Ar gali fiz. asm. teikti paslaugas UAB pagal paslaugų teikimo sutartį?

2006-04-20 10:24 Rasiukas55
Sveiki,
prašau pakonsultuokite smile ,
UAB teikia apdailos ir remonto paslaugas, su užsakovais esame pasirašę rangos sutartį pagal kurią turime atlikti krūvą įvairiausių darbų, tačiau kaikurių drabų atlikimui neturime tinkamų specelistų, pvz.: grindų betonuotojas. Jį įsidarbinti įmonei neaktualu, kadangi į 2-3 mėn., jo paslaugų reikės 2kartus po 3-4 dienas.
Ar gali UAB su betonuotoju (jo neįdarbinant) sudaryti paslaugų teikimo ar kt. sutartį, pagal kurią šis atlieka savo darbus, įmonė su juo atsiskaito ir tiek? Šiuo atveju ar be GPM butu kitu mokesčiu?
Jei ne šis, tai gal yra koks kitas kelias kaip be terminuotos darbo sutarties galima būtu gauti iš fizino asmens paslaugas, kurių nereikia nuolat, mokant ninimaliai mokeščių?
M
marte 430
2006-04-20 10:44 marte
bijau tave apgauti,bet panašioje situacijoje buvome ir mes,tai mokesčiai pasakė ,kad nei privataus,nei patentininko mes samdyti negalime,o galime tik ind įmonę ir t,t.Tačiau tu gali priimti žmogų pagal terminuotą sutartį konkrečiam darbui.Aišku yra darbo su Sodros popieriais-priimi ,atleidi ir t,t.Mes konsultavomės su DI jie nesikabina,mokesčiai ir Sodra irgi,tik gerai apiforminkit darbo sutartis. smile
Loreta Loreta 28574
2006-04-20 11:02 Loreta
Marte teisingai sako - fizinis asmuo UAB-ui paslaugų teikti negali. Reikalinga darbo sutartis.
Kodėl, Rasiukai, bijote terminuotos darbo sutarties? Juk terminuota - dar nereiškia, kad privaloma mokėti nustatytą MDU. Terminuota sutartis gali būti sudaroma tam tikriems darbams atlikti, mokant už tai nustatytą valandinį atlygį.
Pagaliau jūsų atveju su betonuotoju gali būti sudaryta sezoninė darbo sutartis
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui