Dėl nepagrindinės darbovietės

2015-01-20 14:38 Mokesciu_moketojas
Laba diena,

šiuo metu dirbu vienoje darbovietėje nuo 8 iki 17 val. Vienas pažįstamas paprašė, jog įsidarbinčiau pas jį, nes jam reikia, jog jo įmonėje dirbtų žmogus su aukštojo mokslo diplomu. Realiai jokio atlyginimo aš negausiu, ir jokio darbo man dirbti nereikės. Jis tik mokės mokesčius tiek kiek reikia ir tiek.
Taigi antra darbovietė skaitysis kaip "ne pagrindinė". Kadangi aš iš to žmogaus dažnai sulaukiu pagalbos, tai norėčiau sutikti. Bet yra keletas klaustukų...
Kai jo sekretorės klausiau ar reikia gauti pažymą iš pagrindinės darbovietės su išdirbamų valandų skaičiumi, sakė, jog nereikia. Nors tarkim šioje temoje: tax.lt/temos/7724-pagrindine-ir-nepag... ir kituose straipsniuose, visur rašo, jog pažyma iš pagrindinės darbovietės privaloma.
Taigi kas gali nutikti, jeigu aš įsidarbinsiu be pažymos apie išdirbamą valandų skaičių? Ar mano pagrindinė darbovietė gali sužinoti apie šį "papildomą" darbą? Ar nereiks man iš savo sąskaitos vėliau susimokėti kokių tai nors mokesčių? Bučiau labai dėkingas jeigu padėtumėte susigaudyti. Ačiū!
agiedre agiedre 3007
2015-01-20 15:09 agiedre
jei pagrindinėje darbovietėje jūsų atlyginimas yra toks, kad netaikomas NPD, t.y. nuo viso atlyginimo mokamas pajamų mokestis, tuomet nereiks.
A
Alina55 11024
2015-01-20 19:33 Alina55
Dėl dokumentų atsakomybė tenka antrai įmonei, darbuotojas gali ir nežinoti, kad reikalinga pažyma iš pagrindinės darbovietės apie darbo laiką.
www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_...
4. Darbuotojas, norintis eiti antraeiles pareigas (dirbti darbą), iki darbo sutarties sudarymo turi pateikti darbdaviui, kuris darbuotoją priima į antraeiles pareigas (darbą), iš pagrindinės darbovietės gautą pažymą, kurioje turi būti nurodytas jo kasdienio darbo toje darbovietėje pradžios ir pabaigos laikas. Darbuotojas, dirbantis keliose darbovietėse, būsimajam darbdaviui turi pateikti pažymas apie darbo laiko kitose darbovietėse pradžią ir pabaigą. Šios pažymos galioja vienerius darbo metus ir yra saugomos kartu su darbo sutartimi.
Gal pagrindinė darbovietė ir nesužinos, bet nuo atsitiktinumų niekas neapsaugotas...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui