Ilg.turtas - patalpos

renatab renatab 1412
2003-09-18 03:24 renatab
Įmonė nusipirkus sandeliavimo patalpas. Tai nedideles patalpes dideliame pastate. Kadastro pažymoje nurodyta rinkos verte. Jei tai ne pastatas, o patalpele ar reikia mokėti nekilnojamo turto mokestį
Įstatatuose nurodyta, kad įmonė gali užsiimti bet kokia leidžiama veiklla. Paaiskejus faktui , kad įmonei patalpos nebereikalingos, nutarta jas išnuomoti. Nuo metų pradžios nuomininkas neatsirado, Ar įmonė į leidžiamus atskaitymus gali dėti išlaidas - nekiln,turto mokescio, turto vertinimo išlaidas, projektavimo( neužbaigto), gal būt iir nusidėvėjimo.
Ponas Kapitonovas forume del turto nuomos ir PVM -rase KAD GALI jei įrodo, kad dėjo pastangas nuomininkams ieskoti
R
Rasida 2977
2003-09-18 08:46 Rasida
Taip, nekilnojamojo turto mokestį deklaruoti ir mokėti priklauso.

Į antrąjį klausimą nėra lengva atsakyti. Jei patalpų nepavyko išnuomoti, gal jūs bent galite įrodyti, jog šias patalpas naudojate vykdomoje veikloje, tarkim, kažką sandėliuojate?
B
buhas 105
2003-09-18 10:30 buhas
Nek. turto mokestį mokėti reikia jau nuo kito mėnesio po įsigijimo. 1 proc. nuo mokestinės vertės. Mokestis mokamas iki 25 d. pasibaigus ketvirčiui. Dar tą mokestį reikėjo deklaruoti mokesčių inspekcijoje FR 0316. Visokios projektavimo išlaidos tikriausiai eis į isigijimo vertę, jei jūs neperdavėte jo eksploatacijai, t. y. nepradėjote uždirbti pajamų. O kad neperdavėte eksploatacijai, tai ir nusidėvėjimo nėra. Tas perdavimas eksploatacijai yra gana sąlyginis, bet as niekad neperduodu eksploatacijai, kol ilgalaikis turtas nedalyvauja pajamų uždirbime.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui