Tax.lt narys nimi

N
Tax.lt narys nuo
2010-08-11
nimi
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-08-12 17:45 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #839988
Bazinei pensijai moku, nes esu doktorante uzsienio universitete (rezidentas esu Lietuvos). Jie jokiais soc draudimais nedraudzia. O ir Lietuvoje kiek zinau darbo stazas uz doktorantura neina....Taip kad, gaunasi, kad iki 30 metu nebuni isdirbes nei vienu metu tam baziniam darbo stazui... nezinau, ar teisingai darau. Jaunimas siaip visiskai negalvoja apie tai kas bus kai pasensi. Mane mama kazkaip priverte pasidometi ir moketi tas imokas. Kadangi pinigais nelyja ir dar krize, jau kelis kartus galvojau mesti sita iproti, bet vis kazkaip nemetu....

Taip, turiu sutarti su VSD ir ten parasyta, kad 540 lt kas ketvirti. Nuolat susirasineju su savo sodros atstove tuo klausimu. Kartais gaunu autoriniu atlyginimu Lietuvoje, kurie mazina suma, todel ji nuolat patvirtina moketinas sumas. O bazine pensija ne 360 lt?
2010-08-12 17:19 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #839983
dekoju uz patikslinima.

Pradejau skaiciuotis mazdaug kokia mokesciu nasta, ir gaunasi, kad kuo sumos didesnes, tuo mazesne nasta.

Sveikatos privalomam draudimui esu drausta kaip dieninio skyriaus studente (tai 78 lt kas menesi atkrinta), o bazine pensija uz save moku jau kelis metus - 540 lt i ketvirti.

Rasete, kad mokescius reikia sumoketi su mokesciu deklaracija pries geguzes 1d. Cia galioja visiems likusiems mokesciams: GPM (15%/100%); ir VSD reikia moketi butent tada kai gaunamas mokejimas uz darba? Ar mokesciai skaiciuojami kiekvienam atlyginimui atskirai, ar visus juos sumetus i viena kruva mokestiniu metu gale?
2010-08-12 16:35 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #839973
Aciu Vilke. Situacija tada liudnoka. :(

Tai zodziu, jei tos sutartys pasitaikytu retokai nesuteikiant pagrindo pragyventi, tai tada butu traktuojama kaip autorine sutartis ir mokesciai vieni, o jei jau ju daugiau (nors is skirtingu saltiniu), tai jau individuali veikla?
2010-08-12 16:32 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #839971
Aciu Vilke. Situacija tada liudnoka. :(

Tai zodziu, jei tos sutartys pasitaikytu retokai nesuteikiant pagrindo pragyventi, tai tada butu traktuojama kaip autorine sutartis ir mokesciai vieni, o jei jau ju daugiau (nors is skirtingu saltiniu), tai jau individuali veikla?
2010-08-12 15:53 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #839965
Mano atveju, as neturiu jokiu kitu darbo sutarciu nei pilnam etatui, nei pusei, nei Lietuvoje, nei uzsienyje. Esu dieninio skyriaus studente.

Dauguma sutarciu autorines. Uz atlikta studija, mokslini darba arba paskaityta paskaita.Trumpi laikotarpiai ir aiskus galutiniai produktai: paskaita arba rasliava.

Viena sutarti dabar siulo pusei etato, bet palei individualia veikla ir jai uzkraunamus mokescius kai paskaiciavau, tai nebesinori net imtis to darbo. beveik 2/3 atlyginimo dingsta. Bet turbut galeciau tartis, kad is puse-etato sutarties pavyktu padaryti autorines irgi suskaidant mano uzduotis mazais gabaleliais i paskaitas ir rasliavas....Todel ir klausiu dabar, kol dar galiu pakeisti situacija ir pasukti ja man naudinga linkme.

Aciu, vilke.
2010-08-11 18:13 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #839713
Aciu, Vilke. :) Esu studente, is kur pas mane tie milijonai?

O mokesciu % tokie pat kaip ir autoriniu atlyginimu Lietuvoje, ar ne?
GPM 15% (15%/100%)
Pensiju (3%/50%)
Sveikatos (6%/50%)

Tik va kaip su ta dalimi, kuri pervedama autorines sutarties uzsakovo?
radau gera puslapeli cia benarsydama atsakymu:
www.autorines.lt


wolf rašė: Milijoną galite pervesti į nurodytą sąskaitą.

Situacija iš esmės nepasikeitė - toks autorinis atlyginimas apmokestinamas Lietuvoje deklaruojant pajamas.
2010-08-11 17:24 Gyventojų pajamų mokestis » LT gyventojo autorine sutartis su uzsienio kompanija » #839705
Laba diena,

radau naudingos informacijos siame forume. Taciau palei data suprantu, kad istatymai keitesi ir dabar jau viskas kiek kitaip. Gal gali kas nors atnaujinti sios situacijos vaizda? kaip apmokesinami autoriniai atlyginimai ateinantys is uzsienio saliu, jei esi Lietuvos rezidentas? kada, kaip ir kiek mokeciu moketi?

milijonas aciu!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui