Kaip priversti pavaldinius gerbti vadova?

N
Neolis 5
2004-08-10 15:31 Neolis
smile nenoriu buti toks shefas, bet bent jau kol kas mano pavaldiniai man pagarbos nerodo. zhinau, kad ja reikia uzhsitarnauti, bet man tenka vadovauti vienam imones filialui, kur darbuotojai tarpusavyje buvo jau susigyvene, o ash atejau visishkai naujas, +dar nesusipazhines su darbo smulkmenom, todel tenka klausinet, o tai ir taip menkina mano autoriteta.patarkite.
Dorota1 Dorota1 13533
2004-08-10 15:36 Dorota1
smile Taigi neseniai dirbi, mano tau pasiulimas padaryk prirašyma, po darbo užkandeles degtinėlės ar dar ko kito ir daryk prirašyma, pamatysi greit savas tapsi
L
Linda6 11854
2004-08-10 15:40 Linda6
Klausinėjimas nemažina jokio autoriteto. Blogiau, kai neklausia ir pridirba, kad paskui viską keisti reikia. Atvirkščiai, kuo daugiau bendrausi, tuo šiltesni santykiai pasidarys. Ir gramą reikia padaryti.Kas čia per valdžia,jei šampo nepastato. smile
D
Dezi 497
2004-08-10 15:41 Dezi
Gerbk savo darbuotojus, pabandyk pajausti kiekvieno iš jų daromo darbo vertę, lyg pats dirbtum jų vietoje ir pagarba ateis savaime. Iš savęs reikalauk daugiausia.
D
DaivaP 5457
2004-08-10 15:48 DaivaP
Pritariu Linda6. Negali visko žinoti, juolab, kad esi naujokas.
Kantrybės, viskas bus gerai. smile
N
Neolis 5
2004-08-10 15:58 Neolis
smile nu gal..... achiu uzh nuomones
N
NERA 717
2004-08-10 15:59 NERA
Kad klausinėji tai gerai, nes jei darysi viską savom jėgom gali tiek nesamonių pridirbti(labai atsiprašau), kad visiems dar ilgai galvas skaudės, pamatysi su laiku tų klausimų apmažės smile .Beje prirašymas būtinas smile , be jo nė iš vietos smile
R
Rasida 2977
2004-08-10 16:16 Rasida
Prirašymas prirašymu, tačiau svarbu, kad darbuotojai suvoktų, jog siekiat tų pačių tikslų. Turėtų įvykti draugiškas susirinkimas, kur vadovas išdrįstų pasirodyti nevisažinančiu, paprašytų pagalbos iš kolegų, pasiūlytų ir savo pagalbą, kai šiems iškils klausimų mainais tikėdamasis geranoriškos paramos. Vadovui nereikia būti sutrikusiam, būtina išsakyti savo nuomonę, jos laikytis, tačiau nevengti ir kompromisų. Vadovas turi būti savas, tačiau ir išlaikyti tam tikrą atsumą. Kaip tai padarysi - tai jau menas, juk tiek šiais laikais yra literatūros šia tema. O pagarba ateis su laiku, ne kiekvienas tai pasiekia. Kas be ko, jei negerbsi darbuotojų, nesitikėk, kad jie gerbs tave.
Jei vadovauji filialui, reiktų pasitarti su įmonės vadovu, kitų filialų vadovais, kaip geriau elgtis - kiekvienoj organizacijoj yra sava kultūra. Ir ją reikia gerbti.
R
Rasida 2977
2004-08-10 16:19 Rasida
Beje, priversti negalima, nebent pelnyti pagarbą gali:)
wolf wolf 11164
2004-08-10 16:49 wolf 2011-09-11 03-28
Taip Rasida reikia tau pritarti.

"Kaip priversti pavaldinius gerbti vadova?"

Pagarba toks dalykas - kad prievarta ji pasiekiama negali būti - visais atvejai jie prievarta pasireiškia - galutinis rezultatas koks jis bebūtų NĖRA pagarba.

O kolkas pasiūlymas: klausinėti ko daugiau, labai įvairių klausymų, nebijoti užduoti kvaila klausimą - domėtis viskuo. Visokie prietarai dėl autoriteto menkinimo - darbe tik trukdo. O bendraujant ir pagarba atsiras.
ileta ileta 307
2004-08-10 19:18 ileta
Kai klausinėja naujas darbuotojas, naujas vadovas tai normalu , bet jei elementarūs klausimai kyla po kelių darbo metų, tada būna jau kitokia situacija truputi komiška ,o neklysta tik dievas ir durnius.Prievarta pagarbos nepelnysi, atsirandusi baimė dar labiau viską komplikuoja.
K
Kamane 33
2004-08-10 22:47 Kamane
Tam, kad aš gerbčiau savo vadovą man reikia tik 2 dalykų:
1. kad jis būtų pranašesnis už mane - gabesnis, protingesnis ir t.t.
2. kad būtų žmoniškas.
Nepatikėsite, bet man teko sutikti net 4 tokius vadovus (vyrus), kuriuos aš tikrai nuoširdžiai gerbiau. Bet daugiau gyvenime nedirbsiu su BOBOM, nors ir kokia emancipuota esu.
M
Motherboard 696
2004-08-10 23:43 Motherboard
Vadovai būna trejopi: juos gerbia, juos myli, jų bijo.
Geriausia būti gerbiamam.

Neblogai būtų paskaityti Henrio Rodžerso "Vienos skrybėlės principas".
Gera knygutė - ir vadovui, ir pavaldiniui.
E
Elpozo 198
2004-08-10 23:56 Elpozo 2011-09-11 03-28

Motherboard rašė: Vadovai būna trejopi: juos gerbia, juos myli, jų bijo.
Geriausia būti gerbiamam.

Neblogai būtų paskaityti Henrio Rodžerso "Vienos skrybėlės principas".
Gera knygutė - ir vadovui, ir pavaldiniui.

Arba viskas viename:gerbia,myli ir bijo.O gerų vadovų turbūt taip daug irgi nėra.Kaip kurie atrodo , kad tam sutverti būtų(vienetai)
S
Satlas 1294
2004-08-11 08:28 Satlas 2011-09-11 03-28

Neolis rašė: smile nenoriu buti toks shefas, bet bent jau kol kas mano pavaldiniai man pagarbos nerodo. zhinau, kad ja reikia uzhsitarnauti, bet man tenka vadovauti vienam imones filialui, kur darbuotojai tarpusavyje buvo jau susigyvene, o ash atejau visishkai naujas, +dar nesusipazhines su darbo smulkmenom, todel tenka klausinet, o tai ir taip menkina mano autoriteta.patarkite.


Jeigu keiciamas filialo vadovas vadinasi jis ten net nebutinas. Darbuotojai tvarkosi pakankamai gerai ir be jo. Siulau Jums vietoje to kad jaudintis del savo statuso, leisti jiems dirbti savo darba. Jeigu gavote filialo vadovo posta vadinasi turite stoga tarp organizacijos vadovu ar ju draugu. Jei norite gerai pasirodyti pries tikruosius sefus rodykit ekonominius rezultatus o ne savo asmenybe. O rezultatai pasirodo tik po ilgo laiko.
Kadangi klausiate tokiu klausimu vadinasi anksciau nedirbote tokios specifikos darbe ir nesate tos srities specas. Gal panasioje srityje bet ne toje. Ir tikrai nevadovavote atskiram padaliniui ar firmai. Geriausiu atveju skyriui dideleje kompanijoje. O tai didelis skirtumas.
Todel gerbti Jus galima tik uz buvima paprastu zmogeliuku, nesikisima i visu reikalus, netrukdyma darbui.
Nepamirskite jog esate statytinis ir darbuotojai tai supranta. Ju akyse esate toks pats darbuotojas ir tai yra tiesa.
Dirbkite darba kuriam Jus paskyre - dekite parasus ir esant reikalui reprezentuokite organizacija.
Ir tikrai klauskite visu ir visko ka Jums reikia zinoti. Jau karta paklausete, cia forume, taigi nesate per isdidus (= per kvailas) kad klausti manau su tuo Jums problemu nebus. Problema tik ta kad paklausete ne tai ko Jums reikia. Jusu darbas nera kad Jus gerbtu. Netikiu kad uz tai Jums moka ( jei taip sako - meluoja smile ). Net jei Jusu darbas tik sedeti ofise ir miegoti tai tai ir darykite. Jei nezinote uz ka Jums moka tai issiaiskinkite ir suraskite kompromisus.
Ir netikiu kad Jus - autoritetas darbuotojams ar kam nors. Taigi nera ko menkinti. Klausinekite tik neikiriai. Ir kai vel uzsinoresite buti "autoritetu" isivaizduokite save po 7 metu einanti prasytis i darba pas kuri nors dabartini darbuotoja nes gal tada jis jau tures savo kontora ar tures geresni stoga pas Jusu sefus. Vienam musu firmos darbuotojui taip nutiko.
Dirbkit savo darba, netrukdykite kitiems ir viskas bus gerai. O siaip Jusu padetis nepavydetina. Organizacijos sefai gali noreti is Jusu vieno o padalinyje situacija gali buti visai kita. Ir Jums o ne Jusu sefams teks ten dirbti, todel net jei Jusu vadovai nori kad butumete siknius, nepriterskite tiek kad filialas taptu kiaulinyku. Nes po tuos "Š" ir pats turesite klampoti. Ieskokite kompromisu. Asmeniskai as niekada nenoreciau buti netikro vadovo vietoje, tai sunkiau nei buti tikru vadovu atsakingu uz rezultatus tik pries save. Nors Jusu darbas siuo atzvilgiu gal ir sunkus (daugiau atsakomybes ar pan.) bet nei vienas darbuotojas nemano paprastai kad Jusu darbas yra sunkesnis ar svarbesnis uz jo pačio.
Is visko sprendziant esate geras bicas. Pasistenkite toks buti ir toliau ir neprisigalvoti tokiu paiku dilemu. Nes tai tik rodo kad ne per daugiausia turite ka veikti. O cia jau geroji Jusu darbo puse smile
penelope penelope 2594
2004-08-11 09:56 penelope 2011-09-11 03-28
Manau, kad vadovas turi mąstyti plačiai: 2-3 žingsnius į priekį.
Ir nelįsti į smulkmenas.
Juokingai atrodo, kai siunčia perspausdinti raštą, nes ne tas šriftas ar pan.
Vadovas turi išklausyti darbuotojų nuomonę.
Bet sprendimą priimti pats.
Ir ne tokį sprendimą "kaip man geriau" arba "kad aš išsisukčiau", o tokį, kad būtų teisingas, kad prisiimtų kaltę, jei kaltas esant bjauriai situacijai. Tai vadinama garbingumu.
Vadovas neprivalo išmanyti visko, bet jis turi pasitikėti reikalą išmanančiais žmonėmis: savo darbuotojais.
O esant kebliai situacijai - penkis kartus atmatuoti, ir tik tada kirpti.
Yra rusų patarlė: pasitikėk, bet patikrink!
Būtinai reikia būt savimi. Nevaidinti kino herojų ar įsivaizduojamo gero dėdulės.
Ir dar: būti nuoširdžiu ir užjaučiančiu. Esant reikalui.
Jei vaikas susirgo, jei tėvai numirė, jei nelaimė atsitiko - nors išklausyti. Duoti laisvą dieną savo riziką.
Užjausi vieną - Tave matys ir apie tai žinos visi.
Va tada galėsi pelnyti darbuotojų pagarbą. smile
Aradija Aradija 10365
2004-08-11 10:58 Aradija
jie Pas mene darbe irgi yra panasi problema, musu direkotiriaus darbuotojai kazkodel negerbia,net nezinau kodel gal jis tiesiog pernelyg liberalus visi ji vadina vardu, ir kazkaip nejaucio jo virsenybes kai kurie darbuotojai tiesiog ant galvos lipa as to nedarysiu pats daryk ir t.t., ka patartumete tokioje situacijoje? as cia dirbu 5 men. ir vsi vaisktau pasiurpus nes ankstesneje imoneje kur dirbau direktorius buvo tikras autoritetas niekas apie ji nieko blogo nekalbejo nors buvo labia grieztas, o dabar zmogus turi savo versla siaip ne taip sukasi ismoka nemazas premijas darbuotojams ojie su juo elgasi lik jis butu paskutinis sh.. ir neturetu visai savo balso.
R
ramioji 204
2004-08-11 11:05 ramioji
..ateity klausiu patarimo pas Satla: situacijos analize is visu pusiu, virsaus ir apacios... smile
L
Linda6 11854
2004-08-11 12:22 Linda6 2011-09-11 03-28
Ir Jums o ne Jusu sefams teks ten dirbti, todel net jei Jusu vadovai nori kad butumete siknius, nepriterskite tiek kad filialas taptu kiaulinyku. Nes po tuos "Š" ir pats turesite klampoti. Ieskokite kompromisu.

Siaubingai tinka visiems (ir mums buhams) smile
A
Ajonda 1057
2004-08-11 14:58 Ajonda
O kodėl nepradėjus nuo to, kad suformuluoti klausimą taip : "Kaip tapti pavaldinių gerbiamu vadovu?"
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui