Tax.lt narys Mastytojas

M
Tax.lt narys nuo
2011-01-06
Mastytojas
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-02-17 19:02 Įvairūs » Atostoginių skaičiavimas » #916827
Sveiki, turiu keblią situaciją...
Kaip suprantu, atostoginiai skaičiuojami taip:
Vidutinis valandos užmokestis * priklausančių (pagal darbo grafiką) darbo valandų skaičius per 28 atostogų dienas.
Situacijos keblumas - darbo grafikas kintamas, kartais dirbama 2, kartais 5 dienas per savaitę, darbo grafiką sudarant dvi savaites prieš darbų pradžią.
Kaip suskaičiuoti, kiek valandų darbuotojui apmokėti per 28 kalendorines atostogų dienas?
Mąstau mąstau, bet į priekį nejudu...
2011-01-07 13:18 Darbo teisė » Darbo grafikas » #898700

Tininga rašė: Deja, su tais kintamo pobūdžio darbais taip jau yra... Jei nėra darbų kokį mėnesį - prastovos (tačiau ne pravaikštos smile ), jei yra daugiau - tai gali atsirasti viršvalandžiai.

Pasakysiu, kaip mes sprendžiame šitą klausimą (turime elektroinžinierių, kurio prireikia tik tada, kai yra koks nors gedimas). Žymime po 2 valandas kasdien, mokame tam tikrą sutartą atlyginimą. O jis dirba tada, kada reikia (aišku, jis turi ir kitą darbą). Ir taip metų metais.
Jūsų atveju siūlyčiau aptarti kokį nors bent minimalų darbo laiką ir atitinkamą užmokestį (nes negali būti taip, kad dirbantis žmogus tiesiog šiaip sau visą mėnesį negautų atlyginimo). Jei dirba daugiau - galima išmokėti kaip priedus, ar pan. Darbo sutartyse turi būti nustatyti bent kažkokie darbo laiko rėmai. Jei jau visai visai nėra darbo kokį mėnesį ir nieko nemokate darbuotojams - turėtų būti įformintas neatvykimas administracijai leidus, ar pan.


Reikės kažką panašaus ir taikyti.
Buvau sugalvojęs įdarbinti pvz. 1 valandai per mėnesį, sudaryti atitinkamai grafiką, o už visą realų darbą toliau mokėti viršvalandžius. Deja viršvalandžiai gali būti skiriami tik tam tikrais, DK nurodytais atvejais, arba nurodant tai kolektyvinėje sutartyje (vėl papildomos problemos). Be to viršvalandinis darbas gali trukti ne daugiau kaip 4 val per dvi dienas - tad variantas netinkamas, aišku jei viską teisingai supratau smile O šia idėja buvau jau labai apsidžiaugęs, galvojau kad radau sprendimą smile
2011-01-06 20:12 Darbo teisė » Darbo grafikas » #898325
Sveiki,
Su Naujais visus! smile

Perskaičiau šios temos 60 puslapių, paskaudo akis, atsakymo į klausimą neradau, tad užduosiu jums savo galvosūkį smile
Reikalas lyg ir nagrinėtas, bet neišspręstas:
Įmonė nori įdarbinti žmones, kuriems neįmanoma nustatyti realaus darbo grafiko (nes darbas priklauso nuo iškvietimų skaičiaus), kartais gali tekti dirbti po 40 valandų per savaitę, o kartais mėnesį visai nedirbti. Norintys imtis šio darbo tai žino ir sutiktų su atitinkamai kintamu užmokesčiu, priklausančiu nuo dirbtų valandų. Kadangi darbo grafiką sudaryti būtina (pagal darbo kodeksą), reikia ieškoti išeities. Be to, kaip teigė DI, grafikas turi būti sudarytas, o jei jis neatitinka realybės - reikia mokėti pravaikštas (tai būtų visiška nesąmonė).

Vienintelė galimybė kurią matau - sudaryti darbo grafiką "iš lempos" ir turėti jį. Kas keletą dienų šį darbo grafiką reikėtų perdaryti atgaline data, kad nors kiek atitiktų tabelį.
Ne esu girdėjęs apie tokį visiškai kintantį darbo grafiką, koks susidarytų šiuo atveju, nežinau ar toks galimas? Be to, ką reikėtų daryti tokį mėnesį, kai darbo nėra, arba yra tik keliems darbuotojams?
Ar turit kas nors kokią geresnę idėją, kaip išspręsti tokią situaciją? Galvą suku ir nieko gudro neišsuku...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui