Tax.lt narys Diabolic

D
Tax.lt narys nuo
2004-04-23
Diabolic
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-07-12 17:23 Įvairūs » pinigai iš bankomato » #93470
jei avansine menesio gale daroma, tai tada viskas gerai.

o ka daryti su pinigais, kurie mokami fiziniam asmeniui pagal autorinę? jo parašo ant kažko reikia.. (kasos išlaidų orderio negaliu pildyti, nes nėra kasos) jam ant avansinės apyskaitos pasirašyti? bet jei ji mėn gale rašoma, tai kur tą žmogą paskui pagauti?
2004-07-12 16:32 Įvairūs » Direktoriaus įsakymas » #93459
o kas uab direktoriui darbo pažymėjimą išduoda ir ant jo pasirašo? igaliotas akcininkas ar pats direktorius? pagal taisykles pažymėjimas išduodamas "ne vėliau kaip prieš darbo pradžią". o gal dirikui išvis tokio daikto nereikia?
2004-07-12 15:56 Įvairūs » pinigai iš bankomato » #93450

astulka rašė: pinigu judejimas korteleje matosi israse.

o visus paemimus ir islaidavimus- per avans apyskaita



hmm. tai vadinasi kai paima 500Lt, juos reikia irasyti i avansine? ir kaip ta avansine pildyti, kai pinigus isimineja desimt kartu per menesi? ir siaip - viena avansine apyskaita vienam zmogui per menesi? ar kaip?

siaip musu buhaltere labai baidosi visu tu korteliu ir pavedimu internetu, tai visokiais popieriais bando apkrauti - pvz. dabar sugalvojo, kad reikia kazkokiu pinigu priemimo kvitu kai is bankomato pinigu pasiimi.. tikrai reikia??
2004-07-12 15:49 Įvairūs » pinigai iš bankomato » #93449

tomukas rašė: Diabolic, aš tave gerbiu. Pats sau įspėjimus skiri ;)


tai kad adminas tinklo kabeli istrauke tuo metu, kai "enter" spaudziau.. ir gavosi dvi temos vietoj vienos...
2004-07-12 15:16 Įvairūs » pinigai iš bankomato » #93437
norėjau paklausti, kaip dokumentiškai įforminti tokią situaciją:
1. yra firmos kortelinė sąskaita ir du darbuotojai kurie turi korteles
2. reguliariai kiekvienas iš ju nusiima kazkiek pinigu ir paskui atnesa fakturas
3. kartais atsiskaito kortele ir atneša fakturas
4. kartais nuima pinigus ir išmoka tais pinigais honorarus (pagal autorines sutartis) arba pvz. sumoka statybinikui su kuriuo yra rangos sutartis pagal verslo liudijima.

klausimas kaip iforminti sita pinigu judejima? (as ne buhaltere bet dali jos darbo darau:)
ar uztenka pildyti avansines apyskaitas -buhaltere sako jas pildo, bet realiai to nemaciau ( ji pas mus Labai retai pasirodo), ar reikia dar kazkokio popierio - pvz. kaip tie is bankomato isimami pinigai iforminami? kokiais dokumentais, kieno parasais ir pan.
nesinori problemu...
2004-06-30 16:42 Įvairūs » aktai » #91438
Aš tai apskritai nelabai suprantu kaip mūsų buhalterė tuos aktus surašo - per mėnesi susirenka šūsnis faktūrų, ji tas faktūras pasiima ir paskui atneša nurašymo aktus. Man reikia užpildyti stulpeli, kuris vadinasi "nurašymo pagrindas" ar kažkaip panašiai.. ir ta nurašymo pagrindą reikia parašyti prie kiekvieno daikčiuko.... paskui buhalterė tuos aktus pasiima ir aš nežinau kas su jais toliau vyksta. Žodžiu, aš čia visai pasimetus...
gal tai galima kažkaip kitaip spręsti? kaip nors paprasčiau?
ir jei jau tie nurašymo aktai tikrai privalomi, tai gal juos kažkaip kitokia forma pildyti? gal kas turi pavyzdį?
2004-06-30 16:17 Įvairūs » aktai » #91427

pupa rašė: Maišellius ir aš nurašau per nurašymo aktus, nors jų kaina ir 0,002 cnt. už vieną.Čia manau daugiau vidaus taisyklės, kaip buhalteriui patogiau, aiškiau.



ir tokiam visokių smulkmenų nurašymui reikia 3 žmonių komisijos, kai išvis (su buhaltere) įmonėje dirba 4 žmonės?
šiaip uab'as egzistuoja tik kelis menesius, tai giliai įsišaknijusių tradicijų tikrai nėra.. taisyklės tik kuriasi, ir turbūt būtent dabar jas reikia nusistatyti taip, kad būtų patogu dirbti.
ateityje tų smulkmenų nurašymui tik daugės, užtai ir noriu išsiaiškinti, kur tai reglamentuota, ar kokių įsakymų reikia išleisti, kad viskas būtų "pagal taisykles"....
2004-06-30 15:09 Įvairūs » aktai » #91396
kaip gyvent, kuom tiket?.......

musu buhaltere tai kiekviena menesi visas fakturas perraso i nurasymo aktus (net maiselius po 15ct!!!) ir prie kiekvieno daikto reikia parasyti, kokiu pagrindu nurasomas (kam sunaudota)....

baisu, bet ji tvirtina, kad tai privaloma ir kad kazkur parasyta - gelbekit! - gal kas zino, kur apie tai parasyta, kur ieskoti...
2004-06-15 09:09 Bendra » Autorine sutartis » #89035
Sveiki,
senokai skaitinėju forumo žinutes, o šiandien jau ir pasireikšti noriu...
(pirma žinute, tai nežinau kas čia gausis ir kur ji nukeliaus)

Labai skausminga tema tos autorines. Situacija: pagrindine veikla fotografija, UAB steigėjai fotografai, įdarbinti administracijoj (pagal pareiginius fotografavimas ne ju darbas), atlyginimai lygus MMA, fotografo etatas laisvas (taigi teoriškai išvis neaišku kas fotografuoja).
Jau turim vieną autorinę su steigėju, bet nusprendėm daugiau to nedaryti, kol iki galo neišsiaiškinsim ar tai galima daryti. Peržiūrėjau įstatymus, tai lyg ir galima būtų, nes niekur neparašyta kad negalima, bet kažkaip labai jau panašu į vengimą mokėti mokesčius.. ypač jei tos autorinės su steigėjais sudaromos reguliariai ir tam pačiam darbui atlikti, o autorinis atlyginimas 4-5 kartus didesnis už tą, kurį gauna pagal darbo sutartį..

gal kas nors susidūręs su panašia situacija ar šiaip žino ką daryti? padėkit!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui