Tax.lt narys miegok

M
Tax.lt narys nuo
2011-04-19
miegok
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-04-20 14:00 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #942434
aciu :) saunu :)
2011-04-19 23:13 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #942134
sveiki.
kazkuria diena per Lietuvos radija buvo laida apie motinytes/tevystes atostogas ir t.t. jos metu buvo uzduotas klausimas: "jei moteris pagimdo iki 07.01 ir iki tol neima nestumo ir gimdymo atostogu, kokios ismokos jei tiketis?". Atsakymas: "suteikiamos 56 dienos nestumo ir gimdymo atostogu, joms pasibaigus prasideda vaiko prieziuros atostogos".
Cia visur rasoma, jog galima eiti iskart vaiko prieziuros atostogu vos tik gimus vaikeliui? Taciau Sodros puslapyje pateikiama tokia informacija:

"Motinystės pašalpa mokama:
•už 126 kalendorines dienas (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių);
•komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų;
•už 56 kalendorines dienas po gimdymo, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas;
•už 70 kalendorinių dienų po gimdymo, komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas.

Sodros puslapyje prie vaiko prieziuros atostogu niekur nepamineta, jog jos suteikiamos nuo tos dienos, kai gimsta vaikas, jei moteris nepasinaudojo teise i nestumo ir gimdymo atostogas. Ar yra kazkur istatymuose numatyta tokia galimybe iskart eiti vaiko prieziuros atostogu ar tai tik siandienine Sodros interpretacija, kuri galbut po kurio laiko jiems bus per daug nenaudinga ir informacija bus pateikiama kitaip?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui