Individuali veikla ir motinystės pašalpos

N
nikole7 85
2010-02-19 13:47 nikole7
didelis bardakas toj SODROJ. beveik kasdien skambinu ir aiškinuosi, nes veiklos nutraukti kaip ir daugelis nenorime,tiesiog norėtume jos laikinai nevykdyti. Maža kas, toji vaiko priežiūros pašalpa gali būti tokia mizerna, kad reiks po kelių mėnesių samdyti auklę ir vėl dirbti. o nutraukimas tai reiškia visišką veiklos išregistravimą. po eilinio sodros atsakymo:"veiklą kategoriškai išregistruoti", savaime aišku kyla klausimas:"kada???". Va čia ir prasideda. apsisprendėme, kad į dekretą išeina kovo 20. tai va ir sako atsakingos pašalpų skaičiavimo ir mokėjimo specialistės:
prieš išeinant į dekretą veikla privalo būti nutraukta- paprieštarauju, kad, būsimai mamytei biletenis bus išrašytas nedarbo, t. y. nedraudimo laikotarpiu.
Tada sako nutraukite tą pačią dieną , kitas variantas: sekančią dieną. Vakar pasakė: "jums geriausia nutraukti veiklą vasario 28, nes nuo kovo 1 iki 20 uždirbtos pajamos mažins išmokas''. Žinot, net koktu rašyti, taip neatsakingai dirbti maniau gali tik seimas.Geriausias atsakymas buvo Alytaus sodroje. Susiskambinau, pasakė, kad tikrai bus kas šiuo klausimu pakonsultuos. Nuvažiavome. Ir ką jūs manote, dasikonsultavome, kad marti išėjo drebėdama ir verkdama, vienu žodžiu atvejis LABAI JAU NEAIŠKUS, NUPLAUKIA NEVIENAM PAŠALPOS , NUPLAUKS IR JUMS.
O nuplaukia ir, kad jos tikrai didesnei daliai nuplaukia šventai tikiu, nes manau čia ir yra šuo pakastas, kada tą veiklą išregistruot (to jos kategoriškai reikalauja), ir ar aplamai ją reikia išregistruot.Bėda ta, kad kažkodėl negalima teikti SAV formų, kur matytūsi laikotarpio pajamos, o GPM deklaracijoje, jei neišregistruosime veiklos - pajamos uždirbtos 2010 iki dekreto mažins išmokas, ir 2011 gali būti taip, kad mamytės pašalpas sodrai mokės.Vienu žodžiu šie mano nuotykiai geriau tiktų į temą "durnynas", Bet, kad tikrai nepatikėtumėt pirmos specialistės paaiškinimu parašiau čia.
A
Aleksiukas 1401
2010-02-19 13:48 Aleksiukas
Aš visada rašau raštu į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją. galite pabandyti čia.
www.socmin.lt/index.php?-325893215

Pati šiuo adresu raštu išsiunčiau 2 klausimus(kas susiję su motinystės pašalpa) ir gavau kompetentingus atsakymus. Tik žinokite, kad kalusimą turite suformuluoti labai aiškiai ir pagal savo situaciją, kitaip gausite abstraktų atsakymą su įstatymo citatom.
T
tatulyta 132
2010-02-19 13:51 tatulyta 2011-09-11 06-39

Aleksiukas rašė: Aš visada rašau raštu į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją. galite pabandyti čia.
www.socmin.lt/index.php?-325893215

Pati šiuo adresu raštu išsiunčiau 2 klausimus(kas susiję su motinystės pašalpa) ir gavau kompetentingus atsakymus. Tik žinokite, kad kalusimą turite suformuluoti labai aiškiai ir pagal savo situaciją, kitaip gausite abstraktų atsakymą su įstatymo citatom.

oi dėkiukas,dėkiukas smile bandysiu ir aš.o per kiek laiko plius minus duoda ats?
A
Aleksiukas 1401
2010-02-19 13:57 Aleksiukas 2011-09-11 06-39
[quote:beb5cc3d09]LABAI JAU NEAIŠKUS, NUPLAUKIA NEVIENAM PAŠALPOS , NUPLAUKS IR JUMS. [/quote]
Nu tik nieko radikalaus nedarykite, remdamasi žodinėm konsultacijom, nes po to tik pirštu rodysit kas ką pasakė. Geriausia raštu užklausti ministerijos. Pati ten rašiau ne vieną kartą. Atsako žmogus ne koks eilinis konsultantas, o be to tokiu dokumentu gali ir teisme ir kitur save gindamas pamojuoti. Aš manau, kad jei nutrauksite veiuklą tai bus negerai, nes juk ir biuletenį žmogui moka tik 5 dienas po DS nutraukimo. Po to ga;li būti negerai su vaiko priežiūros atostogm. Juk po gimdymo atostogų rašomas prašymas ir įsakymas darbovietėje, kad einate vaiko priežiūros atostogų ir tik tada Sodra moka, kai gauna šias kopijas. O kam Jūs ką rašysite ir kieno vardu į Sodrą kreipsitės dėl motinystės pašalpos, jei jokios veiklos jau nevykdysite. tai tada tik tiesiu taikymu į DB teks eiti. Nesinervuokite, neskambinėkite, o kreipkitės raštu. Ten žmogus dėdamas parašą tikrai neišdrys pasiūlyti nutraukti veiklą, jei nebus tuo 100 proc. tikras. Kitaip po to jį į teismą galima paduopti ir visokios žalos reikalauti.
A
Aleksiukas 1401
2010-02-19 14:04 Aleksiukas 2011-09-11 06-39
[quote:ba4c473f41]o per kiek laiko plius minus duoda ats? [/quote]

Dabar gerai nepamenu, bet gavau gal po išsiuntimo per 3 savaites (aišku šiemet turbūt tokių klausiančių po Sodros chaosų tikrai daugiau, bet kažkokie terminai aišku yra nustatyti). Bet galite dar be laiško ir tuo emeilu išsiųsti klausima papildomai.
Be to kai išsiųsite laišką galite pasiskambinti į ministeriją kokiu bendru numeriu, ten išsiaiškinti kas registruoja gautus laiškus ir pas ką nukeliavo Jūsų užklausimas. Tada bandykite skambinti tiesiai tam žmogui ir prašykite pradžiai žodžiu kad atsakytų ir pasakykite, kad spaudžia laikas - gal pažiūrės Jūsų prašymą greičiau ir atsakys.
Kaip sakoma jei biurokratui ant galvos nelipsi, tai jis ilgai neatsibus.
T
tatulyta 132
2010-02-19 14:06 tatulyta
tai aš el,paštu ir rašysiu,bet vėl susidūriau su elektroniniu parašu.gal bandysiu paskambyti ten duotais numeriais
A
Aleksiukas 1401
2010-02-19 14:09 Aleksiukas
ASMENŲ PRAŠYMŲ NAGRINĖJIMO IR JŲ APTARNAVIMO VIEŠOJO
ADMINISTRAVIMO INSTITUCIJOSE, ĮSTAIGOSE IR KITUOSE VIEŠOJO
ADMINISTRAVIMO SUBJEKTUOSE TAISYKLĖS


30. Asmenų prašymai turi būti išnagrinėti per 20 darbo dienų
nuo jų gavimo institucijoje.
A
Aleksiukas 1401
2010-02-19 14:11 Aleksiukas 2011-09-11 06-39

tatulyta rašė: tai aš el,paštu ir rašysiu,bet vėl susidūriau su elektroniniu parašu.gal bandysiu paskambyti ten duotais numeriais


mailto:post@socmin.lt Spauskit ant šio ir rašykit. Nieko juk daugiau neprašo.
R
reksiukas 174
2010-02-19 16:43 reksiukas 2011-09-11 06-39

Aleksiukas rašė: Aš esu vaiki priežiūros atostogose (išleista iš UAB), turiu IĮ, kuri yra likviduojama (veiklos nevykdo) ir dar šiuo metu dirbu pagal DS. Tai va gaunu pašalpą, iš jos atima visada tą DU, kurį gaunu dabartiniame UABe, o IĮ nemoku, nes nevykdau veiklos. bet jei būčiau dekrete, o IĮ veikla nebūtų sustabdyta tada turėčiau kas mėnesį mokėti 300 Sodrai ir dar iš mano pašalpos minusuotų dar 800 Lt (menamą algą) ir visai jiems nerūpi kiek aš ten uždirbčiau: nulį, nuostolį ar pelną turėčiau. jei gaučiau per mėnesį daugiau kaip 800, tai metų gale dar turėčiau sugrąžinti iš gautos pašalpos tą sumą kiek virš 800 gavau. tai tai mergytei, kur turi IĮ jei veikla sustabdyta nieko mokėti nereikės ir nieko neatims tikrai. Bet apie veiklos sustabdymą turi būti pranešta VMI turi nebūti jokių pajamų, jokių atsiskaitymų ir jokių sandorių. Vadinasi neturi įmonėje ir jokių darbuotojų būti. kaip sakant tiems 2 metams net pamirštate kad turėjote ir ką ten veikėte. Vien tai, kad negaunate pajmų ar turite nuostolį Sodrai nieko nereiškia.
Dėl ūkininkės tai tikrai neaišku. Čia ūkininkai skaitomi kaip ir individuali veikla. Matyt Sodra irgi dar nežino ką su tokiais daryti. bet jei jūs nesate iš to ūkio išėjusi biuletenin tai vadinasi dirbate, nes kaip mačiau Sodroj jie kai atsidaro pagal asmens kodą tai iš karto mato kur dirbi, moki įmokas ir kur esi motinystės atostogose. Jums reikia išsiaiškinti gal reikia kažkokį raštą ar prašymą parašyti, nes jie tai mato, kad Jūsų biuletenis išduotas tik įmonės, kur dirbate pagal DS vardu, o kad negaunate pajamų ar nevykdote veiklos kitur tai jie nemato, todėl ir skaičiuoja įmokas. Juk jei dirbu pagal DS dviejose įmonėse, tai galiu vienoje dirbti ir neiti į tas gimdymo atostogas, o dirbti toliau. Vadinasi vienoje gaunu pašalpą, o kitoje dirbu ir moku visus mokesčius. Pas jus analogiškai. Tiesiog turite išsiaiškinti kaip save iš to ūkio išleisti gimdymo atostogų. ir tiek.


is sodros skambucio taip ir nesulaukiau, zadejo po pietu paskambinti, uzsirase ir asmens koda ir mob...prisizadejo,reiks vel paciai dar karta paskambinti ir priminti, jo as sustabdziau ir pajamu imonei neturiu,apie sustabdyma informuota vmi-ji patvirtino,jog mano imone laikinai atleista nuo visko, ir a[pie tai informuota sodra-man taip sake vmi, na bet idomu ar as kai pagimdysiu, dar turesiu kazkur eiti ,t,y, i sodra ir pranesti kad noriu vaika auginti iki vaikui sueis 2 metai?
vovere vovere 25997
2010-02-19 16:53 vovere
tai žinoma, juk sodra telepatija neužsiima, kad jums jau laikas eiti į vaiko priežiūros atostogas smile
nes reiks ir dėl npd pildyti ir prašymą parašyti ir gimimo liudijimą nunešti. tik va kas rašys įsakymą apie išleidimą į atostogas, tai nežinau smile
R
reksiukas 174
2010-02-19 17:01 reksiukas 2011-09-11 06-39

vovere rašė: tai žinoma, juk sodra telepatija neužsiima, kad jums jau laikas eiti į vaiko priežiūros atostogas smile
nes reiks ir dėl npd pildyti ir prašymą parašyti ir gimimo liudijimą nunešti. tik va kas rašys įsakymą apie išleidimą į atostogas, tai nežinau smile


tai va man tas ir idomiausia, kas rasys, gal as pati kaip savininke sau paciai smile
vovere vovere 25997
2010-02-19 17:08 vovere
na kaip ir turėtumėt pati sau pasirašyti, bet jei veikla sustabdyta, nieko nesuprantu smile
R
reksiukas 174
2010-02-20 07:23 reksiukas 2011-09-11 06-39

vovere rašė: na kaip ir turėtumėt pati sau pasirašyti, bet jei veikla sustabdyta, nieko nesuprantu smile


imones veiklasustabdyta, bet as esu pati sau savininke,imone neuzdaryta, tai kaip suprantu rastiskai as ir turesiu pranesti,be to as ta veikla jau ir esu sustabdziusi keliems metams, vmi apie tai informavusi sodra, tai manau, kad jie viska ir zino smile , na siandien skambinsiu,gal dirbs..
T
tatulyta 132
2010-02-20 09:53 tatulyta
smile smile smile SVEIKOS,kurios dar sveikos smile ,nes manau aš jau nebelabai esu sveika,n es maniau,kad Lietuvoje dar yra biški sveiko proto,pasirodo,,,,klydau eilinį kartą.
Taigi vovere prašei parašyti kaip baigsis su ūkininkų įmokomis,kai moteris išėjusi į dekretines.
O atsakymas štai koks-nuo įmokų ji neatleidžiama,kad ir ligoninėje tegul guli visus metus,kad ir nedirba ji ūkyje,kad ir kas būtu,ji nuo įmokų neatleidžiama smile .
Paklausiau,o kaip bus su vaiko pinigėliais ar jie nemažės,kai globa matys gaunamas pajamas,nes jei mokamos įmokos sodrai,vadinasi gauni ir pajamas,,,sodra atsakė,kad jie nieko nežino apie jokius vaiko pinigėlius,,,gali būti,kad ir mažės,o ko jūs norit,juk sako gaunate gi pajamas iš ūkio smile smile smile (kaip jie gali žinoti gauna pelno ar ne,juk šitų mažųjų ūkių žiūri tik pajamas be atskaitymų)
o dar žinote kur bėda kaupiasi? Ogi darbovietė,kurioje ji dirbo ir iš ten išėjo į dekretą,pradėjo domėtis kaip čia yra,kad žmogus išleistas į dekretą (jie traktuoja-biuletenį) moka įmokas sodrai,o tai reiškia,kad dirba savo ūkyje,jei dirbba ūkyje būdama ant biuletenio,vadinasi joks biuletenis jei nepriklauso smile smile smile
tokia košė užsivirė,kad net neįsivaizduoju kaip viskas baigsis.
R
reksiukas 174
2010-02-20 10:18 reksiukas 2011-09-11 06-39

tatulyta rašė: smile smile smile SVEIKOS,kurios dar sveikos smile ,nes manau aš jau nebelabai esu sveika,n es maniau,kad Lietuvoje dar yra biški sveiko proto,pasirodo,,,,klydau eilinį kartą.
Taigi vovere prašei parašyti kaip baigsis su ūkininkų įmokomis,kai moteris išėjusi į dekretines.
O atsakymas štai koks-nuo įmokų ji neatleidžiama,kad ir ligoninėje tegul guli visus metus,kad ir nedirba ji ūkyje,kad ir kas būtu,ji nuo įmokų neatleidžiama smile .
Paklausiau,o kaip bus su vaiko pinigėliais ar jie nemažės,kai globa matys gaunamas pajamas,nes jei mokamos įmokos sodrai,vadinasi gauni ir pajamas,,,sodra atsakė,kad jie nieko nežino apie jokius vaiko pinigėlius,,,gali būti,kad ir mažės,o ko jūs norit,juk sako gaunate gi pajamas iš ūkio smile smile smile (kaip jie gali žinoti gauna pelno ar ne,juk šitų mažųjų ūkių žiūri tik pajamas be atskaitymų)
o dar žinote kur bėda kaupiasi? Ogi darbovietė,kurioje ji dirbo ir iš ten išėjo į dekretą,pradėjo domėtis kaip čia yra,kad žmogus išleistas į dekretą (jie traktuoja-biuletenį) moka įmokas sodrai,o tai reiškia,kad dirba savo ūkyje,jei dirbba ūkyje būdama ant biuletenio,vadinasi joks biuletenis jei nepriklauso smile smile smile
tokia košė užsivirė,kad net neįsivaizduoju kaip viskas baigsis.


nu jo nekokia si situacija.... smile garantijos yra ...bet ju kaip ir nera...
R
reksiukas 174
2010-02-20 16:42 reksiukas
\mamos, jeio kurios isejote nestumo ir gimdymo atostogu kaip savarankiskai dirbantys asmenys, gal galite pasidalinti, kaip toliau buvo kai pagimdete vaikeli? ar jus buvote isleista vaiko prieziuros atostogu iki vaikui sueis 2 metai, t.y. ar sodra jums moka tuos 2 m uz vaika???ar imones sustabdet ar uzdaret???ar mes mamos esam soc draustos???nes sodra pasirodo nezino,nes "kas iki 2009 guodzio pab isejo i dekreta tai joms reikejo pasirodo sustabdyti imones veikla, pagal kazkokius istatymus ir galejo iseiti atostogu iki vaikui sueis 2 metai, o dabar nuo 2010 m sausio 1 d yra pakitimu ir apie sustabdyma imones veiklos visai neminima ir sodra nezino ar bus imanoma vaikui gimus ir veikla sustabdzius iseiti atostogu iki vaikui sueis 2 metai. Bet logiskai mastant, tai siuo atveju istatymas kaip ir nebuvo pakeistas-galioja senas ir imones veikla turi buti sustabdyta...,plius veikla imones sustabdyta-o neuzdaryta pati imone, nebegaliu ramiai miegoti,negi cia kazkokiu dar yra spragu, sake kad garantijos yra...
vovere vovere 25997
2010-02-20 16:46 vovere
tiesą sakant nebežinau net ką pakomentuoti smile
vovere vovere 25997
2010-02-20 16:49 vovere 2011-09-11 06-39

tatulyta rašė:
o dar žinote kur bėda kaupiasi? Ogi darbovietė,kurioje ji dirbo ir iš ten išėjo į dekretą,pradėjo domėtis kaip čia yra,kad žmogus išleistas į dekretą (jie traktuoja-biuletenį) moka įmokas sodrai,o tai reiškia,kad dirba savo ūkyje,jei dirbba ūkyje būdama ant biuletenio,vadinasi joks biuletenis jei nepriklauso

o kodėl darbovietei turi rūpėt, juk ne ji moka?
R
reksiukas 174
2010-02-20 16:50 reksiukas 2011-09-11 06-39

vovere rašė: tiesą sakant nebežinau net ką pakomentuoti smile

tikiu... smile

na va mano situacija tokia .....lauksiu atsakymo is valdybos skyriaus,kuris bus pateiktas po 20 darbo dienu, na bet jei as jau busiu pagimdziusi,nes man gimdymas artimiausiom dienom, na zodziu gyventi turiu strese iki gimdymo ir po jo, ir tik deka SOdros,nes ji kaip visad neturi apie tai info smile smile
T
tatulyta 132
2010-02-23 19:25 tatulyta 2011-09-11 06-39
o kodėl darbovietei turi rūpėt, juk ne ji moka?[/quote]
labas,na sorriukas,nemačiau,kad dar pakalbinai mane vovere.
O darbovietei rūpi ten tos kelios dienos,kai ji buvo prieš dekretą ant biuletenio.Na žodžiu ,,,nebežino kur pautų beieškoti smile smile
o vovere galiu paklausti biški ne į tą temą,,,pastebėjau,kad VMI svetainėje,kur yra priliminarios pažymos pajamų deklaracijoms teikti kažkodėl patykslintos 2006m,2007m.patykslinimas darytas 2010.02,13d (šviežiai:) o kai jas atsidarau,tai matau,kad asmens pajamos kurios gautos atlyginimu iš dabovietės viskas tas pats,o kur neapmokestinamos pajamos (91 kodas pajamos iš ž.ūkio) tuščia,nors prieš tai buvo mano suvesti skaičiukai.Ir dar kur pirmame psl nurodytas irgi tuščia,,,gal ką ži nai apie šitą reikalą? gal vėl ką sugalvojo? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui