Tax.lt narys Marijatu

M
Tax.lt narys nuo
2011-04-12
Marijatu
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-04-13 17:17 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #939700
O dar klausimas, del treciu metu atostogu uztenka tik 9SD pranesimo is darbdavio puses ir ar reikia nesti isakyma darbuotojui paciam i Sodra?
2011-04-12 18:50 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #939333

vovere rašė: na taip, nes juk trečius metus sodra nieko nemoka, pašalpos dydžio neįtakoja


Oi kaip aciu, kazkaip nusiraminau :)
Tikiuosi Sodrai nekils klausimu kelintose atostogose as busiu po trecio gimdymo:)
2011-04-12 18:39 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #939329

vovere rašė: na į sodrą galima ir vėliau eiti susitvarkyt. bet darbovietė turi pranešti sodrai per 3 d.d. nuo atostogų pradžios. taip išeina kad vos ne iš ligoninės turite važiuoti tvarkytis dokumentų. tam ir yra skirtos nėštumo ir gimdymo atostogos. čia jau su darboviete turite tartis. gal užteks paskambinti jiems pasakyti duomenis ir vėliau nuvažiuosite parašyti prašymą. arba vyras turės tarpininkaut smile
o atostogas su antru vaiku galite prasitęsti ir iki vaikui sueis trys metai. jų nutraukti nereikia išeinant su kitu vaiku į vaiko priežiūros atostogas.



Tai taip iseina, kad as galiu buti su antru vaiku visus trecius metus atostogose, o su treciu vaiku iseiti normaliu VAP atostogu dviems metams ir gauti normalia pasalpa?
2011-04-12 16:50 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #939298
Laba,
gal kas zinote kaip reikia elgtis, kai iseini VAP nuo vaiko gimimo? As laukiuosi trecio vaikelio ir neimu dekreto, kadangi dar auginu antra vaikeli, kuriam ketvirtadieni sueina du metai, o trecia vaika turiu gimdyti geguzes pabaigoje. Tai as prasitesiu antro vaiko auginimo atostogas dar pusantro menesio iki geguzes galo, o tada jau tureciau gimdyti. Tai vat klausimas - kada reikia SODRAI pranesti, kad as iseinu i naujo vaiko VAP? Kadangi oficialiai atostogos prasideda nuo vaiko gimimo dienos, tai negi is ligonines man reikia lekti i darba, rasyti prasyma, kad isleistu i atostogas?
Ir dar, jei as prasitesiu antro vaiko atostogas iki 05.27 ir pagimdau, sakykim, 20 diena, tai tuomet mane reiktu atsaukti is antro vaiko atostogu ir isleisti i trecio? :) Suprantu, kad painiai rasau, bet , kad esu tokioj situacijoj, tai tikiuosi pagalbos issipainioti :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui