Tax.lt narys Fotografas

Fotografas
Tax.lt narys nuo
2017-08-04
Fotografas
forume parašė 19 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-04-11 15:19 Įvairūs » Apie mano kovą su VMI lėšų "nurašymu" ir tuo kaip Registrų centras VMI įpareigotas atidaro kreditines sąskaitas banke be leidimo » #1389083
Laidoje "Yra kaip yra" išdėsčiau VMI lėšų "nusirašymo" per 10 dienų po patikslintos deklaracijos atsiradus nepriemokai sistemos absurdiškumą, kurios dėka Lietuvos bankai tapo nepatikima ir nesaugia vieta laikyti pinigus, nes VMI tvarka ne tik pažeidžia Konstitucijoje numatytas žmogaus teises į sveiką mitybą ir aktyvų sportą (sveikatą), bet VMI nepaiso ir nesilaiko net ir savo pačių susikurtų taisyklių, esamos tvarkos dėl išdėstymo dalimis - kitos žurnalistės R. Janutienės laidoje net teisininkas - advokas vieno ūkio savininkei negalėjo padėti užpildyti dokumentų teisingai, kad jie atitiktų VMI kriterijus, jau net nekalbant apie paprastą žmogų :D.
Mano interviu laidai "Yra kaip yra" nuo 19 min 58 sek. (žiūrėti per IE naršyklę):
www.lnkgo.lt/visi-video/yra-kaip-yra-17/ziu...

Detali istorija 15 min portale:
www.15min.lt/verslas/naujiena/finansai/gyve...

Pilnas reportažas "TV3 Žiniose" nuo 21 min 30 sek.:
play.tv3.lt/programos/tv3-zinios/927096?autostart=true

Prie šio "15 min" įrašo dar daugiau nei 100-o lietuvių istorijos, susidūrus su tokiu pat VMI "nurašymu":
www.facebook.com/15min/posts/10155716341633860

Na o šitas vaizdo klipas iš praėjusių metų auksinių svogūnų su daina "Viskas trali vali" taikliausiai apibūdina mano patirtį su VMI ir jų darbo metodais, kai tikiesi nors kiek žmogiškumo:
https://youtu.be/RTlpUB37EP8
2018-03-25 15:51 Bendra » Mažoji bendrija » #1387700

dale66 rašė:

Dorota1 rašė:
TAI jai teisingai suprnatu, neiššimam kodu, galim visus metus visi nariai dirbti ir neišimti ir nemokėti VSD?
tik PSd nes kitur nedrausti?
jai išimtu tai nuo puses sumos mokam dar VSD


Gal galite padėti .
MB dirba pirmus metus .Vadovas gauna atlyginimą pagal civilinę sutartį .
Sodrai nieko nemokėjom , nes pirmi darbo metai.Dabar gavo laišką kad reikia susimokėti ir VSD ir PSD



Neįsivaizduoju, kodėl Jums reikia mokėti, bet arba vadovas nebuvo MB Narys pagal statusą, ir įskaitė kad dirbo pagal IV ar kokį etatą, arba Jūs neteisingu kodu uždeklaravote, t.y. ne kaip civilinės paslaugų sutarties pajamas, bet pvz. kaip pajamas išsiimtas savo poreikiams. Nuo 2018 metų Sodrai nereikia nuo MMA jokiu atveju, išskyrus ten tą 34 EUR / mėn PSD (kur visi moka, jeigu nėra studentai, ar kitur drausti).
2018-03-15 01:43 Įvairūs » Apie mano kovą su VMI lėšų "nurašymu" ir tuo kaip Registrų centras VMI įpareigotas atidaro kreditines sąskaitas banke be leidimo » #1386981

Tiessi rašė:
Jūs pats rašot "VMI naudojamų mokestinių įstatymų". VMI įstatymų nerašo, VMI įstatymus vykdo. Koks bebūtų neteisingas/kvailas įstatymas, jis vis tik yra įstatymas ir jo reikia laikytis. Nepatinka - inicijuokit įstatymo pakeitimus. O jei nesiėmėte jokių veiksmų kad pasirašyt mokestinės paskolos sutartį - tai kas kaltas? Taip, ta tvarka tikrai nėra nei pati geriausia, nei pati lengviausia. Bet ji tokia yra numatyta. Ir kaip suprantu iš pradžių buvo deklaruotos ne visos Jūsų pajamos? Kad dėl to kaltas? Manyčiau ne VMI ir ne įstatymai?

Gi net straipsnyje parašyta, kad ėmiausi. Bet to padaryti nepavyko, prašymą atmetė, ir pridėjo krūvos popierių reikalavimą, kam gaištum MĖNESĮ laiko susirinkti (KAS DIRBS?) ir vis vien galiausiai neatitiktum, nes ten turi įrodyti kas esi kupranugaris. O aš esu žmogus. Jeigu aš privalau valgyti sveiką maistą ir sportuoti dėl savo darbo pobūdžio tai ir privalau. VMI skaito įstatymo raidę ir siūlo valgyti kebabus, nesportuoti. O kad žmogus mirs dėl to jiems yra dzin. Dzin ir jeigu kokią lietuvaitę išprievartaus kokioje Turkijoje naktį dėl to nurašymo palikus ant ledo. DZIN VMI ir tai, jeigu žmogus bus nužudytas likęs kur nors naktį vienas be pinigų pavojingoje vietoje. Laiške V. Šapokai aš pateikiau Lietuvos mokestinės sistemos ydų sąrašą, bei siūlymų sąrašą, kurių pirmasis - naikinti tą idiotišką 1998 metų tvarką, kur turi įrodyti, kad tu ne kupranugaris, ir padaryti diferencijavimą pagal nepriemoką - jeigu nepriemoka yra iki 3000 eurų - leisti žmogui pateikti laisvos formos prašymą, su išdėstymo periodais, per 3, 6, 9 ar 12 mėnesių, ir perteklinių priemonių prašyti tik tada, kai jau ta suma yra milijonas, na ar bent jau daugiau nei 3000 eurų.

Prieš du metus skambinau į VMI, pasakė neturintys laiko man aiškinti, pasiūlė pasisamdyti buhalterį ir pasiskaityti 38 VAS Audito ir apskaitos tarnyboje, o tame VAS nieko nerašo apie civilines paslaugų sutartis ir dienpinigius Mažosios Bendrijose deklaruojant jas iš fizinio asmens pusės.
Dėl tos nepriemokos susidarymo po patikslintos deklaracijos, aš neiškosiu kaltų, bet aš 3 mėnesį laiko šiame forume bandžiau išsiaiškinti kaip teisingai MB įmonių vadovui deklaruoti savo pajamas pagal civilinių paslaugų, dienpinigius ir t.t., nes pirminė deklaracija buvo berods priimta su trūkumais. Dėl chaotiškos mokesčių sistemos apmokestinamos ir neapmokestinamos pajamos iš įmonės pusės iki 2018 metų buvo susumuojamos į vieną sumą, ir niekas negalvojo, kad reikia dar teikti papildomus VMI deklaravimo formos priedus N ir P, kuriuose tas sumas reikia atgal išskirstyti, ir dar reikia atrasti sistemoje kaip tuos papildomus lapus pridėti. Ir tai tik dėl kvailos VMI sistemos, kad žmones labiausiai supainioti. Pagal pirmą deklaraciją nepriemoka buvo 2 eurai, juos ir sumokėjau, o pagal patikslintą jau gavosi 1200 eurų ir kažkas 80 eurų delspinigių. Paprašiau paskirstyti dalimis per 6 mėnesius, parašiau prašymą, mokėjau dalimis, bet jie ne - po poros mėnesių sumastė mano tą prašymą atmesti ir nusiareštuoti viską kas dar buvo likę. Galiausiai noriu pasakyti, kad dėl mano iškeltų klausimų, VMI nuo 2018 šitą nesąmonę su N ir P sutvarkė, ir dabar jau bus automatiškai įtraukta teisingai suma į pačią deklaraciją, kad žmogui nereikėtų nieko daryti, nes iš įmonės pusės įmonės buhalteriui dabar jau nebereikia nieko sumuoti, ir apmokestinamos ir neapmokestinamos pajamos nuo 2018 metų vedamos atskiromis deklaracijos formomis įmonėms. Čia tas minėtasis pakeitimas, kuris irgi neaiškus, ar jis dabar daromas kas mėnesį, ar kartą į metus, na VNŽ chaoso paliko, bet bent jau fiziniai žmogui to chaoso sumažino. Todėl dar sykį sakau, aš sutikau sumokėti delspinigius, nebandžiau užginčyti to, tiesiog paprašiau žmogiškumo, ir tą atsiradusią nepriemoką, kaip žmogui kuris pirmą kartą gyvenime pabandė deklaruoti pajamas pagal civilinę paslaugų sutartį, išskirstyti tuos mokėjimus per 6 mėnesius. Bet VMI žmogiškumo nėra. Jiems žmogus yra šiukšlė. Jie patys įstatymų tvarkyti irgi nesiims, galėjo žinodami bėdą, iškart kreiptis į Seimą ir taisyti tą nesąmonę. Ne - jie geriau skirs biudžeto lėšas ir resursus išieškoti pinigus iš tų, kurie ir taip moka, o tie kurie nieko nemoka ir dirbai šešėlyje, tie jiems yra DZIN. Svarbu terorizuoti paprastą žmogų.

Ir aš dar esu jaunas, technologijose besigaudantis žmogus, turintis bent jau šiokį tokį finansinį raštingumą. VMI nurašė pinigus nuo 121 tūkstančio žmonių, kurie neturi galimybių viešai papasakoti savo istorijos. O ESU 100% tikras, kad patikėkite manimi, dešimtys tūkstančių žmonių dar mažiau viską suprantą. Ar bent jau skaitėte 15 min komentarus - žmonės tik apie emigraciją kalba, ir nebenori nieko bendro turėti su Lietuva.
2018-03-14 23:46 Įvairūs » Apie mano kovą su VMI lėšų "nurašymu" ir tuo kaip Registrų centras VMI įpareigotas atidaro kreditines sąskaitas banke be leidimo » #1386976
Prie šio 15 min pranešimo, dar daugiau nei 100 tokį patį VMI "nurašymą" patyrusių žmonių asmeninės istorijos, jeigu kam bus įdomu:
www.facebook.com/15min/posts/10155716341633860
2018-03-14 20:55 Įvairūs » Apie mano kovą su VMI lėšų "nurašymu" ir tuo kaip Registrų centras VMI įpareigotas atidaro kreditines sąskaitas banke be leidimo » #1386965

Girele rašė:
"Durną ir bažnyčioj muša"
.........................
Žmogelis norėjo nusukti mokesčius, o kai juos nuskaičiavo - rėkia, kad jį skriaudžia...
Mokykloje mokėsi (tikriausiai išskyrus ekonomikos pagrindus), pas gydytojus vaikšto, nes skundžiasi bloga sveikata, po gatves ir kelius važinėja - čia viskas OK, o kai reikia mokesčius susimokėti - tuojau "žmogaus teisių pažeidimas".
Prieš aiškinant kitiems Konstitucijos nuostatas, pirmiausiai reikia pačiam jas vykdyti.


Tame ir bėda, kad aš ta Konstituciją iš tiesų skaičiau ir žinau, kiti kalba apie ją abstrakčiai, nežiūrėdami kas ten per punktai. Labai skiriasi ji nuo VMI naudojamų mokestinių įstatymų. Skaitant Konstituciją, jauti, kad žmogus yra svarbus. Skaitant VMI atsakymą, jautiesi, kad esi šiukšlė. Nors būtent dėl tų žmonių, kurie patys susikuria darbo vietas, ir gyvuoja valstybė, jie įdarbina kitus žmonės, o paaugę - net moka algas buhalteriams, ir tikrai nemažas. Bet štai, jeigu valstybės politika yra kuo labiau skriausti tokius žmones, tai tą jie sėkmingai darys kokioje Ispanijoje. O Lietuvoje nebeliks tų kam tuos mokesčius mokėti. Kartu ir nebeliks iš ko tyčiotis. Kaip kad Jums - tik pasišaipyti.
2018-03-14 16:43 Įvairūs » Apie mano kovą su VMI lėšų "nurašymu" ir tuo kaip Registrų centras VMI įpareigotas atidaro kreditines sąskaitas banke be leidimo » #1386944

virbuh rašė:
Yra posakis: Įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.

Būtų prasminga, jeigu įstatymai būtų prasmingi. Ar bandėti pvz. parašyti prašymą dėl išskirstymo dalimis. Pamatysite, kad jis padarytas tik teorinei egzistencijai, praktiškai jis toks sudėtingas, reikia kone močiučių banko sąskaitų išrašus pateikti įrodant, kad ji nepirko per brangių surelių ir tikrai negalėjo tau padengti mokestinės nepriemokos, kad 99 proc. žmonių neatitiks kriterijų. Tai tik VMI terorui pateisinti. Praktikoje ta tvarka neveikia. Juo labiau persekiojimas žmonių kurie stengiasi situaciją spręsti su VMI, su ja kontaktuoja, o čia atvirkščiai gaunasi - puola tuos kurie stengiasi, o tie kurie nieko nedaro, ir dirba juodai, tie nėra VMI problema. Prasilenkia su logika. O Konstitucija ta logiką padeda gražinti Konstitucinio Teismo ar Europos Žmogaus Teisių teismo sprendimu, nes sukelti pavojaus žmogaus gyvybei ar sveikatai VMI neturi teisės, nes tai prieštarauja Konstitucijai ir Europos Žmogaus Teisių Konvencijai.
2018-03-14 15:16 Įvairūs » Apie mano kovą su VMI lėšų "nurašymu" ir tuo kaip Registrų centras VMI įpareigotas atidaro kreditines sąskaitas banke be leidimo » #1386928
Parašiau laišką Ministrui V. Šapokai dėl VMI teroro, bei papasakojau istoriją apie mano kovą su VMI lėšų "nurašymu", su kuriuo 2017 metais susidūrė 121 tūkstantis Lietuvos piliečių. Taip pat apie Lietuvos bankų despotizimą, kai Registrų Centras be tavo leidimo tau VMI prašymu atidaro kredito sąskaitą debetinėje sąskaitoje. Taip pat šiandien žiūrėkite ir TV3 žinias:
www.15min.lt/verslas/naujiena/finansai/gyve...

O šitas vaizdo klipas iš praėjusių metų auksinių svogūnų su daina "Viskas trali vali" taikliausiai apibūdina mano patirtį su VMI ir jų darbo metodais, kai tikiesi nors kiek žmogiškumo:
https://youtu.be/RTlpUB37EP8

Labai tikiuosi, kad mano istorija įkvėps ir kitus Lietuvos piliečius viešinti savo istoriją, kovoti už savo teises ir ieškoti žmogiškumo, nes tik tuomet mūsų valstybėje galbūt kažkas pasikeis.
2017-10-26 19:19 Bendra » Vel komandiruotė... » #1374526
MB savo nariui-vadovui išmokėjo dienpinigius už Komandiruotę UAE. Skrydžiai buvo per Ukraina. Dienpinigių buvo išmokėta viso 115 EUR - 100 EUR už UAE, bei 10+5 EUR už Ukrainą. Įmonė FR0471 formoje deklaravo įmonės vadovui sumokėta sumą pagal civilinę paslaugų sutartį + 115 EUR dienpinigių vienoje formoje.

Dabar klausimas - darant asmeninę metinę pajamų deklaraciją GPM308v3 už 2016 metus reikia išskirti dienpinigius į atskirą "N" priedą (Neapmokestinamos pajamos) su N1 laukelio (pajamų rūšis) kodu 70 (70 - kitos su darbo santykiais nesusijusios ir ne individualios veiklos pajamos). Bet pasimečiau ką reikia pasirinkti laukelyje N2 (Užsienio valstybės kodas). Ar nieko nesirinkti ir tiesiog įrašyti 115 EUR sumą, ar reikia išskirti į dvi atskiras eilutes - AE - 100 EUR, ir UA - 15 EUR.

Ačiū :)

EDIT - PAPILDYTA. Radau GPMv3 N priedo (neapmokestinamos pajamos) N2 laukelio (užsienio valstybės kodas) pildymo instrukcijose atsakymą:

rašė: 40. GPM308N priedo N2 laukelyje iš šiame priede pateikto užsienio valstybių kodų sąrašo turi būti įrašomas atitinkamas užsienio valstybės kodas, kurioje išmokėta išmoka, kai nurodomos pajamos, gautos iš užsienio vieneto ne per jo nuolatinę buveinę Lietuvoje, iš nenuolatinio Lietuvos gyventojo ne per jo nuolatinę bazę Lietuvoje, iš Lietuvos vieneto per tą pačią jo nuolatinę buveinę užsienio valstybėje ar iš nuolatinio Lietuvos gyventojo per tą pačią jo nuolatinę bazę užsienio valstybėje.
Kai pajamos gautos iš užsienio valstybės ar zonos, kuri yra įtraukta į Tikslinių teritorijų sąrašą, GPM308N priedo N2 laukelyje turi būti įrašomas tokiai teritorijai žymėti skirtas TT kodas.
Kai pajamos gautos iš tarptautinės institucijos ar organizacijos, N2 laukelyje turi būti įrašomas TO kodas.
N2 laukelis neužpildomas, kai pajamos gautos iš Lietuvos vieneto, iš nuolatinio Lietuvos gyventojo, iš užsienio vieneto per nuolatinę buveinę Lietuvoje ar nenuolatinio Lietuvos gyventojo per jo nuolatinę bazę Lietuvoje.
2017-10-21 18:04 Bendra » Mažoji bendrija » #1373961

virbuh rašė:
Sveiki. Dar vargstat. Pasitikėkit buhalterėmis. Kadangi kodas abiejų išmokų yra 70, tai VMI perkeldama sumas į GPM308, matyt sukelia į vieną sumą. FR0471 turi sutapti su GPM. Pačiam išskirti reikia dienpinigius kelti į N priedą, vadovo į P priedą. Rašot priedai M.P.D, D priedo lygtai nėra tokio. M priedas tai išskirstoma , nors nebūtina, tik individualios veiklos pajamos. Skaitykit instrukcijas, ten rašoma kada pildoma.

M.P.D. tai čia metinė pajamų deklaraciją turėjau omenyje. "Pasitikėti buhalteriais" čia juokingiau nebūna. Kiek leidžia žinios reikia pačiam prižiūrėti, retas kuris gali sau leisti elitinę agentūrą buhalterijos pasisamdyti (3000 eurų už kartą), tad kreipiesi į įmones, kurios yra brangesnės (500 eurų už kartą), bet ne elitinės, tikėdamasis kokybės.
Aš Google skaičiau, kad bent jau anksčiau tokius dalykus (dienpinigius) lyg į FR0573 deklaruoti reikėjo (bet galbūt tai taikoma tik ne MB nariams, o vadovams pagal etatą), ir nemažai atsakymų Google kur tą sako, bet yra ir atsakymų dėl IĮ savininkų ir jau FR0471 dienpinigų, bet mano įmonė MB, ne ĮV, ir ne UAB, o kaip suprantu, kiekvienai skirtingai, nes UAB vadovas yra tik etatinis, o MB jis gali būti ir pagal civilinę MB narys, ir etatinis iš šalies, ir dar net turbūt pagal civilinę iš šalies. Vienu žodžiu, bandysiu tada teikti pataisytą asmeninę deklaraciją su tais N ir P priedais, bet dar prieš tai patvirtinimo sulaukti reikės iš buhalterijos, ar tikrai taip viskas susiveda į FR0471 ir dar sykiu į vieną bendrą sumą. Jeigu jau du šaltiniai bus tą patvirtinę, vadinasi tikėtina, kad tiesa.
2017-10-20 21:46 Bendra » Mažoji bendrija » #1373942

virbuh rašė:
Labas rytas. Tai vargstat dar. Į formą FR0471 įrašot visas išmokas, jei buvo dienpinigių ir juos įtraukiate, išmoką pagal civ paslaugų sutartį įrašote kodu 70. GPM nerašoma, jei įmonė nemokėjo(būna kad apsirinka ir sumoka).
Tai kas įtraukta į FR0471, įrašoma ir į GPM308. Suma vadovo civ sutarties įrašoma į P priedą su kodu 70, procentas 15 GPM. Atkreipkit dėmesį į tai kiek per 2016m buvo gauta pajamų(ne peno) iš IV ir kiek buvo išmokėta pagal civ sutartį. Jei sudėjus abi sumas gaunat daugiau nei 45000 eur, tai tampama PVM mokėtoju.
Kodas įmokos kaip ir IV kaip visų įmokų pagal GPM308 deklaraciją(lygtai 1441, nepamenu pasitikrinkit), VMI banko sąskaitos yra visuose bankuose. VMI svetainėje paieškokite

Sveiki. Buhalterija padarė deklaraciją nuo įmonės FR0471 formą.
Į ją įskaičiavo ir dienpinigius (išmokėtus, man kaip vadovui ir MB nariui už komandiruotę UAE) ir padarė bendrą sumą.
T.y. deklaravo pvz. 110 EUR įmokėtą įmonės vadovui (čia turi omenyje kad 10 EUR neapmokestinami 100 EUR pagal civilinę paslaugų sutartį).
Dabar net nebežinau kokį skaičių deklaruoti į Metinės pajamų deklaracijos tą priedą, 100 EUR ar 110 EUR. Aš manau, kad buhalterija neteisingai padarė FR0471 formą, nes ten tikrai neturėjo būti dienpinigiai į vieną bendrą skaičių įtraukti sumos vadovui, nes juk tokie dienpinigiai, pirmiausia nėra B klasės pajamos (nes neapmokestinami), o antras dalykas, tai kaip suprantu, ir žmogus M.P.D. priede ir įmonės FR0471 deklaruoti turi dėl to, kad skaičius būtų galima patikrinti ar jie sutampa, ir pagal idėją jie turi sutapti, ar aš klystu. Patikslinkit, ačiū :)
2017-10-19 13:05 Bendra » Mažoji bendrija » #1373780

virbuh rašė:
Labas rytas. Tai vargstat dar. Į formą FR0471 įrašot visas išmokas, jei buvo dienpinigių ir juos įtraukiate, išmoką pagal civ paslaugų sutartį įrašote kodu 70. GPM nerašoma, jei įmonė nemokėjo(būna kad apsirinka ir sumoka).
Tai kas įtraukta į FR0471, įrašoma ir į GPM308. Suma vadovo civ sutarties įrašoma į P priedą su kodu 70, procentas 15 GPM. Atkreipkit dėmesį į tai kiek per 2016m buvo gauta pajamų(ne peno) iš IV ir kiek buvo išmokėta pagal civ sutartį. Jei sudėjus abi sumas gaunat daugiau nei 45000 eur, tai tampama PVM mokėtoju.
Kodas įmokos kaip ir IV kaip visų įmokų pagal GPM308 deklaraciją(lygtai 1441, nepamenu pasitikrinkit), VMI banko sąskaitos yra visuose bankuose. VMI svetainėje paieškokite

Ačiū Jums labai.
2017-10-19 02:42 Bendra » Mažoji bendrija » #1373735
MB Narys, kuris kartu yra ir MB vadovas, už 2016 metus gavo atlygį pagal civilinę paslaugų sutartį. Įmonė (MB) VMI deklaruoja išmokėtą sumą pagal civilinę paslaugų sutartį FR041v5 formoje su kodu 70 kaip B klasės pajamas (jeigu gerai suprantu) (nurodžiusi to MB nario asmens kodą ir sumą). Ten taip pat dar nurodoma ir paskaičiuota 15% GPM suma, kurią turi sumokėti pats MB narys asmeniškai.

Ar turi šitos pajamos atsispindėti kažkaip asmeninėje metinėje pajamų deklaracijoje (GPM 308v3), nes kai kartu dar ir IV esu registravęs, tai ten tik IV duomenis matau kur įvesti, o kažkokių tai laukelių, kur įvesti tą civilinę sumą, kaip ir nematau - ją tiesiog VMI sumokėti? Ir į kokią VMI sąskaitą ir pagal kokį kodą?
2017-08-17 22:20 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Ei tomukai » #1368362
Kaip tikrai geras IT specialistas, matęs ne vieną JAV ir Australijos kokybišką projektą, tikrai rekomenduoju atsisakyti šiame tinklapyje idėjos mėtyti tuos iššokančius iš dešinės langus kur reikia X spausti. Taip, uždarbis gal ir didesnis, bet statistiškai jie kelia nepasitenkinimą, pyktį, ir sukuria neigiamą emociją apie reklamuojamą objektą, tad ne tik kad pardavimai nepadidės X prekės, bet dar ir neigiamą įvaizdį apie save suformuos. Tai tik mano, kaip IT specialisto, nuomonė.
2017-08-07 02:25 Bendra » Mažoji bendrija » #1367235

MARASIUKAS rašė:
Gal mes kažko nesupratom. Bendrijos nariui, išsimoki ar ne, vis tiek reikia mokėti sodrai nuo 380. Tai mes tuos pinigus išsiimsim. Daugiau kol kas neplanuojam.

Nereikia, jeigu nariui yra iki 29 metų, arba tai pirmi veiklos metai, arba už jį jau buvo sumokėti VSD+PSD kitur (kitoje MB). O kitais atvejais reikia.
2017-08-07 00:54 Pelno mokestis » Premijos » #1367234
Ačiū dar kartą, virbuh :)
2017-08-06 19:30 Pelno mokestis » Premijos » #1367231
Esu Mažosios bendrijos narys ir jos vadovas. Ar galima pagal civilinę paslaugų sutartį numatyti, kad vadovui mokamas atlygis yra 20 EUR / val, ir kad priklausomai nuo įmonės pardavimų tą mėnesį mokama premija?
Tiek pagal civilinę sutartį, tiek premijos apmokestinamos tik 15% GPM, taip?
Ir ar man reikia daryti nutarimus kas mėnesį sau dėl premijos skyrimo, ar galima tiesiog metinėje deklaracijoje tai užpildyti.
Kitaip tariant atvejis toks - dirbau 100 valandų per mėnesį (valandų limito nėra, taip?), išsimoku 2000 EUR, plius dar premijos 437.17 EUR. Ir ar galiu daryti mokėjimą vienu pavedimu. Ir kaip šią sumą bendrą deklaruoti, t.y. kokius dokumentus reikia konkrečiai užpildyti dėl premijos ir civilinės išmokos, ar tiesiog užtenka į sanaudas bendra tvarka.
Ir ar po to dar man asmeniškai reikia kažką sumokėti VMI, ar abu GPM'us (civilės ir premijos) sumoka įmonė? Ir ar išvis pagal civilinę sutartį vadovui galima mokėti (ar apskritai numatyti) premijas.
2017-08-06 01:22 Bendra » Vel komandiruotė... » #1367221
Ačiū.
2017-08-04 21:31 Bendra » Vel komandiruotė... » #1367204
Gal kas žino kaip yra su komandiruotėmis užsienyje deklaravimu - šalis Dubajus, įmonės šalis - Lietuva, forma - Mažoji bendrija (narių susirinkimas + vadovas). Esu vadovas. Komandiruoju save. Situacija - fotosesijos užsienyje organizavimas ir fotosesija. Bilietų kaina, viešbučio kaina - ant asmeninės kreditinės (ar tik nuo įmonės kortelės galima?, nuo kurios aš nedariau, nes ten nėra free insurance policy, kai kreditinė duoda bilietams ir viešbučiui tą). Ir dienpinigiai - ar reikia nutarimą parašyti įmonėje pačiam sau, ar tiesiog užtenka užsienio sąskaitos išrašus iš kreditinės pateikti? Ir kaip su modelio bilietais / išlaidų padengimu? T.y. irgi bilietas / dienpinigiai. Jeigu tau nėra įmonės darbuotojas. Atvejis - jeigu gavau vieną sąskaitą už bilietus lėktuve. Tai galiu abu juos ir rašyti į sąnaudas? Ir kokie yra maksimalūs dienpinigiai už 10 dienų, ir kaip suprantu skaičiuojasi išskridimo diena, ir grįžimo diena? Ačiū.

----
Patikslinsiu klausimą - pasakykit ar teisingai viską padarau dėl išlaidų padengimo MB vadovui, kuris yra ir jos narys:
1. 2016 09 01 parengtas komandiruotės įsakymas - jame nurodoma, kad daroma kelionė į JAE fotografijos veiklai (fotosesijoms) [toks yra ir įmonės EKVR kodas) bei įmonės reprezentacinei / portfolio veiklai (egzotinių automobilių ir miesto nuotraukoms, kurių nereikės pirkti iš photo marketplace'ų ir jas naudoti įmonės tinklapių projektuose, kas irgi yra įmonės veikla pagal kodus). Taip įsakyme nurodyta kad komandiruotė yra 2016-11-16 - 2016-11-28.
Fizinis buvimo JAE laikas yra 2016-11-17 - 2016-11-27 (sutampa su viešbučio check-in / check-out). Nuo jų skaičiuoju sau 47 EUR / dienai * 2 (Mažosios bendrijos narys ir įmonės vadovas, kaip supratau gali taikyti dienos dienpinigių sumą +100%, o JAE tarifas dienai maksimalus yra 47 EUR šiam periodui - www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.E356C85...). Taip pat, kadangi skrydis per Ukrainą - tai grįžimo dienai skaičiuoju 50% dienpinigių pagal Ukrainos normą, ir 100% dienpinigių išvykimo dienai. Tai vadinasi: 47 (JAE) + 47*11 (JAE) + 41/2 (Ukraina) = 584.5 EUR.
Už viešbutį limitas pagal tą dokumentą JAE yra 195 EUR / dienai. Tačiau viešbutis buvo pigesnis, tad to limito nesiekė, tad nusiskaičiuoju 808.60 USD (pavertus į eurus pagal kursą tos dienos kai buvo nuskaičiuota nuo mano asmeninės kredito kortelės, t.y. - atvykimo dieną). Taip pat padengiu ir bilietų pirkimo kainą, t.y. 700 USD pavertus į Eurus pirkimo dieną, kada buvo nuskaičiuota nuo kortelės. T.y. čia grubiai primetus 2000 EUR kompensuojama suma. Ši suma neapmokestinama nei GPM, nei PSD, nei VSD.

Buvimą šalyje (JAE) ir išvykimo laiką / atvykimo laiką aš skaičiuoju pagal tos šalies (JAE) laiko zoną, taip?
Taip pat klausimas - kada dienpinigiai ir išlaidos turi būti apmokėtos. Ar apmokėjimas padarytas prieš kelionę, ar po kelionės, ar įmonė gali likti skolinga šią sumą vadovui ir apmokėti ją pasibaigus mokestiniam periodui (t.y. 2017 01 01+).
Iš įrodymų, tai užteka fotosesijų nuotraukų, tiek modelio, tiek egzotinių ir F1 automobilių, ir to fakto kad jie daryti profesionalia foto-techniką kurią ir vežiausi (pagal DCIM logus). Taip pat pridedu prie įmonės buhalterijos išrašą iš asmeninės kreditinės kortelės (ne įmonės) už išlaidas už viešbutį ir skrydžio bilietus. Viešbutis buvo be pusryčių, todėl iš viešbučio išlaidų nieko nereikia išskaičiuoti. Ar viskas. Ar dar reikia kažkokių specialių deklaracijos formų VMI supildyti ar jau gana?
Ir dar klausimas - ar gali būti padarytas vienas mokėjimas iš įmonės, pvz. 3500 EUR į mano asmeninę sąskaitą, t.y. pagal civilinę sutartį įprastai (kur suma tarkim tam X mėnesiui yra 1500 EUR, ir kuri apmokestinama 15% GPM, ir daugiau jokiais kitais mokesčiais, nes esu MB narys ir vadovas, ir bei priskiriama prie įmonės sąnaudų)+ išlaidos už komandiruotę. Ar būtinai privalo būti dvi atskiros pervedimo operacijos (manau kad truputi nelogiška švaistyti išlaidas už dvi operacijas, kai galima viena padaryti mokėjimą).

Ir ar reikia ten kažkokios FR0573 formos deklaracijos šitai situacijai kaip Google rašo, kad nuo 2016 01 01 reikia deklaruoti komandiruotes jeigu išmokama pagal A klasės nepamokestinamas pajamas.

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui