Tax.lt narys Cora123

C
Tax.lt narys nuo
2017-07-03
Cora123
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-07-03 17:14 Gyventojų pajamų mokestis » Vidutinis darbo užmokestis » #1363216
dar pagal naują Vyriausybės patvirtintą VDU skaičiavimo tvarką slidi nuostata:
5.1.Skaičiuojamasis laikotarpis yra 3 paskutiniai kalendoriniai mėnesiai, einantys prieš tą mėnesį, už kurį (ar jo dalį) mokamas vidutinis darbo užmokestis. Darbuotojo vidutinis darbo užmokestis apskaičiuojamas iš skaičiuojamojo laikotarpio užmokesčio, apskaičiuoto už atliktą darbą ar dirbtą laiką (jeigu įstatymuose nenustatyta kitaip), įskaitant visas darbo apmokėjimo rūšis, nurodytas Aprašo 3.1–3.4 papunkčiuose, [i]ir mėnesines premijas, mokamas už mėnesio darbo rezultatus.[/i]
2017-07-03 16:59 Gyventojų pajamų mokestis » Vidutinis darbo užmokestis » #1363213
Nors pagal DK139 str. 4., premijos, darbdavio iniciatyva skiriamos paskatinti darbuotoją už gerai atliktą darbą, jo ar įmonės, padalinio ar darbuotojų grupės veiklą ar veiklos rezultatus netraukiamos į VDU skaičiavimą, tačiau klausimas kaip bus traktuojama ginčo atveju ta premija, ypač, jeigu ji mokama nuolat kiekvieną mėnesį ir pvz. sudaro beveik pusę DU sumos.
Pagal Mokesčių suflerio konsultaciją
Apskaičiuojant vidutinį darbo užmokestį bus įtraukti visi priedai, priemokos ar premijos už darbą, jeigu dėl jų buvo susitarta, jie buvo pažadėti arba jų mokėjimas – įprasta įmonėje taikoma praktika. Vien todėl, kad įmonė neturi surašiusi tvarkų ir taisyklių ir tokių priedų ar premijų mokėjimas nenustatytas darbo sutartyje, mokėti mažesnius atostoginius darbuotojams nepavyks. Tik tos premijos, kurios skiriamos išimtinai darbdavio iniciatyva, nebus įtrauktos apskaičiuojant VDU.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui