Įmonės veiklos sustabdymas esant akcininkų nesutarimams

N
Newone 1
2010-04-07 18:46 Newone
Laba diena, noreciau gauti Jusu patarima:

Pries 10 metu mano brolis kartu su savo draugu ikure UAB. Akcijos buvo paskirstytos 50 proc / 50 proc. Savo akcijas brolis uzrase mano vardu.
2004 m. mano brolis zuvo avarijoje. Tuo metu imone sekmingai vykde komercine veikla ir antras akcininkas pasiule metu begyje ispirkti 50 proc. akciju. Per metus imonejje atsitiko keleta nedraudiminiu ivykiu, per kuriuos imone patyre nuostoliu. Ivertinus pasikeitusias aplinkybes antras akcininkas sumazino suderinta akciju kaina, o veliau is viso atsisake ispirkti turimas akcijas. Tada jis savo turimas akcijas perrase motinai, o pats pradejo eiti imones direktoriaus pareigas. Veliau jis pasitrauke is imones veiklos ir vietoj saveis paskyre kita direktoriu. Paskutinis direktorius atleistas (neteisetai), buhalteres irgi nera. Imone faktiskai seniai neveikia, bet imones veikla oficialiai nera sustabdyta.
As kaip akcininke po brolio mirties nesu pasirasinejusi nei vieno dokumento, nesu informuota apie imones veikla, nesu dalyvavusi nei vienam akcininku susirinkime, nesu informuota apie darbuotoju priemima bei atleidima. As neturiu jokiu imones dokumentu, kadangi viskas buvo 2-rojo akcininko rankose. Bandziau bendrauti su dabartiniu 2-oju akcininku (t.y. jo motina), pensiinio amziaus moterimi, kuri kaip ir as, imones veikloje nedalyvavo tiesiog akcijos jai buvo sunaus perrasytos.
Mokesciu inspekcija liepe akcininkams pateikti visus imones dokumentus arba paskirti imones administratoriu, ko as padaryti negaliu, nes neturiu dokumentu bei nesu susipazinusi su imones veikla po brolio mirties. Dabartinis antras akcininkas atsisako su manim bendradarbiauti. Bijau, kad imones veikloje buvo padaryta pazeidimu.
Noreciau suzinoti koks geriausiais budas iseiti is susiklosciusios situacijos? Kokia atsakomybe gresia man kaip akcininkei? Ar yra senaties terminas kai imone nevykdo jokios komercines veiklos?

P.S. As esu informavusi rastu Mokesciu inspekcija apie esama siuacija ir savo faktiska nedalyvavima imones veikloje. Mokesciu inspekcija neduoda jokio patarimo ir reikalauja pateikti dokumentus.
C
Colop 13606
2010-04-07 18:53 Colop
Jūsų klausimas nukeltas į temą

tax.lt/postx3103-0-20.html&sid=5bbe1a...

Nekurkite naujų temų.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui