Buhalterija

L
Linda6 11854
2007-12-09 05:12 Linda6 2011-09-11 05-39

Rolf rašė:
Na, kuo daugiau išvažiuos, tuo geriau.
Gal ne tik statybininkų trūkumas bus.
Darbdaviai privalės kelti atlyginimus ir kitiems.
Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą.


Pensijas uždirbs kiniečiai, išsimokslinusio jaunimo daug neliks.Aplamai, kaip galima tuo džiaugtis? smile
Kokia ta Lietuvos ateitis ?
Kodėl manote , kad visi tik ir plauna tualetus? Pavydas ima viršų? smile
Elvusia Elvusia 19998
2007-12-09 08:15 Elvusia
Aš, kaip ir Linda6 nesidžiaugiu.
Man visada skaudu, kad mūsų vaikai išvažiuoja.
Sekasi....
Nesiseka...
Gimsta vaikai, nesuprasi, kurios valstybės piliečiai, nesuprasi kokios tautybės.
Ir nesakykim, kad jaučiamės gerai, nematydami savo vaikų, anūkų.
Ir, kad ir kaip šauniai susikuria jie ten savo gerbūvį, dirba, gyvena, visvien tai nukrypimas. To neturi būti.
Mano draugė, ir ta Londone. Pasimatom kas pusmetį, SMS-ais pabendraujam.
Skaudu.
Maniškis vakar pareiškė - po Naujų lekiu pusmečiui.
Mano širdis jau dabar stoja.
urtele urtele 13511
2007-12-09 11:44 urtele
Jau vien pažiūrėjus TV žinias turi suprasti, kad turi dingti iš čia kiek kojas neša. Seimas mušasi, išėjai į gatvę- bumt per galvą, kainos kils, akcizai kils, mokytojai, bibliotekininkai streikuos, buv. ministrų sūneliai, giminaičiai nekalti. Po viso to, sportas ir orai. Oras ir tas suš... smile
L
Loreta13 30842
2007-12-09 12:03 Loreta13 2011-09-11 05-39

urtele rašė: Oras ir tas suš... smile
O pas mus šviečia saulė, nešalta. Ruošiuosi pasivaikščioti, nes taip gražu...
Rolf Rolf 17196
2007-12-09 12:48 Rolf 2011-09-11 05-39

Linda6 rašė:
Kokia ta Lietuvos ateitis ?
Kodėl manote , kad visi tik ir plauna tualetus? Pavydas ima viršų? smile


Jei galvoji, kad aš pavydžiu, tai labai klysti. Labai šaunu, kad žmonės dirba ir uždirba, nesvarbu kokį darbą atlikdami.
Kiekvieno asmeninis reikalas, ką dirbti ir kur. Niekad į tokius dalykus nesikišu ir nepamokslauju.

Pati rašei: Jei man kas būtų davęs tokias sąlygas kaip dabar turi jaunimas, tikrai Lietuvoje negyvenčiau..ir jie teisūs.Jaunimas tikri šaunuoliai.Aš jiems pritariu.Ir savo panelę leisiu važiuoti ten, kur panorės.Be jokių išlygų.

Taip, kad pritari tokiems išvažiavivams.
spurge spurge 1246
2007-12-09 13:41 spurge 2011-09-11 05-39

Soffy rašė: Man tai įdomiausia, kad TEN visi su didžiuliu malonumu plauna tualetus, indus po 12 -14-16 val. per parą be išeiginių, gyvendami kaip benamiai po 8-10 žmonių viename kambaryje, valgydami prastesnį nei prastą maistą, neleisdami sau jokių pramogų ir t.t., taupydami kiekvieną centą ir vaizduoja turtuolius grįžę. Padalink tuos pinigus normaliam darbui ir gyvenimui ir kas tada liks?
Žinau tokių, kurie gyvena TEN kaip žmonės, visumoje jiems nieko daug piniginio nelieka, bet yra kiti malonumai juos ten laikantys - kur kas geresni ir pigesni rūbai, kas svarbu, ypač jaunam žmogui, pigesnės kelionės po pasaulį, pagaliau gyvenimas tokiame mieste, kur gali ir pasigirti, kad gyvenu ir gyvenu iš tikrųjų.
Taigi mes tikrai renkamės.


Tualetus plauna tie kas nesimokina kalbos ir kuriems tu tualetu uztenka.Tokiu gana nemazai (lietuviu tame tarpe tikrai nedaug), todel prie tualetu plovimo didesne konkurencija:)Legviau susirasti zymiai geresni darba.
Kazkaip dar neteko matyti gyvenanciu po 8-10 viename kambaryje, cia nebent babajai taip gyvena.Nors garantuoti negaliu :)
Po 10-12 val. per diena dirba tik zemes ukyje 9sezono metu) arba tie kas turi antra darba,bet ir tai ne kiekvena diena, o daugiausiai du kartus per savaite.
Pramogas as asmeniskai buvau pamirsusi Lietuvoje, o cia galiu leisti sau visas pramogas, tik noro turek.
Bet visa tai niekai. Pats geriausias dalykas cia -tai zmones, visada mandagus, malonus, jei ko nesupranti kantriai paaiskins kelis kartus ir su sypsena, o ne apsauks karve kokia, o jau vairuotoju mandgumas tai beribis. Ir darbdaviu poziuris kitoks, viska lemia ne issilavinimas ar pazintys, bet tai kaip tu uzsirekomenduoji darbe, as pvz. po savaites nuo isidarbinimo prasiau, kad isleistu i sesija ir isleido be problemu
L
Linda6 11854
2007-12-09 13:45 Linda6
Tokia susidarė nuomone, kad TEN visi tik ir plauna tuos tualetus. smile
Be abejo, pritariu išvažiavimams, nes čia jaunimui nėra ateities.TEN ji kitokia.Darbas čia už 2000-3000 litų yra tik savo fiziologinių poreikių tenkinimas.Jei tik yra galimybė ir noras gyventi kitaip, pritariu visa širdimi, nes pasiūlyti likti čia nekyla jokio noro..
Žinoma,liūdna, kad taip yra, bet gal jie kada nors sugrįš...(Kaip Freken Bok : Karlsonas išskrido, bet žadėjo sugrįžti...)
S
Soffy 9075
2007-12-09 14:16 Soffy
Šiaip jau ginčas yra visiškai beprasmis. Yra kategorija žmonių NORINČIŲ - LINKUSIŲ išvažiuoti ir jie išvažiuoja. Daugelis mūsų nevažiuos niekada ir niekur, todėl, kad nevažiuos ir viskas. Ir tas geriau ten, blogiau ten - yra visiškai jiems nesvarbu.
Ir manyti, kad pasiliekantys tai jau menkaverčiai labai kvaila.
Ir manyti, kad TEN visi tokie mieli ir mandagūs IŠ TIKRŲJŲ, tai irgi super naivu.
Ir dar vienas dalykas - kaip ten bebuvę, bet išvažiavę dirba kur kas daugiau ir nuoširdžiau SVETIMOS šalies darbdaviui, nei dirba SAVAM - lietuviškam. Ir mano, jog tai normalu, o iš tikrųjų kaip yra? Gal taip pat nuoširdžiai dirbant savoje šalyje, su laiku niekur nebereikėtų važiuoti? TEN juk irgi ne iš karto pasidarė toks pragyvenimo lygis. Kažkodėl tai niekas to nenori prisiminti ir pripažinti.
S
Soffy 9075
2007-12-09 15:01 Soffy
Taip, žinau tai, man irgi pasakojo, bet dar pasakojo ir kitką, iš vidaus gerumą, kai tu gali kažką gauti, pasiekti, o JIS negali, kai TU esi jam konkurentas, kai renkasi TAVE, o ne JĮ.
Tada tai ir pasirodo tikras gerumas, mūsų blogiečiai tokiam gerumui nepribrendę ir ačiū dievui, būtų gerai, kad niekada nepribręstų, bet pribręs, kova už būvį irgi artėja, jaučiasi ir pas mus jau. Vienas dalykas aptarnaujanti sfera, antras dalykas TIKRAS gyvenimas KARTU.
Pas mus nebūna, kad žmogus mielas, mielas, mielas, mielas, o iš tikrųjų toks brudas, kad ir paieškojęs nelabai rasi kito tokio? Tiesiog tu neturi galimybės pamatyti jį TIKRAJĮ.
spurge spurge 1246
2007-12-09 15:03 spurge 2011-09-11 05-39

Soffy rašė: Šiaip jau ginčas yra visiškai beprasmis. Yra kategorija žmonių NORINČIŲ - LINKUSIŲ išvažiuoti ir jie išvažiuoja. Daugelis mūsų nevažiuos niekada ir niekur, todėl, kad nevažiuos ir viskas. Ir tas geriau ten, blogiau ten - yra visiškai jiems nesvarbu.
Ir manyti, kad pasiliekantys tai jau menkaverčiai labai kvaila.
Ir manyti, kad TEN visi tokie mieli ir mandagūs IŠ TIKRŲJŲ, tai irgi super naivu.
Ir dar vienas dalykas - kaip ten bebuvę, bet išvažiavę dirba kur kas daugiau ir nuoširdžiau SVETIMOS šalies darbdaviui, nei dirba SAVAM - lietuviškam. Ir mano, jog tai normalu, o iš tikrųjų kaip yra? Gal taip pat nuoširdžiai dirbant savoje šalyje, su laiku niekur nebereikėtų važiuoti? TEN juk irgi ne iš karto pasidarė toks pragyvenimo lygis. Kažkodėl tai niekas to nenori prisiminti ir pripažinti.

Manes lietuviskas darbdavys nei karto nepklause kaip as jauciuosi, ar man viskas gerai
S
Soffy 9075
2007-12-09 15:11 Soffy
O jau ten paklausė ir paklausė nuoširdžiai? Jam iš tikrųjų rūpi? Ar jis tiesiog žino, kad NAUDINGA domėtis? Pasakėte, kad blogai, mažas atlyginimas, prastas butas ir prastas maistas? Skauda dantis, bet stomatologinis kabinetas toks, kad net tarybiniais laikais tokio baisaus Lietuvoje nebuvo, baisu žiūrėti į tuos prieštvaninius įrengimus, ne tai, kad gydytis dantis. O normaliam mokamam kabinetui neuždirbate?
Manęs irgi neklausinėja ir man visai nepatiktų, jei pradėtų klausinėti. Koks jo reikalas kaip jaučiuosi? Viena, o antra - aš visada jaučiuosi puikiai, kas man gali būti blogai? Keisti žmonės, dievaži. Rodiklis gerumo - paklausė kaip jaučiuosi?
Čia tas pats atvejis - kažkam reikia to parodomojo rūpesčio, o kažkam - ne.
Elvusia Elvusia 19998
2007-12-09 15:32 Elvusia
Įsiterpsiu ir aš.
Soffy, tikrai pakankamai nuoširdžiai darbdaviai rūpinasi savo darbuotojais.
Sūnui darbdavys laikas nuo laiko skambina. Klausia, ar viskas gerai, ar užtenka pinigų, nes Lietuvoje jis nuo rugpjūčio. Buvo momentas, kai pinigų reikėjo, nes jie buvo pervesti į Airiją, o grįžo iš Vokietijos, neturėjo galimybės jų pasiimti, darbdavys atsiuntė pinigėlių. Pasitikėjimas praktiškai nepažįstamu jaunuoliu. Ar lietuvis taip sugebėtų?
Ir dabar - bilietais rūpinasi taip pat darbdavys. Ir už kelionę sumoka.
Apie vairavimo kultūrą - mums tik tylėti.
Sūnus sako - jie, atrodo, laukia, kad galėtų praleisti tave, važiuojantį šalutiniu keliu.
L
lorita 2757
2007-12-09 15:37 lorita
Mums - lietuviams labai tinka paminėtas žodis "naudinga". O jei būsi su nekuriais per daug geras - tai gali nejučia ir apkandžiotas būt..
L
Loreta13 30842
2007-12-09 15:40 Loreta13 2011-09-11 05-39
Nors ir netikusi tema buhalterija, bet gal galite :))
tax.lt/posts1198-1520.html
S
Soffy 9075
2007-12-09 16:05 Soffy
Įsiterpti nereikia, čia joks pokalbis, man tiesiog nepatinka toks liaupsinimas svetimo krašto.
Tuščia diskusija, visiškai beprasmė, kiekvienas daro kaip JAM atrodo geriau - norisi daryti, gerai ten, kur mums gerai, man gerai Lietuvoje ir tikrai ne todėl, kad aš kažkokia tai neįmanoma savo krašto patriotė, tikrai ne todėl.
Motinai ramiau, jei jai atrodo, kad jos vaiku ten rūpinamąsi, sutinku.

Mano pažįstama labai labai darbšti moteris dirbo kažkur prie gėlių Anglijoje gėlių fabrike. Puokštes darydavo? Labai neklausinėjau, nes man tokie pokalbiai nemalonūs, man gėda, kad aš taip gerai gyvenu Lietuvoje, kai jie ten taip vargsta. Kiek jinai pati pasakojo, neskatinant pokalbio.
Taigi, labai darbšti ir atsakinga. Visada dirbdavo kur atsakingiausia, bet niekada jai nemokėjo nei kapeikos daugiau už valandą, nei buvo sutarta. Nežiūrint to, kad visada girdavo prie visų, kai grįžo namo, tai skambino dar metus laiko, vis kviesdami atgal.
Šaltos patalpos, guminiai batai, amžinai šaltos rankos, kojos, susigadino VISUS dantis, gavosi dantenų? uždegimas, grįžo namo, teko susidėti protezus, nes kas antro danties nebeišėjo išgydyti. Neskaitant inkstų, gimdos peršalusių ir t.t. ir t.t.
Jinai nesijaučia nelaiminga ir išnaudota, jinai net nepagalvojo, kad jai už labai gerą darbą galėjo skirti nors simbolišką premiją, jinai visiškai patenkinta, nors praktiškai beveik visi uždirbti pinigai suėjo protezams.
Ja nuoširdžiai domėjosi, užjautė, kad skauda dantis, bet tuo ir baigėsi viskas, KONKREČIOS pagalbos niekas nesiruošė teikti.
Aš jai nieko nesakiau, bet ... Kiekvienam savo gerumas juk?
L
lorita 2757
2007-12-09 16:29 lorita
O kaip yra čia, kai žmonės dirbę kenksmingą, pavojingą darbą netenka sveikatos, kai pjaustosi staklėmis pirštus - ar apmoka gydymą darbdavys. Deja, neteko girdėti..liga tampa paties žmogaus problema..(gal ne visur, žinoma)
F
FEMA 698
2007-12-10 08:41 FEMA
Laba diena sakykite gal kas lankėsi pačiolio kursuoe žadu eiti nes dar trūsta žinių,nuo sausio 14d. nes netik kursai plius dar praktinis darbas,norėjau pasiteirauti ar tikrai geri kursai smile
L
Loreta13 30842
2007-12-10 18:55 Loreta13 2011-09-11 05-39

FEMA rašė: nes netik kursai plius dar praktinis darbas,norėjau pasiteirauti ar tikrai geri kursai smile
Kurie smile
B
bjolla 150
2007-12-10 19:07 bjolla
pasiteirauti reikėtų, ką jie vadina praktiniu darbu.

aš lankau Klp kursus. Mes sprendžiame įvairius uždavinius. Kartais ir forume visus pakankinu, kai noriu viską išsiaiškinti smile
Bet yra ir trūkumų. Pavyzdžiui, kalbėjom apie kurą ir... Nesužinojau, kaip kuro ataskaitą paruošti. Tiksliau, trūko metodinės medžiagos...
Bet man viskas rūpi, todėl po forumą pasižvalgiau ir sužinojau kur kas daugiau smile
F
FEMA 698
2007-12-11 09:42 FEMA
laba diena ten pačiolis paruošė naujovę buhalterinės apskaitos ir mokesčio apskaičiavimo kursai+ praktinė buhalterija,na jie turbūt duos sręsti uždavinius.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui