permokėta atostoginiai

K
keesa 6
2004-06-21 10:56 keesa
darbininkas atleidžiamas iš darbo pačiam prašant,bet jis atostogavo daugiau nei priklauso,ar galima atskaityti per daug priskaitytus atostoginius,jei žmogus išeina savo noru ,nes įstatyme rašoma kad negalima atskaityti jei nėra darbuotojo kaltės.
G
gabija 10
2004-06-21 11:48 gabija
pas mane panasi situacija, tik tiek kad adarbuotojas neiseina is darbo. Jei taip padarytu,tai galvojau as gal tada reiketu atimti tas dienas kiek jisai peratostogavo, perskaiciuoti kiek permoketa atostoginiu ir tada isminusuoti?
smile
Gal kas geriau zino smile
D
DaivaP 5457
2004-06-21 12:04 DaivaP
To Keesa, Gabija
Iš darbuotojo atskaityti jam išeinant ar ne - darbdavio valioje (na, gal ir klystu smile )
Bet tai nebus leidžiami atskaitymai pelno mokesčio natžvilgiu.
VMI PMĮ 17 straipsnio komentaras
6.21. Dėl darbo apmokėjimo ir kitų su darbu susijusių sąnaudų.
6.21.1. Sąnaudomis, priskiriamomis prie leidžiamų atskaitymų, laikomas užmokestis už atliktą darbą arba dirbtą laiką, apskaičiuotas pagal įmonėje taikomas darbo apmokėjimo formas ir sistemas - (...)
taip pat kitos išmokos, tiesiogiai susijusios su darbu, numatytos teisės aktuose ir įmonės kolektyvinėse bei darbo sutartyse; (...)
kasmetinių atostogų apmokėjimo, kompensacijų už nepanaudotas atostogas bei išeitinių išmokų išlaidos, pasibaigus darbo santykiams, darbuotojams už komandiruotėje būtą laiką, vykdant kitas įstatymuose nustatytas pareigas, išlaidos ir kitos išmokos, numatytos Darbo apmokėjimo įstatyme (Žin., 1991, Nr. 4-104), Atostogų įstatyme (Žin., 1992, Nr. 2-18), kituose įstatymuose bei Vyriausybės nutarimuose.
(...)
6.21.3. Darbo apmokėjimo sąnaudomis, nepriskiriamomis prie leidžiamų atskaitymų, laikomas iš pelno mokamas atlyginimas (tantjemos) bei premijos, mokamos kalendoriniams metams pasibaigus iš praėjusių metų pelno (jeigu tai nustatyta kolektyvinėje (darbo) sutartyje), įvairios pašalpos (įskaitant pašalpas, kurias išmoka darbdaviai mirus darbuotojo sutuoktiniui arba kitam darbuotojo pirmos eilės įstatyminiam įpėdiniui, taip pat pašalpas stichinių nelaimių bei gaisro atveju), išlaidos dovanoms asmeninių švenčių proga.
6.21.4. Jeigu įmonė kiekvieną mėnesį tiksliai apskaičiuoja darbuotojų per tą mėnesį uždirbtą atostogų laiką ir darbo užmokesčio sumą, kuri bus išmokėta, kai darbuotojui bus suteiktos atostogos, tai šie susidarę įmonės įsipareigojimai darbuotojams (už jų uždirbtas atostogas) priskiriami leidžiamiems atskaitymams tą mėnesį, kurį šie įsipareigojimai faktiškai susidaro.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui