Tax.lt narys ziuste

Z
Tax.lt narys nuo
2011-04-18
ziuste
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-04-18 12:53 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #941045
Iškilo dar kalusimas: jei aš išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų birželio mėn, o tėtis nuo Rugsėjo mėn vaiko priežiūros atostogų. Kaip jam skaičiuosis pinigėliai, pagal seną ar naują tvarką ?
2011-04-18 11:21 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #941007
Jeigu išeinate nėštumo ir gimdymo atostogų, jūs tikrai "automatiškai" neišeisite į vaiko priežiūros atostogas. Jos prasideda po nėštumo ir gimdymo atostogų, kai parašote darbdaviui prašymą, ir šis jums jas suteikia bei apie tai praneša Sodrai.
Tėtis gali gimus vaikui išeiti tėvystės atostogų, kol vaikučiui sueis 1 mėnuo ir gaus tėvystės pašalpą (nepaisant to, kad jūs būsite gavusi motinystės pašalpą). Tačiau jei jis norėtų išeiti vaiko priežiūros atostogų, tai jam motinystės (tėvystės) pašalpa būtų mokama tik kai pasibaigs jūsų nėštumo ir gimdymo atostogos. Žodžiu, už tą patį vaikutį dviejų pašalpų vienu metu - motinystės ir motinystės (tėvystės) - Sodra tikrai nemokės. Tik tėvystės pašalpą už vieną mėnesį moka.[/quote]

Ačiū atsakėte į mano klausimą. smile Bet dar užduosiu vieną papildoma klausimą: Jeigu aš išeinu birželio 27d. nėštumo ir gimdymo atostogų, kokį darbo stažo laikotarpį skaičiuos?
2011-04-18 10:57 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #940997
[quote="Tininga"][quote="ziuste"] Padėkit susisteminti informaciją. Gimdymo ir nėštumo atostogų išeiti turėčiau birželio 27d. Jeigu išeinu šių atostogų, tai citata iš sodros psl "jeigu moteriai, gaunančiai motinystės (tėvystės) pašalpą, suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos ir ji įgyja teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo atostogas, jai mokamos abi pašalpos".
Klausimas būtų toks:(Gal kvailas klausimas) Kaip situacija bus su tėvu? Aš lieku toliau dirbti su didžiausiu pilvu, o jis eina ilgųjų atostogų??? Nes sodra išmoka abi pašalpas.[/quote]
Nesupratau jūsų klausimo... Kodėl jūs norite likti dirbti? Kokių ilgųjų atostogų eis tėtis, kol jūs "su didžiausiu pilvu"? Ar yra kitas vaikutis?[/quote]
Pabandysiu kitaip suformuluoti smile Nepatyrusi, nepykit smile
Aš nenoriu dirbti, bet piniginiu atžvilgiu geriau, kad tėvas isšeitų tėvystės atostogų? Bet tada kaip bus su nėštumo atostogom? Juk moterys išeina kai sueina 30 savaičių. Bet jeigu jau išeinu nėštumo, automatiškai įgyju teisę į vaiko priežiūros kol vaikui sueis 2 metai. Bet kaip situacija su tėveliu?
2011-04-18 10:13 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #940987

vovere rašė: taip. jei nesinaudojate nėštumo ir gimdymo atostogomis.
motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama ir mokama:


jeigu motina negavo motinystės pašalpos už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį, motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama asmeniui, turinčiam teisę gauti šią pašalpą, ir mokama nuo vaiko gimimo dienos;
www.sodra.lt/index.php?cid=329


Laba diena,

Padėkit susisteminti informaciją. Gimdymo ir nėštumo atostogų išeiti turėčiau birželio 27d. Jeigu išeinu šių atostogų, tai citata iš sodros psl "jeigu moteriai, gaunančiai motinystės (tėvystės) pašalpą, suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos ir ji įgyja teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo atostogas, jai mokamos abi pašalpos".
Klausimas būtų toks:(Gal kvailas klausimas) Kaip situacija bus su tėvu? Aš lieku toliau dirbti su didžiausiu pilvu, o jis eina ilgųjų atostogų??? Nes sodra išmoka abi pašalpas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui