Tax.lt narys bartex

B
Tax.lt narys nuo
2011-02-28
bartex
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-03-05 09:35 Bendra » Maisto ir veterinarijos tarnyba » #923642
Dekui uz informacija, pirmadieni bandysim apziureti patalpas, jei kils klausimu kreipsiuosi ;)
2011-03-04 19:44 Bendra » Maisto ir veterinarijos tarnyba » #923455
Butent bus duodama , kas yra pakuotese ir galima vartoti vietoje arba tiesiog issinesti. Pvz traskuciai, kepta duona, bet jos negaminsim , jau gatava pirktume ar tai nesukels papildomu nesklandumu ?? Yra tokie punktai : patalpu ir irangos isdestymo atitikimas technologiniams procesams. Tai reiktu kokius tai brezinukus braizyt? beje yra ir apsvietimas, toks punktas ir reiktu breziniu??
2011-03-04 11:53 Bendra » Maisto ir veterinarijos tarnyba » #923195

Elvusia rašė:

bartex rašė: Sveiki, pasidalinote nuorodomis del maisto kontroles istatymo, ta prasme kaip turi buti irengtas vidus. Kaip suprantu sioje srityje gerai ismanote viska, bet mane domina butent ne su maistu susijusiu patalpu irengimas. Tipas butu baras, ir ar yra kokie panasus aprasymai jam, kas kaip turetu buti , kad is ju gauti leidima :) dekui

Kaip suprasti - nesusiję su maistu?
Juk baras - viešojo maitinimo įmonė. Nesvarbu, kad ketinate parduoti tik alkoholį.
Nebent jūs jo nepilstysite, o parduosite išsinešimui.
Ir tai, visa, kas dedama ar pilama į vidų - turi būti pateikta žmogui saugiai.

Beje, esate kažkodėl išimtis, kai atsakiau privačiai.
Paprastai, aiškinamės tokius klausimus garsiai, forume, kad ir kitiems būtų naudinga :)
Todėl, jei jums kyla kokie klausimai, labai drąsiai kalbėkimės toje temoje. Ok?
Nes, jei aš jums pateiksiu netikslų atsakymą, būtinai kas nors mane pataisys. O čia galiu jus ir suklaidinti :)


Patalpos butu apie 200 kv . metru, taciau ne visos bus eksplotuojamos... Aplinka butu tipine baro, prekystalis (baras) , lentynos su alkoholiu , taciau visa tai bus buteliuose, nieko nebus pilstomo, alus-buteliai, degtine-buteliai... Vartojimui bus bus sudeti vienkartiniai indai ir t.t. Taigi domina viso to padarymo struktura, kad galima tai faktas bet reikia tai padaryti kad niekas neprisikabintu :)
2011-03-03 13:51 Bendra » Maisto ir veterinarijos tarnyba » #922746
Cia ir baisiauisiai yra kai ateini zmogus su tikslu, suzinoti butent vieno dalyko, visi guscioja peciai ir vienas pas kita siuncia sakydami, kad jiems tai nepriklauso aiskint... Beje dekui uz nuorodas, bandysim ziet :)
2011-03-02 16:54 Bendra » Maisto ir veterinarijos tarnyba » #922349
Taigi , buvome apsilanke sioje istaigoje su pagrindiniu tikslu, kuris buvo toks : kaip reikia irengti kavine , kad gauti is ju leidima pradeti verstis tokia veikla... Tai buvo siuntinejama nuo stalo iki stalo ir taip dorai nieko neatsakyta... Dave kazkoki tai imones aprasyma (standartini ir viskas) . Butent mane domina pvz kur butu galima rasti , standartus kaip pvz : kas turi buti ( kokie minimalus standartai ), kaip kriaukle toletai, isdestymas ir t.t. koks tai aprasas kuriuo galima vadovautis kuriant sias patalpas.. Juk seip belekaip nepadarysi... na manau supratot mane...
2011-03-01 15:20 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #921788
Jo reikia , bet cia yra visai kita situacija, o mane butent domina viskas kas susije su mokesciais turint Ind. Imone :)
2011-02-28 21:29 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #921457
Sveiki, tikiuosi sulaukti jusu pagalbos, gan ilgai seku si foruma ir domiuosi man kiek tai aktualiais klausimais, bet noreciau padaryti toki kaip apibendrinima viso, isdestydamas savo bedas, pamastymus ir idejas.. Kiek vaikstau per istaigas, visur yra "uzdaromos duris" arba tiesiog neturi pakankamai informacijos tam atsakyti, nors tai ir juokingai skamba :D bandysiu viska isdestyti ka galvoju ir sulaukti jusu pagalbos butent mokesciu klausimu atzvilgiu.. Taigi norejau atidaryti individualia veikla, ir verstis prekyba, pasirinkau ja butent tik del lengvai apskaiciuojamu mokesciu ir supaprastintos veiklos, taciau mane maloniai nustebino jog verciantis butent tokia prekyba yra butina Individuali imone. Aisku pirma mintis buvo-aleliuja :D bet visgi kazkaip reikia judeti.. Taigi placiau apie prekyba: butu perkamos prekes is didmeninko ir pardavinejamos jos mazmenineje rinkoje, prekes taipogi butu sandeliuojamos tose paciose patalpose tik tam skirtame kambary (patalpoje). Kaip ir kokios kitokios veikos nebutu... Taigi klausimas... Kaip ir ka butent reiktu pildyti viska legaliai rodant ir t.t. Ta prasme, kaip reiktu priduoti ir kas kiek laiko darba su kasos aparatu , islesitas sanaudas uz isigytas prekes, ir gautas visas pajamas... Beje kokios deklaracijas reiktu pildyti, kaip iteisinti ir kokias formas viskam reiktu pildyti nuejus i VMI. Aisku , viska bus daroma po biski kiek galima minimalesnemis sanaudomis isgaunant didesni efektyvuma, ko pasekoje verslas butu gyvinamas... Taigi ir buhaltere samdytis praktiskai nebus is ko ir reikes visa apskaita daryti paciam.. Excel programos manyciau turetu uztekti, bet manau zurnalo vien tik vesti neuzteks kaip IV... Manau tikrai atsiras zmoniu kurie pasisakys , ko pasekoje tikrai turiu daugybe kl, ir tikiuosi gauti i juos atsakymu. Pabaigdamas noreciau pamineti, kad taip tikrai isitikinau , jog lietuvoje smulkusis verslas yra smugdomas visokiais biurokratiniais reikalais.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui