Tax.lt narys eve_

E
Tax.lt narys nuo
2011-11-08
eve_
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-12-16 16:17 Įvairūs » Užsieniečių įdarbinimas » #1013362
Sveiki,

norėjau pasiteirauti dėl leidimo dirbti užsieniečiui išdavimo tvarkos.

O būtent - šiuo metu turime du VšĮ, registruotos Lietuvoje, dalininkus, Baltarusijos piliečius, kurių vienam norime gauti laikiną leidimą gyventi Lietuvoje teisėtos veiklos ir darbo pagrindu.

Pagal galiojančius teisės aktus, leidimo dirbti iš užsieniečio nereikalauja, kai jis "įregistruoja įmonę, įstaigą ar organizaciją Lietuvos Respublikoje kaip savininkas ir jo buvimas Lietuvos Respublikoje yra būtinas, siekiant įmonės, įstaigos, organizacijos tikslų bei vykdant veiklą, ir yra įmonės, įstaigos ar organizacijos, įregistruotos Lietuvos Respublikoje vadovas, jeigu pagrindinis jo atvykimo tikslas yra darbas įmonėje, įstaigoje ar organizacijoje".

Atsižvelgdami į tai, kad leidimo dirbti užsieniečiui išdavimo procedūra yra pakankamai apsunkinta, pagalvojome, kad vienas iš dalininkų galėtų perduoti savo visus pajus kitam dalininkui, kuriam siekiame gauti leidimą dirbti ir laikinai gyventi. Šis taptų vienintėliu VšĮ dalininku, pasiskirtų save vadovu ir tuomet kaip ir atitinkam aukščiau minėtą pagrindą, pagal kurį užsieniečiui nereikės gauti leidimo dirbti.

Vis gi neramina nuostata: "įregistruoja įmonę, įstaigą ar organizaciją Lietuvos Respublikoje kaip savininkas".

Ką manote šiuo klausimu ? Labai būčiau dėkinga už patarimus. Bandžiau prisiskambinti į darbo biržą, bet dabar viena specialistė serga, kita šiaip nekelia ragelio... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui