Tarptautinės virtualios prekės/paslaugos ir PVM

S
sspaulius 2
2013-03-20 22:59 sspaulius
Lietuvoje registruota UAB perka:
(a) Virtualias prekes/paslaugas iš JAV (reklamos plotų internete nuoma)
(b) IT paslaugas iš JAV (serverių nuoma)
Abu tiekėjai, ES šalių įmonėms (PVM mokėtojoms) prekes parduoda nepriskaičiuodamos PVM.

Bendrovė parduoda "pagerintas" reklamos internete paslaugas tiek ES, tiek ne ES šalių klientams - įmonėms PVM mokėtojoms (Lietuvoje klientų neturi).

Gal galėtų kas nors paaiškinti koks būtų scenarijus su PVM? Mano supratimu, paslaugai (b) privalome priskaičiuoti importo PVM 21% nuo bendros gaunamos sąskaitos sumos, jį deklaruoti ir sumokėti, kadangi paslauga (b) tiesiogiai naudojasi įmonės darbuotojai, kurie yra Lietuvoje. T.y. nors paslauga ir virtuali (Lietuvos "nepasiekia"), tačiau ja pagal faktą Lietuvoje naudojama.

Tačiau kaip elgtis su perkamoma preke/paslauga (a)? Iš vienos pusės prekė (a) Lietuvoje neatsiduria niekaip - ji panaudojama tiesiogiai toje šalyje, kur įsikūręs mūsų klientas. Iš kitos pusės, mes sąskaitas planuojame išrašinėti tiesiog kaip "reklamos paslaugos" - tokiu atveju, kaip suprantu, nepavyktų išvengti prekės (a) "importo" į Lietuvą (jei jos neišskiriame atskirai pardavimui į užsienį)?

Ir kaip išrašinėti sąskaitas klientams? Klientų, kaip minėjau yra ir ES šalyse, ir ne ES (pvz. Rusija). Kam turėtume parduoti su PVM, kam be?

Už bet kokią pagalbą būtume labai dėkingi!
KJurate KJurate 6546
2013-03-21 08:29 KJurate
Atidžiai paskaitykite, ten tikrai geri pavyzdžiai pirkejo_prievole_PVM_paslaugoms.doc
akiplesha akiplesha 720
2013-07-01 16:06 akiplesha
kolegos, man irgi iškilo klausimas dėl virtualių paslaugų pirkimo iš ne ES. Lietuvos įmonė PVM mokėtoja perka iš JAV įmonės galimybę 10 dienų naudotis jos duomenų baze (60 USD /10 kalendorinių dienų). Gal kas žinote, kaip bus apmokestinama ši paslauga?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui