panaudos sutartis

zvirblis zvirblis 115
2004-09-06 15:14 zvirblis
Skubei reikalinga panaudos sutarits. Imone nori nuomuoti buta savo veiklai vykdyti. Uz buto nuoma nemokes tik uz paslaugas. Aciu
Loreta Loreta 28574
2004-09-06 16:23 Loreta 2011-09-11 03-29
Žvirbli - skubei skrisk čia, rasi savo sutartį

tax.lt/postt917.html
zvirblis zvirblis 115
2004-09-08 11:35 zvirblis
ačiu Loretai už atsakyma. Perskaičiau visa foruma nurodytu adresu.Iškilo tokie klausimai:
Jei pagal panaudos sutarti išnuomuojamas butas įmonės veiklai ir atliekamas remontas kuris neviršija 50 proc. vertės kaip supranti įmonė tai gali traukti į sanaudas, o kokie mokesčiai laukia buto savininko? Ar jam nereikės mokėti 15 proc. už jo turto pagerinimą?
O jei remontas viršija 50 proc. tai turbut savininkui tikrai reikes moketi GPM? aciu uz atsakymus
M
Modestas 6751
2004-09-08 20:30 Modestas 2011-09-11 03-29

zvirblis rašė: ačiu Loretai už atsakyma. Perskaičiau visa foruma nurodytu adresu.Iškilo tokie klausimai:
Jei pagal panaudos sutarti išnuomuojamas butas įmonės veiklai ir atliekamas remontas kuris neviršija 50 proc. vertės kaip supranti įmonė tai gali traukti į sanaudas, o kokie mokesčiai laukia buto savininko? Ar jam nereikės mokėti 15 proc. už jo turto pagerinimą?
O jei remontas viršija 50 proc. tai turbut savininkui tikrai reikes moketi GPM? aciu uz atsakymus


Lengvam pasiskaitymui:

GPMĮ komentaras

8 straipsnis. Pajamų pripažinimas

2. Pajamų, išskyrus pozityviąsias pajamas, gavimo momentu laikomas momentas:
1) kai pajamos bet kokia forma faktiškai gaunamos...............
3.3. momentas, kai po atlikto gyventojui priklausančio nuosavybės teise pastato ar patalpų kapitalinio remonto ar rekonstravimo kito asmens (turto nuomininko arba naudojančio šį turtą panaudos pagrindu) lėšomis, gyventojas susigrąžina turtą;


3)Pajamų natūra faktinio išmokėjimo momentas, atsižvelgiant į pajamų natūra prigimtį, yra:
3.6. momentas, kai asmuo (turto nuomininkas arba panaudos gavėjas) atlikęs gyventojui nuosavybės teise priklausančio pastato ar patalpų kapitalinį remontą ar rekonstravimą savo lėšomis, sugrąžina pastatą ar patalpas gyventojui;


5.3. gyventojo pajamomis natūra pripažįstama nauda, gauta dėl gyventojui priklausančio nuosavybės teise pastato ar patalpų kapitalinio remonto ar rekonstravimo, atlikto kito asmens (turto nuomininko arba naudojančio šį turtą panaudos pagrindu) lėšomis (Tvarkos 2.5.1 punktas).
Laikoma, kad gyventojas naudą gavo tik tokiu atveju, jeigu turto grąžinimo momentu turto vertė dėl atlikto kapitalinio remonto ar rekonstravimo yra padidėjusi, lyginant su jo verte tuo momentu, kuriuo jis buvo perduotas kitam asmeniui nuomotis ar naudotis panaudos pagrindais. Pats kapitalinio remonto ar rekonstravimo atlikimo faktas nereiškia pajamų natūra atsiradimo, jeigu gyventojas iš tokio pagerinimo neturi faktinės naudos.
Ar gyventojas gavo naudą ir atitinkamai pajamas natūra, įvertinama atsižvelgiant į turto nuomininko ar panaudos gavėjo patirtas išlaidas turtą remontuojant arba rekonstruojant ir į grąžinamo turto būklę grąžinimo momentu. Jeigu turto nuomininkas arba panaudos gavėjas pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 22 straipsnį nėra įpareigotas apskaičiuoti, išskaityti ir sumokėti pajamų mokesčio, pats gyventojas įvertina pagerinimo vertę, iš kurios jis gali turėti naudos, atsižvelgdamas į turto nuomininko ar panaudos gavėjo patirtas išlaidas turtą remontuojant arba rekonstruojant (jeigu jos žinomos), taip pat į grąžinamo turto būklę grąžinimo momentu. Jeigu nustatoma, kad gyventojas dėl jam priklausančio nuosavybės teise pastato ar patalpų atlikto kapitalinio remonto gavo naudą, kuri nustatoma įvertinus turto pagerinimo vertę, pripažįstama, kad gyventojas gavo pajamų natūra.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui