Tax.lt narys Acount

A
Tax.lt narys nuo
2012-06-14
Acount
forume parašė 12 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-12-19 15:32 Darbo teisė » Privalomas darbuotojų saugos būklės deklaravimas » #1196583
Ui, geras. Viską perskaičiau, jau beveik užpildžiau klausymyną, ir atėjau iki paskutinio posto :D Kad pratęstas pridavimas smile
2012-07-30 12:53 Bendra » Komandiruotė » #1081168

Tininga rašė:
Įsakyme dar nurodoma, kokios išlaidos numatomos apmokėti.
Dienpinigiai čia:
tax.lt/puslapiai/22-dienpinigiu-ir-gy...
Estijoje 150. Abi dienos - Estijos dienpinigiai, galima didinti 100 proc.

DU už tas dienas dvigubas.

[/quote]

Dvigubas dėl to, kad savaitgalis?
2012-07-30 11:04 Bendra » Komandiruotė » #1081117
Sveiki.
Direktorius vyko į komandiruotę - Estija. Išvyko 2012.07.21, grįžo 2012.07.22. Atvežė man tik viešbučio čekutį. Man pirmas kartas komendiruotės..
Rašau įsakymą, kad išleisti į komandiruotę, nurodau datas ir vizito tikslą? Tada išmoku patirtas išlaidas? Gal kas po ranka turi dienpinigių dydžius? Niekada nereikėjo, o dabar niekaip neberandu :(
Ar teisingai supratau - viena diena Lietuvoje ir viena diena Estijoje? Ir dienpinigius galiu didinti 100 proc?
Ačiū labai už pagalbą :) smile
2012-06-20 15:53 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1072152

Lea rašė:

tai jus kalbate kaip teoretikas. Ką reikšia "žinoti sritį"? na pardavinėjo anksčiau (vadybininkas) tai ir pardavinėtų toliau, nes tai viskas ką jis moka. Bet ar kiekvienas vadybininkas gali būti vadovu? Tikrai ne. O kam tai rūpi? juk jis savininkas. Daro kvailiausias klaidas, už kurias maža, kad moka ir kiti akcininkai, tai dar visus šunis pakabina ant darbuotojų. O apie verslo sukūrimą LT išvis patylečiau. Visas "sukūrimas" - tai nuo buvusios darbovietės nužiūrėjimas ir net kartais klientų perviliojimas pas save. Pasakysite kad ne?


Galiu lažintis, kad neturite savo verslo ir ji neturėsite. Pagal jūsų mastymą matosi :) Darbdavį smaugia visi - bankai, įv.institucijos, o dar ir jeigu darbuotojai žiūri tik savo kišenės. Sutinku, kad žmogus turi gerai uždirbti. Bet.. samdomas žmogus išeina po darbo namo ir jam giliai nusispjauti ant darbo vietos. Ir ja bus giliai nusispjauti kol neateis iš ryto į darbą.
2012-06-15 15:04 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1071041

urtele rašė:

Acount rašė:
Manau, kad 2000 lt jau tikrai nebloga alga. Jeigu abu šeimoje dirba - tikrai pragyventi įmanoma. Mes keturiu asmenų šeima pragyvename iš 3500 lt.

Pritariu,kad iš 3000-3500Lt galima, bet jeigu, antras uždirba MMA arba augina vaikučius, nuoma, gaunasi šnipštas. Mūsų valdžia čia anądien paskelbė, kad reikia įgyvendinti kažkokį projektą,apie tai, kad reikalinga emigrantams psichologinė pagalba, kad nelakstytų.Manau tikslas pateisins priemones. smile


Tai jeigu antras uždirba MMA - tai gal pats kaltas? Kodėl vienas gali uždirbti 1500-2000 lt? Gal tada tas antras neturi specialybės? Gal yra nenaudingas darbuotojas? Jeigu buhas su aukštuoju išsilavinimu ir kvalifikacija gauna 2000 lt, tai gal nenorėkime kad paprastas darbininkas tiek pat gautų. Kažkas mokėsi, vargo. O kitas tingėjo ar nesugebėjo. Kiekvienas įvertinamas taip kaip yra vertas.
Aš tik norėjau pasakyti, kad dažna įmonė gal pilnai mokėtų buhui 5000 lt, darbininkui 2500 lt.. bet nėra iš ko smile
O užsienis.. Visur gerai kur mūsų nėra smile
2012-06-15 14:59 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1071039

Lea rašė:
tai jums pasisekė. Pažįstu diriką-savininką, tai tokios nepagarbos ir "žiūrėjimo" tik savo kišenės interesų senokai mačiau.

Todėl man idealus variantas ir tai iš praktikos - profesionalus samdomas vadovas, kuris vado kėdėje atsidurė ne todėl kad turėjo pinigų įdėti į verslą, o todėl kad turi žinių, patirties kaip reikia vadovauti, organizuoti darbą ir pan., žino puikiai ne tik ką kiti turi daryti, bet ir savo vadovo funkcijas, pareigas bei atsakomybę. PROFESIONALUMAS. tai svarbiausia. O ar visi savininkai tai turi?


Kalbate kaip teoretike visiška. Savininkas visada žiūri kaip į "savo". Aš pvz visą laiką lyginu. Kaip pas žmogų namuose, taip ir įmonėje. Jeigu žmogus sukūrė konkretų verslą - tai pirmiausiai ne iš lempos sugalvoju sritį. Ta sritis jam turėjo būti žinoma. Aš kalbu apie vidutinį ir smulkųjį verslą.
2012-06-15 10:39 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1070923

mariska rašė:

blackgate rašė:

Acount rašė:

O kas kaltas? Nereikia visą laiką tik darbdavį kaltinti. Mūsų įmonėje algos 1200-3000 lt. Ir tai jau "lūbos" gryniausios. Nėra iš ko daugiau mokėti. Ekonomika tokia. O juk UAB - nuosavas kapitalas. Už metus dar ir akcininkams turi kažkie likti. Jie ką? Turi įmonę, turtą ir iš jo jokios naudos? Logiškai reikia mastyti. Nekalbu aš apie monopolistus ar dideles nešvarias įmones.

Galiu pasakyti tik tiek, kad darbuotojams ir jų šeimoms tai tikrai mažiausiai rūpi, kiek pelno akcininkams lieka. smile

Kiekvieno vadovo tikslas už minimumą gauti maksimumą. Kiekvieno darbuotojo tikslas save parduoti kuo brangiau. Tai ekonomika.


Nesutinku. Tiesiog paskaičiau nuo vakar čia temas. Ir pasibaisėjau kaip varoma ant darbdaviu. Nežinau ką jus darbdaviais laikote - dirikus ar savininkus. Man pvz idealiausias varijantas dirikas-savininkas. Tada įmonėje buvo tvarka. Dirikas žiūri kaip į savo "kiemą". Su žmonėmis labai atsakingai elgiasi.
2012-06-15 10:34 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1070916

blackgate rašė:

Acount rašė:

O kas kaltas? Nereikia visą laiką tik darbdavį kaltinti. Mūsų įmonėje algos 1200-3000 lt. Ir tai jau "lūbos" gryniausios. Nėra iš ko daugiau mokėti. Ekonomika tokia. O juk UAB - nuosavas kapitalas. Už metus dar ir akcininkams turi kažkie likti. Jie ką? Turi įmonę, turtą ir iš jo jokios naudos? Logiškai reikia mastyti. Nekalbu aš apie monopolistus ar dideles nešvarias įmones.

Galiu pasakyti tik tiek, kad darbuotojams ir jų šeimoms tai tikrai mažiausiai rūpi, kiek pelno akcininkams lieka. smile


O jiems labai turėtų rūpėti. Jų tai pajamų šaltinis. Akcininkas uždarys įmonę - ir nebus darbo vietos. Reikia ir žmonės įsisavinti, kad tai Privatus Kapitalas. Logiškai gi. Negi aš duosiu kam nors pinigus šiaip sau? Na, vat turiu daviau ir lai turisi? Aš čia perkeltine prasme. Tai iš tų pinigų aš norių - kad ir palūkanų ir galiausiai atgauti savo pinigus. Vargaš kai kurie dirikai - juos ir darbuotojai ir akcininkai smaugia. Gal todėl ir daro kai kurie visokias makles savo naudai..
2012-06-15 10:31 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1070913

vovere rašė:
tai mes juk ir nekalbam apie normalius darbdavius, kurių turbūt tik keletas Lieuvoj yra, o apie tuos kur pelnas normalus bet algos minimumai, čia aišku diskusija be galo


Tikrai labai daug normalių darbdavių. Smaugia juos mokesčiai, konkurentai, monopiolistai.. Mūsų miestelyje (Jonava) - tikrai nemažai žinau įmonių, kurios nedidelės, iki 10 žmonių. Tie patys žmonė sdirba po 10-15 metų, nesikeičia. O ką daryti? Bent algos stabilios, laiku mokamos. Išgyvena žmonės. Pozityviau reikia į viską žiūrėti.
O kad yra tokių Bosų, Uspaskichų, Lubių.. Valdžia kalta.
2012-06-15 10:28 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1070907

urtele rašė:

mariska rašė:
o dėl pasiaiškinimų smile smile smile smile

Pas mus dirbo vienas ruakalbis, sumąstė du darbininkai pasiplaut ir tas, ką daryt -pasiplovė. Pamenu tie du parašė pasiaiškinimus kažkokius nerimtus, o tas žmogus parašė -" vse ušli, i ja ušol" smile .



tvaro velnias į pragarą norėdamas darbą susirast. Susitiko šetoną ir sako:
- Man reik darbo.
Šėtonas sako nu yra darbelis vienas, einam. Nuėjo jie prie 3 katilų. Šetonas sako:
- Va trys katilai, pirma reik labai žiurėt nes ten žydai, jei vienas išlips, išlips ir visi.
Nu velnias suprato ir sako:
... - O kas antram katile?
- Aj antra gali žiurėt gali nežiurėt, nesvarbu, pofik yra. - Na gerai, bet visgi kas ten yra?
- Ten yra rusai, jei vienas išlips, nueis iki kioskelio, nusipirks bonke ir gryš toliau gers.
Šėtonas tęsia:
- Ir va trečias katilas, į jį net nežiurėk pofik yra, nekreipk net dėmesio.
Susimąstęs velnias ir klausia:
- O tai kas ten yra tada?
- Ten lietuviai, jei vienas bandys išlipt, tai visi atgal nusitemps.
2012-06-15 10:27 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1070904

blackgate rašė:

urtele rašė:

Norint, būti su šeima Lietuvoje, reikia ir žmoną į darbą varyt, tada galą su galu, prisiduriant užsienio santaupas-kaip nors. smile Pas mus ateina iš užsienio grįžę,darbininkais dirbt, padirba du -tris mėn, kartais 6 ir vėl išvažiuoja. Baigiasi santaupos, pabūna Lietuvoj ir vėl, tenai. Žinau vaikinuką darbštus , tvarkingas,jaunutis -25 metų, turi du vaikučius, nuomuoja būtą. Įsidarbino vairuotoju, visą mėn tik naktim varė už 2000Lt, surizikavo, į Europą išvažiavo, su autovežiu, per Lietuvos darbdavius. Du mėn -10000Lt.Grįžo, pailsėjo 3 savaites, vaikus pamatė ir vėl. O ką daryt? smile

Jeigu tik vienas šeimoje dirba, tai už 2000 Lt be šansų išlaikyt šeimą ir dar butą nuomuotis. O darbdaviams atrodo, kad 2000 Lt tai jau gera alga.


O tu esi buhalteris? Nes pašnekėjai.. Darbdavys skaičiuoja. Juk darbo užmokestį skaičiuoja ne tik pagal pragyvenimo galimybę.. Manau, kad 2000 lt jau tikrai nebloga alga. Jeigu abu šeimoje dirba - tikrai pragyventi įmanoma. Mes keturiu asmenų šeima pragyvename iš 3500 lt. Ir prie jūros nuvažiuoje. Tiesa, ikrų nevalgome ir į užsienius ilėstis neskrendam.
Baikit dejoti. Netinka - eikit į gatves. Tik ne prieš darbdavius !! O prieš ekonomiką. Mokesčių sistemą. Darmajėdus visus, pašalpinikus. Valdžios aparto dydį ir nekvalifikuotumą !!!
2012-06-15 10:22 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #1070899

amadina22 rašė:
Pas mus nesenai atėjo darbutojas dirbti darbų vadovu, ilgai buvęs užsienyje, bet jo šeima čia, tai grįžo. Galvojau, ar ilgai jis čia dirbs už mūsų atlyginimą, ne minimumas, na, 3 minimumai. Padirbo nepilnai metus ir išėjo, kitur daugiau turbūt gaus.

Du vaikai mokyklinio amžiaus, kaip mieste išgyventi už kelis tūkstančius?








O kas kaltas? Nereikia visą laiką tik darbdavį kaltinti. Mūsų įmonėje algos 1200-3000 lt. Ir tai jau "lūbos" gryniausios. Nėra iš ko daugiau mokėti. Ekonomika tokia. O juk UAB - nuosavas kapitalas. Už metus dar ir akcininkams turi kažkie likti. Jie ką? Turi įmonę, turtą ir iš jo jokios naudos? Logiškai reikia mastyti. Nekalbu aš apie monopolistus ar dideles nešvarias įmones. O čia - buhlateris esu, matai kaip yra. Viskas sąžiningai, būna mėnesių kai visiškai nieko nebelieka.. smile Bet pas mus darbuotjai geri. Viską supranta. Laikomės kiek galime. Žmonės gerai, sąžiningai dirba. Manau, kad jeigu tik daugiau būtų pelno, tai dirikas tikrai mokėtų žmonės daugiau. bet nėra iš ko. Iki užsienio mums dar taip toli.. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui