Tax.lt narys Magistras

M
Tax.lt narys nuo
2011-03-21
Magistras
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-03-21 17:06 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #929397

Archyvuok rašė:

Pupa_Uoga_ rašė: Sveiki smile

Gal kas galėtų atsakyti, į kokią bylą reikėtų dėti vaiko priežiūros atostogų prašymus ir kiek laiko saugoti?


Sveika,

remiantis nuo 2011 m. įsigaliojusios Bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodyklės 7.23. punktu "Valstybės tarnautojų, darbuotojų prašymai, susiję su tarnyba ar darbo
santykiais" turi būti saugomi 3 metus. O vaiko priežiūros atostogų prašymai ir turi gulėti tokioje byloje su kitais įvairiais prašymais. Vieninteliai prašymai priimti ir atleisti iš darbo turi gulėti asmens byloje smile

G. Daugėlienė
Dokumentų valdymo specialistė
archyvuok.blogspot.com/


Bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodyklė nurodo tik MINIMALIUS dokumentų saugijimo terminus. Faktinius dokumentų saugojimo terminus nustato organizacijos Dokumentų ekspertų komisiją, atsižvelgdama į archyvinių dokumentų išliekamąją vertę. Daugelis įstaigų, įmonių (ypač jei tai valstybinės organizacijos) turi savo patvirtintus dokumentacijos planus, kuriais ir yra vadovaujamąsi nustatant dokumentų saugojimo terminus bylų paruošimo archyviniam saugojimui metu (terminai neturi būti trumpesni, negu nurodyta Vyr. archyvaro tarnybos išleistose dokumentų saugojimo rodyklėse, tačiau gali būti ir ilgesni). Beto, pasibaigus dokumentų saugojimo terminui, komisijos sprendimu, jis gali būti pratęstas.
Dėl prašymų priimti/ atleisti iš darbo - jie gali būti saugomi ir ne mažiau, negu 3 metai - Darbuotojų su darbo santykiais susijusių prašymų bylose, jeigu organizacijoje nėra vedamos ATLEISTŲ darbuotojų asmens bylos.
Jeigu organizacijoje yra vedamos atleistų darbuotojų asmens bylos - į jas gali būti dedami prašymai priimti/atleisti iš darbo, pervesti į kitas pareigas, pakeisti darbo sutartį ir pan. O šalia jų - įsakymų priimti/ atleistį, pakeisti darbo sutartį ir pan. kopijos.
Vėlgi, viskas labai priklauso nuo to, ar organizacija turi dokumentacijos planą, o jeigu turi - kaip yra numatyta dokumentacijos plane.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui