonė, kuri stovi ant to paties laiptelio kaip ir uždaroji akcinė bendrovė. Žodžiu, yra didžiulis šuolis, todėl mes planuojame įsteigti mikroįmonės statusą, kuris daug lengviau padės verslą kuriančiam žmogui įsitvirtinti rinkoje“, – pirmadienio spaudos konferencijoje sakė D. Kreivys.

Planuojama, kad mikroįmonę turintis verslininkas savo apskaitą galėtų vykdyti įėjęs į Valstybinės mokesčių inspekcijos tinklalapį, kuriame įvedus specialų kodą ir reikiamus duomenis, būtų suskaičiuojami visi mokėtini mokesčiai.

Taip pat, anot ministro, šios įmonės mokėtų fiksuotą pelno mokestį.

Ministras pripažįsta, kad atsiradus mikroįmonėms, turėtų mažėti individualių įmonių.
V
vitkis 499
2010-03-09 09:04 vitkis
Sveiki, yra tokia situacija, kad gavau darbą UAB, ji yra įsteigta viename mieste, bet dabar akcininkui reikia ją perregistruoti kitame mieste ir dar kaimo vietovėje. Situacija tokia, kad aš gyvenu kaime ir jis dabar prašo, kad pas mane užregistruotume įmonės buveinę, jis motyvuoja tuo, kad taip geriau dėl korespondencijos, nes akcininkas atvažiuojantis ir man taip būtų patogiau pasak jo.
Gal kas nusimanantys patartumėte kokios gali būti pasekmės dėl tos buveinės.
C
Colop 13606
2010-03-09 09:12 Colop 2011-09-11 06-41
Sveiki,
Žiurint kokie Jūsų santykiai su darbdaviu. Jei jau ilgai dirbate toje įmonėje - galite ir padėti vadovui :)
Neaišku kokios pareigos Jūsų įmonėje. Jūs direktorius ?
Jums esančio pliuso niekaip nematau. Jūs juk darbuotojas... koks Jums skirtumas kaip akcininkas ar direktorius važinės....

Pasekmių dėl to kaip ir nėra - jūs esate savininkas buto. tas adresas naudojamas tik korespondencijai, įregistruojant įmonės buveinę.
Labai daug atvejų yra , kai įmonės buveinė registruojama visai kito svetimo žmogaus adresu.
tačiau įstatuose nėra nuostatos , kad įrašyti registracijos adresą. tad kodėl vadovas nori pakeisti tą adresą ???
jei duotumėte sutikimą - jums pradėtų plaukti laiškai :)))


vitkis rašė: Sveiki, yra tokia situacija, kad gavau darbą UAB, ji yra įsteigta viename mieste, bet dabar akcininkui reikia ją perregistruoti kitame mieste ir dar kaimo vietovėje. Situacija tokia, kad aš gyvenu kaime ir jis dabar prašo, kad pas mane užregistruotume įmonės buveinę, jis motyvuoja tuo, kad taip geriau dėl korespondencijos, nes akcininkas atvažiuojantis ir man taip būtų patogiau pasak jo.
Gal kas nusimanantys patartumėte kokios gali būti pasekmės dėl tos buveinės.
V
vitkis 499
2010-03-09 09:48 vitkis
Čia nauja įmonė, įdarbino finansininku, jam esą reikia būtinai perregistruoti turi būti įmonė kaimo vietovėje, ruošiami projektai lėšoms gauti.
Reikalas tame, kad vakar aš netgi pajutau spaudimą, esą davėme darbą, juk čia nieko tokio. Vat man tas labai nepatiko, numušė visą ūpą darbuotis.
C
Colop 13606
2010-03-09 10:06 Colop 2011-09-11 06-41
Keista, kad reikalauja iš dar mažai pažystamo asmens.
Šiaip čia nieko tokio. bet Jūs už darbą tikrai neprivalote to daryti :)
beje - registracijos adresas - dar ne veiklos vykdymo vieta.
Šiaip jokios atsakomybės jums ir nėra... tačiau jei čia nieko tokio ; tai paklauskite, ar neturi kaimo vietovėse vadovas / akcininkas kokių nors giminių. jei čia nieko tokio - tegul pas juos registruojasi.
Atsakomybės kaip ir nėra... tačiau įmonės Vilniuje ima mokestį už reg adresą.... ir + 20 - 50 lt mėnesinį mokestį už laiškų pasaugojimą :)

Bet iš kitos pusės pažiūrėjus - galbūt tada darbdavys labiau jaustųsi Jums dėkingas. gautų finansavimą - tada ir Jums darbo sąlygos pagerėtų :)

Labiau pasikalbėkite su darbdaviu.Stenkitės labiau jį pažinti. Jeigu tai skambės kaip liepimas - atsisakykite.
o šiaip tai darbdaviui ir kitiems žmonėmis niekada nereikia pasakoti apie asmeninį gyvenimą. nei kiek NT turite.... nes žmonės pavydūs ir labai apsukrūs...



vitkis rašė: Čia nauja įmonė, įdarbino finansininku, jam esą reikia būtinai perregistruoti turi būti įmonė kaimo vietovėje, ruošiami projektai lėšoms gauti.
Reikalas tame, kad vakar aš netgi pajutau spaudimą, esą davėme darbą, juk čia nieko tokio. Vat man tas labai nepatiko, numušė visą ūpą darbuotis.
V
vitkis 499
2010-03-09 10:39 vitkis
Jie neklausė apie turimą NT, tik klausė iš pradžių dar net per telefoninį pokalbį ar aš prisiregistravus kaimo vietovėje.
Dėl to mokesčio už laiškų pasaugojimą tai reiks turėti omeny........
Dabar juk ir tie darbai nesimėto, tik nesinori tų papildomų rūpesčių užsikrauti ir dar aš toks žmogus, kad šimtą kartų apgalvoti.........tai va.
Ačiū už atsakymus. smile
C
Colop 13606
2010-03-09 11:02 Colop 2011-09-11 06-41
oho kaip įdomu :) :)))
net per pkalbį dėl darbo dėl to paklausė :) nu nieko sau :)
ieškome darbuotojo :
reikalavimas : kkad turėtų NT kaimo vietovėje. :)

Mokesčio aišku, kad vadovas Jums nemokės. Sakys : jei aš tau moku mokestį už tai tai tu man mokėk mokestį už wc naudą , kurią gauni darbe :)))
Darbo prarasti nesinori... kažkaip bandykite gražiai išspręsti šitą reikalą. :) pasidomėkite galimybe įregistruoti įmonę tuo adresu ribotam laikui - pvz. 5 metams.

Šiaip tai ėdomi situacija :) Parašykite vėliau kaip sekėsi :) :)))
kad mūsų direktoriai jei to paprašys - žinotume ką atsakyti :)


vitkis rašė: Jie neklausė apie turimą NT, tik klausė iš pradžių dar net per telefoninį pokalbį ar aš prisiregistravus kaimo vietovėje.
Dėl to mokesčio už laiškų pasaugojimą tai reiks turėti omeny........
Dabar juk ir tie darbai nesimėto, tik nesinori tų papildomų rūpesčių užsikrauti ir dar aš toks žmogus, kad šimtą kartų apgalvoti.........tai va.
Ačiū už atsakymus. smile
V
vitkis 499
2010-03-09 16:17 vitkis
Žinot yra dar kaip, žodžiu darbo sutartį (t.y. mano) užsipildė kompiuteriu ir po to dar reikėjo kai ką taisyti ir taip išėjo , kad jis išvyko ir sutartį pasirašys kai grįš ir aš dar nedėjau savo parašo, o sodrai jau pranešėme, nes jau laikas spaudė. Tai aš galvoju dabar kai susitiksim žiūrėsiu ką kalbės (nu dėl tos buveinės) ir jei ką nesirašysiu, kaip jūs manot.
C
Colop 13606
2010-03-09 19:19 Colop 2011-09-11 06-41
na jeigu Jūsų parašo nėra nei ant DS, nei ant prašymo priimti į darbą ne iant kokių nors instruktažų - tuomet viskas dar Jūsų rankose.
Situacija tai kiek idiotiška... :) išsiaiškinkite viską tiksliai...


vitkis rašė: Žinot yra dar kaip, žodžiu darbo sutartį (t.y. mano) užsipildė kompiuteriu ir po to dar reikėjo kai ką taisyti ir taip išėjo , kad jis išvyko ir sutartį pasirašys kai grįš ir aš dar nedėjau savo parašo, o sodrai jau pranešėme, nes jau laikas spaudė. Tai aš galvoju dabar kai susitiksim žiūrėsiu ką kalbės (nu dėl tos buveinės) ir jei ką nesirašysiu, kaip jūs manot.
M
mocarela 1
2010-03-09 20:23 mocarela
Sveiki,
Nusprendus steigti imone is visu pusiu tik ir girdejau: bus sunku, biurokratija, siuntines is vienos vietos i kita, pasiruosk sunkumams. Siandien atsiemiau irmones registravimo pazymejima ir susimasciau kur cia tas sunku.. kur tas didelis lakstymas ir tt.
Taigi visiems kurie ruosiasi steigti imone noreciau aprasyti savo patirti, kuomet ieskojau pati, viska is forumu bei kitu puslapiu reikejo susirinkti dalimis Klaba eina apie UAB steigima.
Pirmiausia manau reikia viska gerai issiaiskinti, issiskaitineti ir tik tada lekti pas notarus i banka ir tt.
Taigi pirmas zingsnis yra pasiruosti imones istatus bei steigimo akta(jei steigejas yra vienas asmuo) arba steigimo sutarti(jeigu yra daugiau nei vienas steigejas). Visa tai padaryti dabar nera taip sunku nes istatu bei steigimo akto pavyzdiniai dokumentai jau yra paruosti bei juos galima rasti cia www.ukmin.lt/lt/veikla/veiklos_kryptys/imon... Steigimo aktas yra gana paprastai pildomas, manau neturetu iskilti neaiskumu, notaras reikalauja tureti tris jo kopijas.
Istatams patartina pasirinkti finansinius metus nuo sausio 1d. iki gruodzio 31d. bet taip pat galite pasirinkti kaip jums patogiau. Tiesiog notare pasiule toki varianta, o kadangi labai nusimamanti sitam reikale nebuvau taip ir pasirinkau Visu likusiu daliu pildymas yra gana paprastas, manau neturetu iskilti problemu.
Sekantis zingsnis registracijos adresas. Pas notara reikes pateikti dokumentus kad jus esate patalpu savininkas, jei turas yra ikeistas reikes eiti i banka ar kita instuticija kuri yra kredito daveja ir pateikti prasyma del leidimo registruoti imone siose patalpose. Kitu atveju jeigu registruojate kitam asmeniuj priklausanciose patalpose reiks eiti pas notara su savininku bei ten pasirasyti sutikima. Neradus tinkamu patalpu galima kreiptis i imones kurios suteikia registracijos adresa.
Kuomet isitikinsite jog patalpos yra tinkamos ir jose leidizame registruoti imone su jau pasirasytu imones steigimo aktu einate i banka atidaryti kaupiamaja saskaita bei pasiimate pazyma apie pinigu inesima i ja. Reikia nepamirsti kad maziausias istatinis kapitalas UAB yra ne maziau kaip 10000lt.
Kuomet steigejas yra vienas asmuo reikia pasirasyti vienintelio akcininko sprendima. Jo pavyzdziu taip pat yra interente ir netgi siame forume.
Taigi notarui reikia pateikti: istatus 3 egzemplioriai, steigimo akta 3, patalpu savininko sutikima 1, vienintelio akcininko sprendima beroc taip pat 3 egzm. Bei banko israsa apie pinigu suma esancia saskaitoje.
Reikalingus JAR dokumentus uzpildo notaras ir sudeda i voka kuri veliau pristatote Registru centrui po keliu dienu(as laukiau 5kias) pasiimate imones registravimo pazymejima. Sveikinu
Cia gana gera nuoroda apie steigima www.swedbank.lt/lt/pages/verslo/imones_steigimo_procesas
Tikiuosi bent kiek kam nors pades
V
vitkis 499
2010-03-10 12:15 vitkis
Sveiki, gal kas turit sąrašą kokie žurnalai (pvz. kaip darbo sutarčių registras), dokumentai turi būti naujame UAB-e. Aš maždaug žinau, bet, kad ko nepamiršti, nes reikia pateikti direktoriui sąrašą ko reikia ir pati noriu, kad viskas būtų tvarkingai užvesta.
Iš anksto dėkoju.
V
vitkis 499
2010-03-10 12:49 vitkis 2011-09-11 06-41
Prašau pagelbėkit 8-[quote:4365cea34b]OSveiki, gal kas turit sąrašą kokie žurnalai (pvz. kaip darbo sutarčių registras), dokumentai turi būti naujame UAB-e. Aš maždaug žinau, bet, kad ko nepamiršti, nes reikia pateikti direktoriui sąrašą ko reikia ir pati noriu, kad viskas būtų tvarkingai užvesta.
Iš anksto dėkoju. [/quote][/quote]
Tess Tess 20234
2010-03-10 14:14 Tess 2011-09-11 06-41

vitkis rašė: Aš maždaug žinau, bet, kad ko nepamiršti...

Gal parašykite ką jus maždaug žinote, o mes jau papildysime, kad nieko netrūktu.

Čia apie darbų sauga:
tax.lt/modules.php?name=Forums&file=v...
Čia tema apie įsakymus:
tax.lt/postx2092-0-0.html
Čia LR DK:
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Labai jau platus klausimas. smile
C
Colop 13606
2010-03-13 11:19 Colop 2011-09-11 06-41
Dėkui už info.
Papildyčiau, jog egzempliorių skaičius visada yra geriau kai būna šiek tiek didesnis. nereikia paskui kopijuoti.
o visa info tai jau buvo aprašyta šioje temoje ne kartą :)



mocarela rašė: ............
Cia gana gera nuoroda apie steigima www.swedbank.lt/lt/pages/verslo/imones_steigimo_procesas
Tikiuosi bent kiek kam nors pades
Nemeja Nemeja 283
2010-03-15 18:33 Nemeja
Laba vakara,
as su klausimu ..Tik pradejau savarankiskai dirbt,ir jau pasimeciau..
Savininkas steigia dar viena UAB'a.per banka man ateina israsas,kad sumoka 3000 lt uz sito UAB'o steigima.Kokios pas mane korespondencijos?ir koks ateityje cia santykis bus mano su sia imone? smile
P
Panaikinta 4554
2010-03-15 18:52 Panaikinta 2011-09-11 06-41

Nemeja rašė: Laba vakara,
as su klausimu ..Tik pradejau savarankiskai dirbt,ir jau pasimeciau..
Savininkas steigia dar viena UAB'a.per banka man ateina israsas,kad sumoka 3000 lt uz sito UAB'o steigima.Kokios pas mane korespondencijos?ir koks ateityje cia santykis bus mano su sia imone? smile
Sunku atsakyti kokie bus santykiai Jūsų su ta įmone:)))
Savininkas nori steigti įmonę lai steigia:)))
O kodėl bankas siunčia Jums išrašą o ne savininko žmonai apie sumokėtą steigimo sumą? smile
Nemeja Nemeja 283
2010-03-16 09:32 Nemeja 2011-09-11 06-41

Regvita rašė:

Nemeja rašė: Laba vakara,
as su klausimu ..Tik pradejau savarankiskai dirbt,ir jau pasimeciau..
Savininkas steigia dar viena UAB'a.per banka man ateina israsas,kad sumoka 3000 lt uz sito UAB'o steigima.Kokios pas mane korespondencijos?ir koks ateityje cia santykis bus mano su sia imone? smile
Sunku atsakyti kokie bus santykiai Jūsų su ta įmone:)))
Savininkas nori steigti įmonę lai steigia:)))
O kodėl bankas siunčia Jums išrašą o ne savininko žmonai apie sumokėtą steigimo sumą? smile

Hm,koks klausimas toks atsakymas smile
As gavau pries du menesiu vesti buhalterija su 3 zmonem, ir mazuttem apyvartom.Galvojau puiki pradzia pradedanciajam buhalteriui..Bet dabar pries dvi savaites priemiau dar 15 zmoniu..Apyvartos soktelejo 6 kartus..Ir kaip suprantu is kalbu atidarome dukterine imone(o gal asocijuota) biesas zino..Bosas nelabai kalba su manim..
O israsa atspausdino is banko,kad banka suvest..o ten mokejime parasyta:istatinio kapitalo suformavimui, steigejas mano imone.
Tai klausimas ka cia DEBETUOT?
C
Colop 13606
2010-03-24 10:02 Colop 2011-09-11 06-42
labas Klaustuk,
kitą kartą nekurk naujos temos nes neatsakysim tau niekas :P :)

Taip. tavo atveju reikia eiti pas notarą.
ūkio ministerija čia kol kas tik seka pasakas.
Kol kas internetinė registracija neveikia. reiškia apie ją kalbėti neverta.
Apie spalio mėnesį visa tai atsiras galbūt tik (kažkada iš jų pusės taip girdėjau).




klaustukas2 rašė: sveiki

skaiciau skaiciau bet taip ir nesurpatau kaip yra su tuo notaru steigiant UAB

ukio ministerija raso kad nebereikes jeigu imones steigimo dokumentai atitiks pavyzdinius dokumentus ir steigs tik vienas asmuo

Bet kartu raso ir kad si tvarka isigalios kai veiks elektronine sistema

www.ukmin.lt/lt/veikla/veiklos_kryptys/imon...

ta sistema veikia bet tik individualiai imonei

tai kaip yra istikro? nes noras yra per artimiausia savaitele viska susitvarkyti bet kiek supratau is teksto siai dienai vistiek reikalingas notaras.... smile
C
Colop 13606
2010-03-24 10:05 Colop
Tačiau tie įstatai yra tinkami. Tačiau net ir juos turi tvirtinti notaras.
Jis turi teisę jų ir netvirtinti :) (nes tuos šabloninius ne visi tvirtina).
Rainis Rainis 15057
2010-03-24 10:26 Rainis 2011-09-11 06-42

Nemeja rašė:
O israsa atspausdino is banko,kad banka suvest..o ten mokejime parasyta:istatinio kapitalo suformavimui, steigejas mano imone.
Tai klausimas ka cia DEBETUOT?

Debetuojate 1600 sąskaitą - Investicijos į dukterines įmones.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui