Tax.lt narys ap13

A
Tax.lt narys nuo
2010-04-21
ap13
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-04-23 12:06 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #796503

Tininga rašė:

ap13 rašė: ....

Galiu pasakyti, kad tai ką išgirdote - yra visiška netiesa.
Yra taip:
Išėjus vaiko priežiūros atostogų galite dirbti kiek norite. VDI tai visiškai nesvarbu. Sodrai - irgi. Nutraukti atostogų nereikia. Dėl "varnelių" prašyme - nežinau, pati jo nepildžiau. Su darbdaviu sutarsite taip: prašydamasis vaiko priežiūros atostogų, tuo pačiu paprašysite leisti dirbti ne visą darbo laiką.
Vyras ką tik išėjo vaiko priežiūros atostogų, liko dirbti keletą valandų per mėnesį. Viskas, ką jam reikia padaryti, - kas mėnesį pateikti Sodrai pažymą apie gautą algą. Sodra ir pati mato, kad jūs turite draudžiamųjų pajamų (nes darbdavys teikia mėnesio ataskaitas), bet pažymos jiems reikia - kitaip stabdo pašalpos mokėjimą.

To derinimo esmė ir yra tokia: galite dirbti nenutraukus vaiko priežiūros atostogų, tačiau mokamas skirtumas: jei alga mažesnė nei pašalpa, tai gausite pašalpos ir algos skirtumą. Jei alga didesnė nei pašalpa - pašalpos visai negausite.

Ir viskas :)


Aha dekui. Tai gi 3 atsakimas arciau tiesos. Kaip supratau rasant prasyma del atostogu suteikimo reikia ir paminet nora dirbti... Ar cia turi buti atskiras prasymas? Tikiuosi susikalbesiu su musu kadriste. Nes ji pati nelabai ka zino sio klausimu...
A tos "varneles" kaip tik ir nustato: moketi kas menesi pagal darbdavio pateiktus dokumentus arba kas menesi pagal pateikta pazyma.
2010-04-22 04:15 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #795683
nescia moteris - pasakiskas vaizdelis :) Gaila kad maniske jau nebe :(
2010-04-22 03:57 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #795682
sveiki
gal galit pakomentuot del "Nuo šių metų tėvai gali derinti darbą ir vaiko priežiūros atostogas"(SODROS pranešimas spaudai 2008 m. vasario 5 d)?
Yra ir kitu, panasiu pranesimu. Yra ir atitinkantis puktas ligos ir motinystes socialinio draudimo istatyme. Visur tik kalbama kad yra galimybe tureti "draudziamasias pajamas", ir kad mokamas bus tik skirtumas. Ta pati maciau ir siame forume.
Tai gi, jei noriu gauti pasalpa ir ne palikti visikai savo pareigu, kaip vis del to turi buti forminami santikiai tarp darbuotuojo ir darbdavio? Kaip galima buti atosgose ir dirbti tuo paciu? Kokie teises aktai reglamentuoja tai? Bandydamas isiaskinti gavau sekancius atsakimus:
1. is sodros telefonu: nutraukti atostogas ir pateikti prasyma sodrai del dalines pasalpos skyrimo....
2. is VDI telefonu: bunant v. p. atostogose dirbti negaliu...
3. is sodros telefonu (kitu numeriu): iforminti v. p. atostogas ir su isakimo kopija lekt i sodra, pildant prasyma skirti pasalpa 2 punkte uzdeti varnele (2 punktas - pildo asmenys turintys draudziamuju pajamu) ir galiu dirbi nors ir visa etata... (turbut kol VDI nesuzinos :)
4. is sodros elektroninis atsakimas - jie ne privalo konsultuoti santikiu su darbdavio klausimais. Pasiule kreiptis i VDI...

Vat ir nezinau kur jau kreiptis. Kazkaip man nesirisa nieks. Paaiskinkit, prasom, kas supranta...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui