akciju registravimas

G
Guga 17
2004-04-28 11:59 Guga 2011-09-11 03-24
labauskas iskilo cia toks klausimukas, na gal ir nelabai su mokesciais, gal kiek daugiau su teisiniais dalykais susijes. Firma nusipirko kitos UAB akcijas-paprastosios nematerialios vardines akcijos ir iskilo klausimas ar jas reikia kurnors registruoti - na vertybiniu popieriu komisijoje ar pan. man asmeniskai kazkodel atrode, kad nea, na nes juk del akciju perleidimo uztenka indosamento. o dabar pati suaejojau :/ smile Is anskto dekui uz ats.!
P
pepse 78
2004-04-28 12:15 pepse
Del registracijos - manau kad ne, tik buh.apskaitoj tai atsispindės. Nes mūsų UAB'as buvo steigėjas kito UAB, tai nieko nereikėjo registruoti. Gal kas kitaip mano??
Dalia29 Dalia29 12616
2004-04-28 12:19 Dalia29 2011-09-11 03-24
48 straipsnis. Bendrovės išleistų akcijų negaliojimas ir keitimas

1. Akcijos yra negaliojančios ir nesuteikia jų savininkams turtinių ir neturtinių teisių šiais atvejais:
1) buvo išleistos į antrinę apyvartą ir įsigytos nevisiškai apmokėtos bendrovės akcijos;
2) akcinių bendrovių akcijos nebuvo įregistruotos Vertybinių popierių komisijoje arba akcijos yra išregistruotos (panaikintas jų įregistravimas) teisės aktų nustatyta tvarka.
2. Pasikeitus materialioje akcijoje ar akcijų sertifikate nurodytiems rekvizitams, uždaroji akcinė bendrovė privalo pakeisti akcininkų turimas materialias akcijas ar akcijų sertifikatus, išskyrus atvejį, kai duomenys apie savininką pasikeitė dėl materialios akcijos ar akcijų sertifikato perleidimo ir yra įrašyti indosamente. Apie materialių akcijų ar akcijų sertifikatų pakeitimą uždaroji akcinė bendrovė turi nedelsdama pranešti akcininkui pasirašytinai arba registruotu laišku. Pakeistoji akcija ar akcijų sertifikatas galioja iki naujų akcijų ar akcijų sertifikatų išdavimo akcininkams, bet ne ilgiau kaip 3 mėnesius nuo pranešimo gavimo dienos. Naujas akcijas ir akcijų sertifikatus iki jų atsiėmimo saugo uždaroji akcinė bendrovė.
3. Akcininko reikalavimu uždaroji akcinė bendrovė turi pakeisti sugadintą ir apyvartai netinkančią uždarosios akcinės bendrovės materialią akciją ar akcijų sertifikatą, jeigu akciją ar akcijų sertifikatą galima identifikuoti.
4. Vietoj pamestų, sunaikintų ar kitaip prarastų materialių akcijų ar akcijų sertifikatų uždaroji akcinė bendrovė išduoda kitas materialias akcijas ar akcijų sertifikatus.
5. Apie uždarajai akcinei bendrovei per nustatytą terminą negrąžintas materialias akcijas ar akcijų sertifikatus, taip pat tais atvejais, kai materialios akcijos ar akcijų sertifikatai yra pamesti, sunaikinti ar kitaip prarasti, bendrovės vadovas privalo viešai paskelbti įstatuose nurodytame dienraštyje nedelsdamas po to, kai apie tai sužinojo ar turėjo sužinoti. Tokiame skelbime turi būti nurodytas uždarosios akcinės bendrovės pavadinimas, kodas bei materialios akcijos ar akcijų sertifikato numeris.

Apie registravimą kalbos lyg ir nėra.
G
Guga 17
2004-04-28 12:31 Guga
tai is istatymo raides iseina, kad registruoti butina akcijas isleisdus i apyvarta, o tai pasikeitus ju savinikui ar jas reikia perregistruoti ar uztenka indosamento?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui