Darbas su US imone, Individuali veikla

2012-09-18 06:38 sauldesign
Sveiki,
Mano situacija yra tokia, kad gavau pasiulyma dirbti US imonei. Darbas: web dizainas. Bus dirbama per atstuma, bendravimas internetu, dirbsiu is lietuvos. Darbas nuolatinis: vis nauji projektai bent jau 1 metu laikotarpiui (kol nuspresiu nebedirbti). Darbdavys nieko nereikalauja, jokiu sutarciu. Niekur nerandu informacijos kaip geriausia iforminti toki darba ir kaip bus mokami mokesciai?

1. pasiskaiciau apie independence contractor - tai darbuotojas, dirbantis pagal kontrakta (self-employer) ir pats mokantis mokescius. Taciau nera informacijos apie uzsienio darbuotojus dirbancius uz US ribu. Tai tokiu atveju tureciau atsidaryti individualia veikla lietuvoje, pasirasyti kontrakta metams ir po kiekvieno projekto siusti invoice apmokejimui, ar kaip?

2. Gal yra koks kitas budas iforminti toki darba?

3. Uzteks moketi mokescius lietuvoje, ar teks moketi ir US?

4. Ar amerikieciu darbdaviui uzteks pasirasyto kontrakto, ar tures pildyti papildomus dokumentus? Ar tures informuoti JAV apie mane? Moketi mokescius?

Pradziai tiek. Labai prasau jusu pagalbos, dar savaite busiu JAV, tai kol neisvykau atgal i Lietuva butu lengviau pasirasyti kontrakta. Aciu.
2012-09-20 04:56 sauldesign
Niekas? Jei per sekancias 2 dienas nesulauksiu nei vieno atsakymo, tema bus verta pasalinti.
Dorota1 Dorota1 13533
2012-09-20 12:48 Dorota1
pasiskambinkit į VMI,1882 plačiau paaiškins

Pildžiau viena piliečiui metinę deklaraciją, būtent tokia veikla užsiiminėjo, tai turėjo individualia veikla pagal pažyma
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui