Tax.lt narys Programavimas

P
Tax.lt narys nuo
2004-06-06
Programavimas
forume parašė 74 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-09-16 09:21 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #851877
Taip, galima be problemu perkelti lenteles is Excel i Access. Tik sekmingam perkelimui yra svarbu uztikrinti, kad Excel lenteliu stulpeliai turi tvarkingus duomenu formatus, nera tusciu stulpeliu ar eiluciu ir pan.

Tuo tikslu, pirmiausiai atsidarome Access duomenu baze, i kuria norima perkelti lentele.

Toliau jau naudojames Access meniu:
File --> Get External Data --> Import --> [Issirenkame Excel faila is kurio bus ikeliama lentele] --> [Atsidariusiame 'Import Spreadsheet Wizard' lange nurodome Sheet, kuriame yra ta lentele] --> Next --> [Nurodome ar pirma eilute bus naudojama lenteles stulpeliu pavadinimui] --> Next --> [Nurodome ar Excel lentele bus keliama i nauja Access lentele ar i jau sukurta] --> Next --> [Nurodome stulpeliu pavadinimus] --> Next --> [Pasirenkamas/nepasirenkamas pirminis raktas Access lentelei] --> Next --> [Nurodomas naujos Access lenteles vardas] --> Finish

Stai ir viskas. Nezinau tik kokia Access versija naudojate. Mano atveju naudotas Access 2003. Access 2007 yra truputeli kitaip, bet principas perkelimo yra tas pats.

Jeigu perkeliant kyla kokiu problemu, turedamas ta Excel faila galeciau perkelti ta lentele is Excel i mdb arba accdb.

Sekmes smile
2007-12-11 02:01 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #466762
Patogumas naudotis priklauso nuo pačio kūrėjo. Viena tos pačios paskirties programa gali būti lengva naudotis, kita - labai nepatogu naudotis. Tai visiškai priklauso nuo programos kūrėjo, todėl atsakyti vienprasmiškai į šį klausimą nebūtų galima.

Tas pats ir dėl skaičiavimų. Jeigu skaičiavimų algoritmas yra teisingas ir aiškus, tai Access taip pat pateiks visiškai teisingus ir tvarkingus skaičiavimo rezultatus.

MS Access didžiulis privalumas yra tas, kad su juom susikūrus savo darbui tinkamą, kad ir paprasčiausią programėlę, ją toliau galima be problemų laisvai modifikuoti, plėtoti bei tobulinti.



Darutiz rašė:

Darutiz rašė: Sveiki,
iškilo tox klausimas. Ar bandėt kas nors accesse susikurti darbo užmokesčio žiniaraštį? Jei taip ar tvarkingai jis viską skaičiuoja ir ar patogu naudotis? Gal ten daugiau vargo nei naudos...


alio žmonės. Na brūkštelkit gi pora žodžių smile
2007-12-11 01:50 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #466759
Kotryna,

jau nevienerius metus dirbu su MS Access. Jeigu iškilo kokių klausimų, galiu atsakyti. Norintiems savarankiškai pramokti dirbti su MS Access rekomenduočiau užsukti į knygyną ar biblioteką ir pasižvalgyti kokios knygos pradedantiesiems apie MS Access.

MS Access tikrai nėra sudėtinga pramokti, nes tai yra į vartotoją orientuotas produktas. Be abejo, įdėjus daugiau pastangų programuojant su VBA galima sukurti tikrai vertų dėmesio programų.



Kotryna rašė:

Programavimas rašė: Sveiki buhalteriai ir visi jiems prijaučiantys,

pateikiu nuorodą, kuri turėtų sudominti visus tuos, kurie norėtų savarankiškai pramokti dirbti su MS Access:
lab2.e-kursai.lt:8081/nmptvt/eknygos/access200...

Čia galite rasti informacijos, kuri gali būti naudinga dirbant su MS Excel:
lab2.e-kursai.lt:8081/nmptvt/eknygos/excel2000/contents.htm

Ši nuoroda yra skirta tiems, kurie norėtų užsakyti sukurti kokį apskaitos modulį, skaičiavimo (pvz. atlyginimų) programėlę ar kokią kitą programą savo darbo palengvinimui:
http://xthost.info/access/index.htm


Neatsidaro kažko tie puslapiai...
2007-04-07 05:31 Programinė įranga » Pirminiu apskaitos dokumentu programa, ar tokia yra? » #388867
Jeigu domina Access, rašyk:

duomenu_bazes@yahoo.com

Panaši programa daryta. Esant pageidavimui, galima atlikti pakeitimus ir papildymus.
2006-07-04 06:08 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #292343
Sveiki buhalteriai ir visi jiems prijaučiantys,

pateikiu nuorodą, kuri turėtų sudominti visus tuos, kurie norėtų savarankiškai pramokti dirbti su MS Access:
lab2.e-kursai.lt:8081/nmptvt/eknygos/access200...

Čia galite rasti informacijos, kuri gali būti naudinga dirbant su MS Excel:
lab2.e-kursai.lt:8081/nmptvt/eknygos/excel2000/contents.htm

Ši nuoroda yra skirta tiems, kurie norėtų užsakyti sukurti kokį apskaitos modulį, skaičiavimo (pvz. atlyginimų) programėlę ar kokią kitą programą savo darbo palengvinimui:
http://xthost.info/access/index.htm
2006-05-03 08:21 Programinė įranga » Gerbiamieji prasau pagalbos,del Access » #272726
Parasyk konkreciai: access@freemail.lt
2006-04-18 00:28 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #268874
Visu pirma, Solver nera funkcija. Tai yra MS Excel priedas, skirtas optimalaus sprendimo paieskai. Sis MS Excel priedas nera idiegiamas standartiskai, todel norint ji naudoti, pirmiausia reikia ji idiegti:

Tools --> Add-Ins... --> Solver Add-In

Daugiau informacijos apie Solver panaudojima galima rasti:
http://www.economicsnetwork.ac.uk/cheer/ch9_3/ch9_3p07.htm
2006-02-02 10:09 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #246501

Lini rašė:

Programavimas rašė:
Viskas priklauso nuo konkretaus atvejo. Beje, mano aukščiau pateiktas funkcijos VLOOKUP naudojimas nereikalauja, kad sąrašo reikšmės būtų surūšiuotos.


Rūšiuoti teko, kadangi kitaip irgi buvo nesąmonė. Surūšiavus nesąmonė tapo mažesnė smile


Programavimas rašė: Visų pirma, siūlyčiau atidžiai peržiūrėti naudojamą sąrašą (ar naudojami vienodi celių formatai, ar nesikartoja reikšmės sąraše, ar nėra celėje esančios reikšmės pradžioje nereikalingų tuščių tarpelių, sąrašuose nenaudojamos kitos funkcijos).



Atsakymai - ne, ne, ne. smile
Abu sąrašus dariau analogiškai, tik rezultatai skiriasi labai jau....
Pabandysiu prikabinti savo vargą.


Kaip ir minėjau, kad problema gali būti dėl tarpo simbolių, kurie paprastai yra nematomi celėse. Taip atsitiko ir šiuo atveju. Excel'yje lyginant reikšmes būtina, kad reikšmės būtų 100 proc. sutampančios. Kaip matyti iš Excel failo, tos 2 klaidingos reikšmės gaunamos todėl, kad sąraše po jų yra padėtas tarpo simbolis. LOOKUP funkcijoje naudojamoje celėje to tarpo simbolio nėra. Todėl reikšmės traktuojamos kaip skirtingos, dėl ko ir negaunamas pageidaujamas rezultatas. Šią problemą išspręsti paprasta - sąraše iš tų dviejų reikšmių galo ištrinkite tą tarpo simbolį. Tuomet viskas veiks korektiškai. Sėkmės!
2006-02-02 09:35 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #246478

Lini rašė: To Programavimas

Gal galit patarti: vienos firmos tiekėjus VLOOKUP'as suranda lengvai, viskas veikia čiki. Bet su kitos firmos tiekėjų sąrašu - vargas. Nors ir surūšiavau, ir TRUE kriterijus nustačiau, vistiek arba painioja firmas ir jų kodus, arba išvis neranda. Gal perdaryti sąrašą kitame lange?
Būčiau dėkinga.


Viskas priklauso nuo konkretaus atvejo. Beje, mano aukščiau pateiktas funkcijos VLOOKUP naudojimas nereikalauja, kad sąrašo reikšmės būtų surūšiuotos. Visų pirma, siūlyčiau atidžiai peržiūrėti naudojamą sąrašą (ar naudojami vienodi celių formatai, ar nesikartoja reikšmės sąraše, ar nėra celėje esančios reikšmės pradžioje nereikalingų tuščių tarpelių, sąrašuose nenaudojamos kitos funkcijos). Visa tai gali turėti įtakos funkcijos grąžinamoms reikšmėms. Taip pat gali būti naudojamos ne tik funkcijos VLOOKUP, HLOOKUP, LOOKUP, bet ir INDEX, MATCH, OFFSET. Kai kurių sprendimų realizavimui padeda tinkamas IF funkcijos panaudojimas.
2006-02-02 08:40 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #246431

wolf rašė: Padėkit Užsiparinau
Kaip panaudoti LOOKUP, VLOOKUP šio atveju

Yra cele kurioje rasoma reikšme - kuri atitinka reikšme iš sąrašo (tekstas)
Yra 2 stupeliai pvz. su rekšmemis
ZZZ 1
MMM 2
CCC 3
SSS 4
EEE 5

Kaip padaryti kad kažkur kitoje celėje užrašius DDD surastu kitoje pagal formulę surastų 4 smile smile smile - IF netinka nes sąlygų daugiau nei 7.
Kažkokia problema su Tekstus - gal LOOKUP'as jo nesupranta.



VLOOKUP funkcija kuo puikiausiai veikia, pvz. celėje D8 įrašius MMM, kitoje celėje funkcija
=VLOOKUP(D8,A1:B5,2,FALSE) grąžina reikšmę 2
2005-05-09 14:22 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #169793

Arra rašė: Sveiki visi gyvi ir ... Turiu toki indomu klausima. Noriu prdet rinkt duomenu baze accesse, bet neturiu "bandomu triusiu" kurie duomenu baze testuotu ir padetu man ja tobulinti (aisku is buhalterines puses). Visas reikalas butu vykdomas meilais, aisku chaliavu. Noreciau paziuret kiek pririnkciau cia "bandomu triusiu"


Vargu, ar tas reikalas pavyks. Iš savo patirties sakau, bandžiau šį bei tą sukonstruoti ir ieškojau kas galėtų konsultuoti. Matomai, buhalteriai - ne "bandomieji triušiai" ir jų taip pigiai čia neprisišaudysi smile
2005-05-07 14:21 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #169594

ajd rašė:

Programavimas rašė: O kokia apskaitos programele domintu?

Reikia vesti nedidele UAB. Yra visko po truputi.
Tai ar kas pagelbės? juk neprašau už dyką!


Esu dares programas mazoms UAB, taciau jos buvo skirtos kazkokios tai konkreciu uzduociu realizavimui. Jeigu zinot, gerai ko reikia darbui, t.y. ko tikites is programos, butu galima pakalbeti konkreciau. Jeigu domina, galite rasyti asmeniskai: access@freemail.lt
2005-05-05 22:27 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #169342
O kokia apskaitos programele domintu?
2005-03-23 11:56 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #155136

moliugelis rašė: [quote:4db337bf84]
Programavimas rašė:
nesupratau, kas cia taip juokinga tau? Nemanyciau, kad protinga juoktis is tu, kurie nemoka. Pats irgi gi buvai zalias. O cia zmogus patarimo klausia, tad ir atsakyk normaliai, jei zinai.


Programavimas, nereikia buti paranojikais !!! Jei zmogus sypsosi, tai nereiskia, kad del to kad kazkas kazko nezino... Tai galima butu improvizuoti kaip malonu bendravima... Snekedama ir padedama zmogui visada nusisypsau, tai juk maloniau nei buti susiraukusiams... To tikiuosi ir is kitu...

smile[/quote]

Moliugelis, reikia skirti idiotiska kvatojima nuo malonios sypsenos! Tuo labiau, kad kvatojimui nebuvo jokio pagrindo...

Nenoreciau daugiau eskaluoti sios temos.
2005-03-21 16:47 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154424

moliugelis rašė: [quote:a1659db140]
Tiesi rašė:
Ghmmm... O kur tą Forms dialogo kortelę surast?
Kalbi kaip su asu, o aš tai žalia žalutėlė


View->Toolbars-?Forms ir atsidariusiame lange susirask ikonele smile[/quote]

nesupratau, kas cia taip juokinga tau? Nemanyciau, kad protinga juoktis is tu, kurie nemoka. Pats irgi gi buvai zalias. O cia zmogus patarimo klausia, tad ir atsakyk normaliai, jei zinai.
2005-03-21 16:27 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154412
[quote="Tiesi"]Ghmmm... O kur tą Forms dialogo kortelę surast? smile
Kalbi kaip su asu, o aš tai žalia žalutėlė smile

jei kyla problemu, galima ir tokiu budu issikviesti per meniu:

View - Toolbars - Forms

Rezultatas tas pats smile
2005-03-21 16:17 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154400
[quote="Tiesi"]Ghmmm... O kur tą Forms dialogo kortelę surast? smile
Kalbi kaip su asu, o aš tai žalia žalutėlė smile

Ant Excel'io irankiu juostos spausti peles desini klavisa ir pazymmeti Forms. Tuomet atsiveria irankiu kortele, joje yra Combo Box
2005-03-21 11:59 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154196

Ledine rašė:

Programavimas rašė:

Ledine rašė: dar vieno dalykelio paklausiu (tik nesijuokit!):) Kaip atskirti sujungtas lasteles? smile


Pazymeti sujungtas lasteles Format Cells -Alignment - Merge Cells nuimti varna


nu ka as galiu pasakyti..didelis diakui smile


prasom. I sveikata
2005-03-21 11:50 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154186

Ledine rašė: dar vieno dalykelio paklausiu (tik nesijuokit!):) Kaip atskirti sujungtas lasteles? smile


Pazymeti sujungtas lasteles Format Cells -Alignment - Merge Cells nuimti varna
2005-03-21 11:39 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154180

moliugelis rašė: [quote:d0d5655090]Pirmiausia susirasai visus menesius i stulpeli, tarkim A1:A12.
Toliau issikvieti Forms dialogo kortele, renkiesi Combo Box komponenta, piesi ji pageidaujamoje vietoje. Format Control korteleje Input Range nurodai A1:A12 ir OK


Labai aciu Programavimas:)
Bet prie to pacio klausimelis dar vienas...
Kaip padaryti kad nesimatytu spausdinant rodykles ir kad pvz butu galima padaryti spalvotai... Banciau ir taip ir kitaip bet deja, siuo klausimu truksta isprusimo;)[/quote]

Format Control - Properties - Print Object nuimti varna
2005-03-21 11:32 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154176

Ledine rašė:

Programavimas rašė:

Ledine rašė: Va. Reikia užpildyti spalvotus langelius. Kas pamokys ir paaiškins, kaip tą padaryt?:)


buteliukas smile


shirdingai dekoju:) bet buteliuku nebus smile


smile
2005-03-21 11:30 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154175

TYTE rašė:

Programavimas rašė:

TYTE rašė: Sveiki smile . Pabandžiau pasidaryti exelinį PVM SF registrą (čia iš pačiolio žurnalų), bet bandant suvest sąskaitos numerį meta, kad klaida.
Kaip ją taisyti? Gal kas patars...

Klaidos aprašymas (Visual Basic):

Object doesn't support this property or method (Error 438)


Not all objects support all properties and methods. This error has the following cause and solution:

You specified a method or property that doesn't exist for this Automation object.
See the object's documentation for more information on the object and check the spellings of properties and methods.

You specified a Friend procedure to be called late bound.
The name of a Friend procedure must be known at compile time. It can't appear in a late-bound call.


Problema gali buti skirtingomis EXCEL versijomis sukurtas ir atidaromas dokumentas. Taip pat klaida gali sukelti neinstaliuoti VBA komponentai MS Office instaliavimo metu. Esant galimybei, reitetu pabandyti atidaryti ta Excel dokumenta kituose kompiuteriuose.


Čia yra mano aprašyta (tiksliau nurašyta) funkcija, kad tikrintų vienodus numerius ar jų nėra. Bet vedant jau patį pirmąjį man išmeta aukščiau aprašytą klaidą. Pridedu ir pačios funkcijos aprašymą. Gal čia kas negerai?

Function VienodiNumeriai(SFNr As String) As Boolean
'*________________________________________________________________
'Ši funkcija tikrina, ar registre nėra tokio pat sąskaitos numerio
'Grąžina reikšmę true (teisingas).
'jei toks sąskaitos numeris jau yra įrašytas į registrą.
'Grąžina reikšmę false (klaidingas),
'jei tokio sąskaitos numerio registre nėra.
'*________________________________________________________________
Dim c As Range 'rastas langelis su tokiu pat numeriu
Dim r As Range
ActiveSheet.Unprotected
Set r = Range("A1").CurrentRegion.Columns("C")
ActiveSheet.Protect
VienodiNumeriai = False
For Each c In r.Cells
If c.Value = SFNr Then
VienodiNumeriai = True
c.Select
Exit For
End If
Next
End Function



Imesk ir pati EXCEL faila.
2005-03-21 11:22 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154168

Tiesi rašė: Ar yra kokia nors funkcija Excel, kuri gali "iškirpti" nurodytą ženklų skaičių? Left, Right palieka, o man reikia, kad naikintų.
Ar yra funkcija, dalinanti frazes? Kad viename stulpely po padalinimo liktų viena frazės dalis, kitame ar kituose - kitos?
Aš čia jau turbūt per gerai noriu smile


Galima manipuliuoti tomis paciomis tekstinemis funkcijomis LEFT, RIGHT, MID (si funkcija iveda nurodyto ilgio teksto atkarpanuo viso teksto nurodyto simbilio eiles numerio). Jei nesinori matyti, stulpeli su pilna fraze galima paslepti smile Tokios naikinimo funkcijos nera. Galima sukurti naujus stulpelius, juos perkopijuoti, o buvusi duomenu saltini pasalinti.

Funkcijos MID naudojimo sintakse: MID(text,start_num,num_chars).

Funkcija CONCATENATE apjungia teksta.
2005-03-21 10:57 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154150

TYTE rašė: Sveiki smile . Pabandžiau pasidaryti exelinį PVM SF registrą (čia iš pačiolio žurnalų), bet bandant suvest sąskaitos numerį meta, kad klaida.
Kaip ją taisyti? Gal kas patars...

Klaidos aprašymas (Visual Basic):

Object doesn't support this property or method (Error 438)


Not all objects support all properties and methods. This error has the following cause and solution:

You specified a method or property that doesn't exist for this Automation object.
See the object's documentation for more information on the object and check the spellings of properties and methods.

You specified a Friend procedure to be called late bound.
The name of a Friend procedure must be known at compile time. It can't appear in a late-bound call.


Problema gali buti skirtingomis EXCEL versijomis sukurtas ir atidaromas dokumentas. Taip pat klaida gali sukelti neinstaliuoti VBA komponentai MS Office instaliavimo metu. Esant galimybei, reitetu pabandyti atidaryti ta Excel dokumenta kituose kompiuteriuose.
2005-03-21 10:48 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154148

moliugelis rašė: Sveikuciai,

gal kas galite pasakyti kaip padaryti exelyje cele, kurioje butu visi menesiai paspaudus rodyklele (galetum pasirinkti) ?

Kad butu paprasciau ir jei neaiskiai parasiau tai geriau prikabinsiu failiuka kad paziuretumete.

Dekoju:)


Pirmiausia susirasai visus menesius i stulpeli, tarkim A1:A12.
Toliau issikvieti Forms dialogo kortele, renkiesi Combo Box komponenta, piesi ji pageidaujamoje vietoje. Format Control korteleje Input Range nurodai A1:A12 ir OK smile
2005-03-20 18:54 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154078

matasp rašė:

Programavimas rašė:

Ledine rašė: Va. Reikia užpildyti spalvotus langelius. Kas pamokys ir paaiškins, kaip tą padaryt?:)


buteliukas smile


O gal žinai kaip padaryt kad vienam Sheet'e (suvestinė) susisumuotų iš kitų Sheet'ų (to pačio dokumento) tų pačių langelių skaičiai (IT kortelės ir tose pačiose celėse atvaizduota ta pati info - nusidėvėjimas per mėn.). Tikslas - padarytoj suvestinėj gaut nusidėvėjimą viso IT norimą mėn. Ar yra kokia f-lę ar neapsieisiu be rankinio darbo??? smile


Principas toks:
=SUM(Sheet2!A1;Sheet3!A1)
2005-03-20 18:48 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154077

Tiesi rašė: Gal kas galit paaiškint funkcijų LOOKUP ir VLOOKUP skirtumą?
Kaip veikia, maždaug žinau, bet tik beždžionės lygmeny smile


LOOKUP(lookup_value, array) paieskos funkcija suranda matricos (lenteles) stulpeli arba eilute, kurioje pirmoje celeje yra pozymis, ir iveda to stulpelio arba eilutes paskutines celes turini,
pvz.: ivede LOOKUP("a", A1:A3, B1:B3) iesko "a" stulpelyje A ir pateikia reiksme is stulpelio B toje pacioje eiluteje.

VLOOKUP(lookup_value, table_array, col_index_num), range_lookup) paieskos funkcija pirmame fragmento (table_array) stulpelyje suranda eilute, kurioje yra pozymis (lookup_value), ir iveda nurodyto stulpelio (col_index_num) tos pacios eilutes turini,
pvz.: jeigu fragmenta A1:B3 sudaro skaiciai 1, 2, 3; a, b, c, ivede VLOOKUP(2, A1:B3,2), gausime b, nes pozymi tenkina pirmojo stulpelio antroji cele, o antrojo stulpelio antrojoje celeje yra b.

Sios abi paieskos funkcijos yra panasios ir naudojamos tuomet, kuomet norima konkreciu budu realizuoti paieska. VLOOKUP suteikia galimybe nurodyti stulpeli, o LOOKUP - ne.
2005-03-20 16:40 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154057

Ledine rašė: Va. Reikia užpildyti spalvotus langelius. Kas pamokys ir paaiškins, kaip tą padaryt?:)


buteliukas smile
2005-03-20 14:55 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #154045

Ledine rašė: Turiu dar viena problemyte, kuria, manau, daug kas jau sprendes:) Tai - funkciju TREND ir GROWTH naudojimas tam tikrai skaiciu grupei. Tai va, noreciau, kad kas nors paaiskintu siu funkciju praktine reiksme ir padetu suvest formules (zr. attatch.):)


TREND ir GROWTH funkcijos naudojamos prognozei. Siuo atveju, kaip pavyzdyje, BVP augimo prognoze 2006 ir 2007 metams. Norint apskaiciuoti, pirma reikia metus susinumeruoti 1999 - 1, 2000 - 2 ir t. t., tada knows_y - zymi eilute su reiksmemis (b3:g3), knows _x - eilute su datomis - skaiciais (b2:g2). new_x yra ta data - skaicius h2 arba j2. TREND atveju, pries aktyvuodant funkcija, kursorius turi stoveti ant celes, kurios reiksmes nori paskaiciuoti.

Formules atrodo taip:
1) =TREND(B3:G3;B2:G2;H2), reiksme 117,9333333
2) =TREND(B3:G3;B2:G2;I2), reiksme 121,1047619
3) =GROWTH(B3:G3;B2:G2;H2), reiksme 118,4760971
4) =GROWTH(B3:G3;B2:G2;I2), reiksme 122,0781264

Sekmes
2004-12-29 12:57 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #133439

enumar rašė: Gerbiamieji ponai ir ponios. Labai prašau. Reikia access'e padaryti kažin kokias lenteles-penki-penki-penki-penki. Gražiai sujungti ir t.t. Gal galėtumėte nurodyti literatūrą, kur būtų kažkoks panašus pavyzdys, pagal kurį galėčiau pati įvykdyti šitą meno "šedevrą". Šiaip labai norėčiau išmokti naudotis accesu, bet laikas .......
Su pagarba ir ačiū.


Nesuprantama kas tie penki-penki-penki-penki? Gal siuo atveju reikia koki pavyzdi susigalvoti, kurio realizavimui butu panaudota penkios lenteles?

MS Access galima sukurti lenteles, nustatyti rysius ir lenteles sujungti reliaciniais rysiais. Galima atlikti ir siek tiek daugiau su MS Access:)

Norint pramokti MS Access, knygynuose galima rasti knyga "Access XP. Taikomuju duomenu baziu projektavimo pagrindai"

Sekmes lavinantis!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui