Kaip teisingai tvarkyti buhalterinius dokumentus?

E
Emma 1993
2003-10-24 02:25 Emma
Antraštė ko gero visai nevykusi. Tiesiog nesugalvojau trumpo normaliai skambančio pavadinimo. Kažkur kažkurioje temoje buvo kelios žinutės ta tema, bet nepasižymėjau, šiandien ieškau visą vakarą - nerandu.
Prie reikalo:).
Ar yra kur nors koks nors dokumentas, kuris aprašo kaip turi būti tvarkomi buhalteriniai dokumentai?
1. Kasos dokumentų segtuvas. Kas jame? K.p.o. ir išlaidų orderiai savaime. Dar kas? Įmonė maža vis tik skyriasi nuo didelės. Tai gal mažoje gali būti segamos kartu ir avansinės?
2. Avansinės.
3. Atsiskaitomosios sąskaitos dokumentų segtuvas.
4. Pirkėjų skolos.
5. Skolos tiekėjams ir t.t.
Nenoriu, kad galvotumėt, kad esu visai nukvakusi, - girdi kaip padarysi taip bus gerai, svarbu, kad viskas yra - taip daug kas sako. Aš, kai nežinau ar tikrai gerai darau, jaučiuosi blogai:). Norėčiau paskaityti kaip vis tik REIKIA daryti. O jau paskui pagal savo dokumentų apimtį gali spręsti ar tau avansinės 5 lapukus segti atskirai ar kartu su kuo nors:)? Labai prašau pasidalinti samprotavimais šia tema, net jei valdžia niekur nieko ir nerašo apie tai. Jei būtų vienodi reikalavimai, tai nebūtų tokio pasakymo: nesuprantu kur ta senoji buhalterė viską padėjusi, nieko nerandu. Nenoriu, kad apie mane taip šnekėtų:). Nuo Naujų Metų (kiek beliko? ar jaučiate?) pradėčiau dirbti teisingai, jei iki šiol dirbau neteisingai:). Ne aš viena, visi žali lapukai teisingai dirbtų:). Ačiū.
Paula Paula 990
2003-10-24 07:07 Paula
I kasa :
uzpajamuoju pinigelius ir aisku KIO(ukiui,DU ir mokeciams).
Apmoketas S/F leidziu per avansine.Darau kuo daugiau avansiniu,
kad neapsikrauti vienkartiniais klienatais.Kasoje pas maneS/F nera,
avansiniu kasoje irgi nerasta.
Nezinau smile .Darau taip,kaip man patogiau. smile
A
angelka 2790
2003-10-24 08:37 angelka 2011-09-11 03-15
Aš darau taip:
1) Kasos dokumentai:
segu kasos kajamų ir išlaidų orderius, avansines su gautais apmokėjimo grynais pinigais dokumentais, bei kiekvieno mėnesio pabaigoje - kasos įplaukų-išlaidų suvestinę.
2) Banko dokumentai:
segu banko sąskaitų išrašus,kiekvieno mėnesio pabaigoje - banko įplaukų-išlaidų suvestinę.
3) Pirkimo dokumentai:
segu visas gautas iš tiekėjų sąskaitas, mėnesio pabaigoje - gautų sąskaitų suvestinę.
4) Pardavimo dokumentai:
segu visas išrašytas pirkėjams sąskaitas, ar kitus pardavimų dokumentus ( ataskaitos, darbų pridavimo aktai, laisvos formos pardavimų dokumentai). Mėnesio pabaigoje - pardavimų suvestinę.
5) Balansinių sąskaitų apyvartų žiniaraščiai, kur kiekvieną mėnesį atsispausdinu sąskaitų judėjimo išklotines.
6) Didžioji knyga.


Šiaip apskaitos dokumetų segimo tvarka priklauso nuo to kokio dydžio yra įmonė, kokia jos veikla ir pan.
Tačiau mano principas toks - kad atėjus bet kokiam tikrintojui ar pasikeitus buhalteriui nereikėtų klaidžioti po visus segtuvus ieškant vieno ar kito apskaitos dokumento.
D
danguolep 1478
2003-10-24 10:00 danguolep 2011-09-11 03-16
1)Kasos segtuve yra tik ir KIO(ir lydintis jį dokas-jei jis toks yra)
2)Avansines-viskas ką priperka direktoriai ir atsikaito už gautus avansus.
3)Bankas-banko išrašai ir dok už ką darau pavedimą(jei jis toks yra)
4)S/F (kai tasirado buh programa) visus pardavimus segu s/f didejančia tvrka.
5)Kadangi įm nedidelė tai : to mėn nurašymo aktus, neapmokėtas gautas tiekėjų sask, susegu mėn gale į tą patį segtuva kur bankas-tik atskiriu dideliu skirtuku ,kad matytusi.
6)atkirai segu GAB nurašymo aktus ,kelionės lapus,IMT įved į ekspl aktus
O šeip susikurk sistemą pati ,kad tau būtų patogu.Kai prieš 7 metus pradėjau buh dirbti irgi sukau galvą -kaip geriau turi atrodyti vienas ar kitas žurnalas ,kaip tuos popierius dėliotis -tiesiog padariau taip kad suprasčiau.
E
Emma 1993
2003-10-24 11:07 Emma 2011-09-11 03-16
Labas rytas visiems ir ačiū labai:).
Nenoriu, kad galvotumėt, kad aš kritikuoju ar nepritariu ar dar ką nors kito galvoju:). Nikakix zadnix myslej:). bet kai ko turiu paklausti, kitaip blogai miegosiu:).
Iš eilės: Paula
Kasoje- k.p.o. ir k.i.orderiai avansinių (pačių avansinių nėra - turiu omenyje tą vieną lapuką:)) ir D.U. k.i.orderiai; teoriškai gautusi, kad tik tiek, nes ir mokesčius, ūkio išlaidas galima suvesti į avansinę?
DU išmokėjimo žiniaraštis prie k.i.orderio ar atskirai?
Angelka:
Prie banko dokumentų apmokėtų sąskaitų-faktūrų Jūs nesegate? Prie avansinių kasoje segate? T.y. pirkimo dokumentai pasidalina, ar ne? Avansinėse - dokumentai tikri? Mano viena pažįstama daro kopijas visų dokumentų, tik dabar nepasakysiu kur tas kopijas sega, kažkaip neprisimenu, nes nežadu taip daryti, o jos dabar nerandu, kad paklausti. Tada pirkimo dokumentai nesidalintų. Ar ne taip supratau?
danguolep
1. Kasoje vis tik yra apmokėtų sąsk.-fakt.? (kitaip tariant pirkimo dokumentų)?
2. Avansinėse pirkimo dokumentai, apmokėti + pati avansinė be k.i.o.
3. Banko dokumentuose yra pirkimo dokumentai.
4. Yra 08 mėn. pirktos prekės skolon, mėnesio pabaigoje jos liko atskirai susegtos. 10 mėn. apmokėjom. Dalis segasi prie banko, dalis prie avansinių, ar ankstesnio laikotarpio apmokėjimai negali būti apmokami per avansines?
5. Parduotos prekės paslaugos ar skolon, dokumentai visada lieka vietoje, net kai yra apmokami.
Mergaitės, klausimus labai konkrečiai sau nepriskirkit:), pasamprotaukim dar, gal dar kokių minčių kils. jei kur nusišnekėjau, prašom atleist, rašau jau pusę val. vis kas nors sutrukdo:). Ačiū dar kartą ir pratęskime.
A
Adomas 136
2003-10-24 11:17 Adomas
Ash trumpai.

Chia buvo daug Cento gerbeju.
Norechiau Demo pratestuoti - Shito 9 pasaulio stebuklo.
Pasiulykit ka nors.
Achiu

P.S.1 Kontaktuokit geriau i Private.

P.S.2 Prashau - Nediskutuokit shita tema - bo ir taip bloga :)
A
Adomas 136
2003-10-24 11:18 Adomas
ups...
ne chia pataikiau...
A
Adomas 136
2003-10-24 11:18 Adomas
assss
E
Emma 1993
2003-10-24 11:19 Emma
Adomai, nebūk strutis:).

Na, Adomas ne ten pataikė, todėl galima diskutuoti:).
A
Adomas 136
2003-10-24 11:20 Adomas
oki :)
A
angelka 2790
2003-10-24 11:26 angelka
Emma,
Nei prie banko dokumentų, nei prie kasos dokumentų, nei prie avansinių pirkimo dokumentų nesegu. Pirkimo dokumentai pas mane yra pirkimo dokumentų segtuve.
Banko ir kasos apmokėjimo dokumentuose yra konkrečiai nurodyta už kokią sąskaitą (jei tai įmanoma) mokame, prie avansinės apyskaitos pas mane yra detali pirkimo (apmokėjimo) dokumentų suvestinė, jokių pirkimo dokumentų nei originalų, nei kopijų nesegu. Darbo užmokesčio išmokėjimo žiniaraščius segu prie kasos (jei išmokame per kasą) arba prie banko (jei išmoku per banką).

Nei pirkimo, nei pardavimo dokumentai pas mane "nesidalina". Segu dokumentus taip, kad... tarkim VMI ateina tikrinti PVM. Duodu jiems pirkimų ir pardavimų segtuvus, kuriuose yra visa PVM apskaitai reikalinga informacija. Tokiu būdu išvengiu VMI inspektoriaus bereikalingo informacijos rinkimo iš banko ir kasos dokumentų( smile ).
D
danguolep 1478
2003-10-24 11:50 danguolep
Prie kasos išlaidų orderių segu :mokėjimo žin, vienkartines autor sutartis ,trumpas term sutartis.Viskas
Prie paj ord segu : banko dok jei ėmiau pinigus ,jei atlikome už grynus paslaugą -paslaugų atlikimo popierius -viskas.
Avansines segu atskirai ,nes dirikas ima vieną kartą per mėn 1000-1500 lt ir atneša mėn gale šusnį doku už visa mėn ką pirko - ir ta suma ne visada lygi 1000 ar 1500 lt.
Gal būt jei avansinės suma visada sutaptų su išlaidomis -gal dėčiau prie KIO.Bet niekada nesutampa suma ir laikas.
AVANSINIŲ BYLA tai sakyčiau lygi PIRKIMŲ UŽ GRYNUS bylai.Banko byla ir dokai -tai pirkimai pavedimu.O žurnalas FINVALDOJE pirkimai yra bendras,tik iš sask matosi kur už grynus kur pavedimu.
Manau tu puikiai susirasi sau tinkamą variantą -po pusės metų galėsi mums patarti.
E
Emma 1993
2003-10-24 12:13 Emma
Matai, kaip gerai, kad nepasisarmatinau ir paklausiau:).
Pirminė išvada: 1. Kasos dokumentai: k.p.o. ir k.i.o. DU žiniaraštis kartu su k.i.o. Avansinių apyskaitų (tų vadinamų suvestinių) nėra prie kitų k.i.o., tik k.i.o. nurodyta, kad apmokama Avansinė apyskaita Nr. 15? Ar yra?
2. Avansinės apyskaitos (po 1 lapuką) susegtos atskirai. Segtuvas už metus gaunasi labai liesas, jei maža įmonė. Matot, aš galvoju iš karto ir apie archyvavimą:).
3. Pirkimo dokumentai už mėnesį susegti visi kartu, ir tie, kurie apmokėti grynais, per banką ir tie, kurie pirkti skolon? Suvestinė kiekvieno mėnesio apie tai kokie pirkimai ir kaip apmokėti, likę neapmokėti?
D
danguolep 1478
2003-10-24 12:15 danguolep
Na matai ir atsirado TAVO SISTEMA.VIenos sistemos esmė -buhui būtų aišku ,kitos sistemos yra kad tikrintojui būtų sugromuluota,kitos dar yra hibridinės -bet jos visos yra geros.
E
Emma 1993
2003-10-24 12:33 Emma
Ačiū jums visų žalių lapukų vardu, jei dar ką nors kas nors parašys, tai tik pačiam rašytojui bus geriau, nes atiduodamas - gauni dešimteriopai:).
nieko_sau nieko_sau 3857
2003-10-24 12:50 nieko_sau
Aš pirkimus grynais segu tik prie avansinės apyskaitos, nesegu su pirkimais kreditan. Atskiras segtuvas su avansinėm ir kartu prie jų dokai, kiekvieną mėn. prie jų avansinių apyskaitų suvestinėn su visais D ir K.
E
Emma 1993
2003-10-24 13:09 Emma 2011-09-11 03-16
Ačiū, nieko_sau
Avansinių apyskaitų segtuvas - pati avansinė apyskaita + visi dokumentai, kurie surašyti antroje pusėje? suvestinė už mėnesį, kiek sumokėta pagal tas avansines?
Kai apmokame sąskaitas tiekėjams, pagal kurias buvo pirkta skolon, jos iš segtuvo Skolos tiekėjams perkeliamos prie avansinių arba banko dokumentų?
Aš taip smulkinuosi todėl, kad kiek žmonių - buhalterių, tiek nuomonių. Šio forumo gyventojų nuomone aš pasitikiu labiausiai, todėl ir knaisiojuos po tokias elementarias smulkmenas. Dar. Tarp mūsų tikrai yra tokių, kurie tikrai pradėjo dirbti tik vakar, tikiuosi, jie bus dėkingi mums visiems - man už kvailus klausimus:), į kuriuos gaunu labai naudingus, visiems reikalingus atsakymus.
nieko_sau nieko_sau 3857
2003-10-24 15:12 nieko_sau 2011-09-11 03-16
Kai kreditan pirktas prekes apmoku, dokų neišsegu-sąskaita taip ir lieka kredit.dok. segtuve, mokėjimo dok.( ar kiti) taip ir lieka prie avansinių apyskaitų (jei mokėta per atskaitingus) ar kasos segtuve (jei grynais į kasą). Nes kitaip bus painiava. Kreditorių suvestinėje matosi, kaip apmokėta-ar per kasą, ar per banką, ar per atskaitingus asmenis, tai esant reikalui-tuose segtuvuose ir ieškau reikalingo mokėjimo dokumento.
S
Soffy 9075
2003-10-27 13:30 Soffy
Sveiki. Kur segate Suteiktų paslaugų ataskaitas, gautas iš Omnitel, Telecomo, kitų? Tai juk nėra buhalterinis dokumentas? Gal tos ataskaitos iš vis nesaugomos? Ačiū.
E
Emma 1993
2003-10-27 19:36 Emma
Aš jų prie buhalterinių dokumentų nesegu, bet ir neišmetu:). Kitiems - rimtesniems buhalteriams, matyt net nekyla toks klausimas - kur jas dėti? Vis tik - Kur tas nelaimingas ataskaitas dėti?
Tai dokumentas ar galima naudoti vietoj juodraščio?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui