Mažytis patikrinimas

S
Soffy 9075
2004-04-16 22:20 Soffy
Tiesi, esate nepakartojama smile . Tiesiog nuostabi smile
S
Soffy 9075
2004-04-16 22:49 Soffy
Vyrai nemėgsta būti kritikuojami. Ką padarysi. Niekas nemėgsta. Taip smarkiai įsižeisti irgi nereikėtų, nemanau, kad čia kas nors nori Jus nuskriausti.
S
Satlas 1294
2004-04-17 10:00 Satlas 2011-09-11 03-23
Artai ACIUS Tau didelis. Jei dar ka iskastum kada butinai parasyk. Zodziu kolegos saugojimo tvarka ir atsakingas už saugojimą asmuo buti privalo pg. finansu ministro Isa 47. Nors isa iskeptas remiantis nebegaliojanciais jau istatymu ir nutarimu bet jis matyt galioja.
Zodziu mano atveju administracijos vadovas turetu vengti bačkų. smile

I saugojimo termina ieina ir atsakingas uz ju apskaita.

O gal zinote kur reglamentuojama ta apskaita. Revizorius isdeste man daug maz taip kad laikotarpio gale atspausdinamas sarasas kuriame panaudotas sf nr, kada, kam, suma ir dar ten kazkas. Kazkada buvo taip, o kaip dabar, ar yra koks TA reglamentuojantis tai.

Sis klausimas is kitos temos, bet ten ats nera.
tax.lt/postx2429-0-40.html&sid=1ddc7d...

Mergaites: Tiesi, Rasida smile , Soffy - Aciukas Jums.
S
Soffy 9075
2004-04-17 10:12 Soffy
Jūs turit omenyje kas turi būti rašoma žurnale? Tikrame pirktiniame žurnale yra šios grafos:
1. Eil.Nr. smile , 2 . serija; 3. Nr., 4. parašymo data, 5. Krovinio ar paslaugų gavėjo pavadinimas; 6. tas pats kaip 5. - kitas psl.; 7. - Mato vnt.; 8. Kiekis, 9. Suma pagal sąsk.-faktūrą ir padalinta į 3 grafas: už krovinį ar paslaugą, PVM, iš viso.
Manau, kad tas žurnalas padarytas pagal kažkokį oficialų pvz., ir atitinka reikalavimus smile .
S
Satlas 1294
2004-04-17 10:36 Satlas 2011-09-11 03-23
[quote=Tiesi]Kol asmuo, naudojantis konkretų dokumentą, nėra konkrečiai įvardintas... jei kas nors sugalvos papiktnaudžiaut

Kad atsakingas uz apsauga buti privalo jau aisku, o kas liecia pacia tvarka
Jau rasiau:
"Jei dingtu neuzpildytas blankas kaltus rasti butu praktiskai neimanoma, kaltas organizacijos administracijos vadovas"

Pritariu Jums tikrai. Ir pokalbis tarp musu su administracijos vadovu sia tema buvo kai tik atejau dirbti i sia organizacija. Manes jis paklause to paties ko as klausiu. O kur parasyta kad turiu daryti taip o ne kitaip. As atsakymo, kur konkreciai nurodyta kaip apskaityti, kaip tvarkyti, neturejau. Ir dabar neturiu ko jam po nosim pakisti.
Bet jis mūsų krepšinio komandos žaidėjas, žvejybos partneris, sugėrovas, draugas.
Negaliu negerbti jo sprendimo laika paskirti biznio darymui o ne nezinomos tvarkos igyvendinimui, kai senoji tvarka jo manymu iki siol veikia.

As butinai pasinaudosiu Jūsų patarimu ir pakelsiu sita pokalbi jei bus patvirtintos "APMOKESTINAMŲJŲ ASMENŲ GAUNAMŲ IR IŠRAŠOMŲ PRIDĖTINĖS VERTĖS MOKESČIO SĄSKAITŲ FAKTŪRŲ REGISTRŲ TVARKYMO TAISYKLĖS" smile Turesiu kuo argumentuoti naujus reikalavimus blanku apskaitai.
Dar karta dekuju Jums uz laika ir patarimus. Ir jeigu iki isigaliojant minetam projektui kur nors uzkliutu - surastumete, kad ir sena tarybini koki, galiojanti TA konkreciai reglamentuojanti blanku apskaita butinai parasykite, kad ir i privata. Busiu l. dekingas ir pasistengsiu nelikti skolingas geru patarimu, jei kada nors Jums jo prireiktu.
S
Satlas 1294
2004-04-17 10:47 Satlas 2011-09-11 03-23

Soffy rašė: Jūs turit omenyje kas turi būti rašoma žurnale? Tikrame pirktiniame žurnale yra šios grafos:...
1Manau, kad tas žurnalas padarytas pagal kažkokį oficialų pvz., ir atitinka reikalavimus smile .


Taip soffy idomu ir kas tame zuranale turi buti, bet dar svarbiau pagal koki TA visa si tvarka privaloma. Pats pirminis reikalavimo dokumentas. Ta prasme, kad turi buti toks zurnalas, kad jis turi buti laikotarpio gale atspausdintas ir saugomas imoneje. Zodziu kazkoks tas "oficialus pvz", ta prasme dokumentas kuriuo jis ("oficialus pvz") patvirtintas.

As toki panasiu (ne toki detalu) atspausdinu sutikrinimui saskaitu, bet jis ten "paukščiuojamas" prirasoma visokiu pastabu o po to atsiduria administracijos vadovo zidinyje. smile

Aciu uz rekvizitus. Toki zurnala turesiu padaryti, tik man idomu ar tai kad mes jo tokio neturim yra pazeidimas uz kuri butu baudziama tvarka.
nieko_sau nieko_sau 3857
2004-04-17 11:58 nieko_sau 2011-09-11 03-23
Įdedu savo pačios citatą iš tos ankstesnės temos
Vienintelė nuoroda, kurią pavyko rasti-yra 780 nutarimo V skyriuje:
30. ... Teritorinės valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko ar jo įgalioto asmens nurodymu asmuo privalo pateikti anksčiau įsigytų specialių blankų panaudojimo ataskaitą, jeigu tai būtina tinkamam mokestinių prievolių įvykdymui užtikrinti.

Konkrečios tvarkos manau nėra-laisvos formos grafos.


Pasižiūrėkite į spaustuvėse spausdintus žurnalus-nėra jokios nuorodos į formos patvirtinimą, taigi išvada- grafos yra laisvos formos, daugiau jokių nuorodų neradau, manau-780 nutarimas ir yra už pagrindą.
Tiesi Tiesi 4035
2004-04-17 12:55 Tiesi 2011-09-11 03-23
Mėginam iš naujo :)

). Pvz. dėl bilietų apskaitos yra nustatytos griežtos taisyklės:
13. Bilietus naudojančio ūkio subjekto vadovo įsakymu turi būti paskirtas už bilietų saugojimą, apskaitą ir išdavimą atsakingas asmuo (asmenys). Jeigu personalinėje įmonėje atsakingas asmuo nepaskirtas, juo laikomas įmonės vadovas.
14. Ūkio subjektai, naudojantys bilietus, taip pat ūkio subjektai, prekiaujantys dokumentų blankais, kiekinei įsigytų ir parduotų bilietų apskaitai turi tvarkyti Bilietų apskaitos knygą (toliau – apskaitos knyga) (1 priedas). Šioje knygoje turi būti registruojami visi įsigyti (arba gauti iš spaustuvės) atskaitingiems asmenims išduoti (arba ūkio subjektams parduoti) bilietai, atskaitingų asmenų sunaudoti ir grąžinti bilietai. Kiekviena bilietų operacija turi būti įrašoma apskaitos knygos atskiroje eilutėje.
Gavus bilietus iš spaustuvės ar dokumentų blankais prekiaujančio ūkio subjekto, apskaitos knygos atitinkamose skiltyse įrašomi: gavimo data, spaustuvės (ūkio subjekto, prekiaujančio dokumentų blankais) pavadinimas, dokumento, nurodyto šių taisyklių 9 punkte, data ir numeris, gautų bilietų kiekis, serija ir numeris, vadovo paskirto atsakingo asmens parašas.
Ūkio subjekto atsakingas asmuo, išduodamas bilietus juos realizuojančiam atskaitingam asmeniui, apskaitos knygos atitinkamose skiltyse įrašo: bilietų išdavimo datą, gavėjo (atskaitingo asmens) vardą ir pavardę, išduotų bilietų serijas ir numerius, išdavusio asmens pareigas, vardą ir pavardę. Bilietus gavęs asmuo ir juos išdavęs asmuo pasirašo atitinkamose skiltyse. Analogiškai pildoma apskaitos knyga, kai dokumentų blankais prekiaujantis ūkio subjektas parduoda bilietus juos naudojančiam ūkio subjektui, tačiau šiuo atveju apskaitos knygos atitinkamoje skiltyje nurodomas šių taisyklių 9 punkte nurodyto dokumento pavadinimas, data ir numeris.
Atskaitingam asmeniui grąžinant nerealizuotus bilietus, į apskaitos knygą įrašoma: grąžinimo data, bilietus grąžinusio asmens vardas ir pavardė, grąžintų bilietų serijos ir numeriai (skiltyje „Bilietų gauta įmonėje“), atitinkamose skiltyse pasirašo atsakingas asmuo ir bilietus grąžinantis asmuo. Šiuos nepanaudotus bilietus galima išduoti kitam to ūkio subjekto atskaitingam asmeniui. Šios pastraipos nuostatos netaikomos bilietams, kurie objektyviai nebegalės būti realizuoti (pvz., biliete nurodytas renginys jau įvyko ir pan.)
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1923...

Iš esmės tikrai labai keista, kad nustačius tokias konkrečias taisykles bilietams, nėra (o gal nerandu?) analogiškų kitiems GAB.

Mano supratimu, šioje tvarkoje labai neblogai nurodyta, kaip iš viso turėtų būt apskaitomi GAB - kodėl tuo nepasinaudojus, rašant įsakymą dėl blankų apskaitos? :)
Dalia29 Dalia29 12616
2004-04-17 17:02 Dalia29 2011-09-11 03-23
Nu ir išvystėt jūs čia diskusiją... Kažkaip savo tikrintojams visada pakišdavau elementarų registracijos žurnalą ir visada visiems tiko, ir nieko daugiau nereikėjo... smile
Dalia29 Dalia29 12616
2004-04-17 17:06 Dalia29 2011-09-11 03-23

nieko_sau rašė: Įdedu savo pačios citatą iš tos ankstesnės temos
Vienintelė nuoroda, kurią pavyko rasti-yra 780 nutarimo V skyriuje:
30. ... Teritorinės valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko ar jo įgalioto asmens nurodymu asmuo privalo pateikti anksčiau įsigytų specialių blankų panaudojimo ataskaitą, jeigu tai būtina tinkamam mokestinių prievolių įvykdymui užtikrinti.

Konkrečios tvarkos manau nėra-laisvos formos grafos.


Pasižiūrėkite į spaustuvėse spausdintus žurnalus-nėra jokios nuorodos į formos patvirtinimą, taigi išvada- grafos yra laisvos formos, daugiau jokių nuorodų neradau, manau-780 nutarimas ir yra už pagrindą.


Taip, nieko_sau, taip ir buvo. Vilniue atnešė pačios inspektorės
kažkokias lenteles, kur reikėjo užpildyti, kiek ką ir kur dariau su . Sakau, jūs ką , čia metus jūsų leneteles pildysiu, pas mus daug... Tai liepė iš kompo sugadintų sąrašą atspausdint. Atspausdinau, pasirašiau, dar štempelį kad solidžiau būtų užmečiau, ir viskas...
vikijel vikijel 306
2004-04-22 13:37 vikijel 2011-09-11 03-23
Nerandu kur pasiskaityti apie laisvos formos PVM sąskaitų registravima žurnale. Ar registravimas liko toks pats kaip ir blankų?
Mirra Mirra 701
2004-04-28 12:14 Mirra
Pirmadienį ateina tikrinti VMI , tikrins PVM ir GPM. Apskaita visa kompiuterizuota ar reikia atspausdinti visus apyvartos žiniaraščius,didžiają knygą ir t .t. ar jie patikrins taip kaip yra viską iš programos? Kaip geriau būtų pasiruošti patikrinimui?
S
sheptan 45
2004-04-28 13:03 sheptan 2011-09-11 03-24

Mirra rašė: Pirmadienį ateina tikrinti VMI , tikrins PVM ir GPM. Apskaita visa kompiuterizuota ar reikia atspausdinti visus apyvartos žiniaraščius,didžiają knygą ir t .t. ar jie patikrins taip kaip yra viską iš programos? Kaip geriau būtų pasiruošti patikrinimui?

Kiek teko susidurti su patikrinimais visada buvo reikalaudama atspausdintu ziniarasciu. PVM ziuri ir pauksciuoja kiek viena saskaita, aisku jeigu tikrina pilnai. GPM ziuri priskaičiavima kiek vienam zmogui, reikia atspausdintu DU paskaiciavimo ziniarasciu. Nieko baisaus, jeigu kokiu nors ziniarasciu nebus, atspausdinsit ka paprasys.
Dirbau ir didelei imonei ir mazai, bet ten ir ten neziurejo i kompa, o tik i popieriaus lapa.
Svarbiausiai nesinervuoti, viskas bus gerai. Sekmes smile
L
Lea_deleted 1608
2004-04-28 13:18 Lea_deleted 2011-09-11 03-24

Mirra rašė: Pirmadienį ateina tikrinti VMI , tikrins PVM ir GPM. Apskaita visa kompiuterizuota ar reikia atspausdinti visus apyvartos žiniaraščius,didžiają knygą ir t .t. ar jie patikrins taip kaip yra viską iš programos? Kaip geriau būtų pasiruošti patikrinimui?


Mirra, o už kokį laikotarpį tikrins? Jei iš vis nebuvo tikrinta - ar už visą? smile
S
sheptan 45
2004-04-28 13:25 sheptan
[/quote]

Mirra, o už kokį laikotarpį tikrins? Jei iš vis nebuvo tikrinta - ar už visą? smile[/quote]

Gali tikrinti tik uz paskutinius 5 metus
Mirra Mirra 701
2004-04-28 13:31 Mirra
Mes veiklą vykdome tik 3 mėn. tai va už visą šį laikotarpį. smile mat valdžia užsimanė susigrąžinti PVM permoką, tai dabar laukiam svečių smile
S
Soffy 9075
2004-04-28 13:34 Soffy
Džiaukitės, kuo anksčiau patikrins, tuo anksčiau sužinosite ką ne taip darote:). Sėkmės.
Mirra Mirra 701
2004-04-28 14:11 Mirra
Tai gal būt žvilgterėkite į temą "sąskaitų korespondencija" ten man pagalbos reikia dėl PVM.
L
Lea_deleted 1608
2004-04-28 14:34 Lea_deleted
Gali tikrinti tik uz paskutinius 5 metus[/quote]

Taip, 5 metai, tai senaties terminas. Ar tai reiškia, kad jeigu įmonė veikia jau tarkim 7 metai ir ne karto nebuvo VMI tikrinta, tai atėję tikrintojai prades tikrinimą tik nuo trečiųjų veiklos metų, įmant tik paskutinius penkis metus?
edwardas edwardas 4185
2004-04-28 14:36 edwardas 2011-09-11 03-24

Lea rašė: Gali tikrinti tik uz paskutinius 5 metus


Taip, 5 metai, tai senaties terminas. Ar tai reiškia, kad jeigu įmonė veikia jau tarkim 7 metai ir ne karto nebuvo VMI tikrinta, tai atėję tikrintojai prades tikrinimą tik nuo trečiųjų veiklos metų, įmant tik paskutinius penkis metus?[/quote]

Tikra tiesa smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui