muitineje uzdeklaruota ne tie kiekiai

V
Valdis 50
2004-09-08 20:21 Valdis
Sveiki,
turiu cia viena problema.
05 menesi Lietuvoje pirkome tarkime 1000 kg tam tikros prekes. Tas prekes eksportavome i Baltarusija, taciau dokumentuose ir saskaitose vietoje 1000 Kg iraseme 1050 kg. gaunasi, kad tie 50 kg kaip ir kabo ..
Visi dokumentai jau praeje muitine ir pasieke imone kuriai mes eksportavome prekes ir ta imone jau mums viska apmokejusi. Bet dabar sefas sako, kad reikia ta klaida butinai patvarkyti. Taciau kaip ta padaryti? Gal kas galite koi gudru sprendima pasiulyti?
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-08 20:26 Dalia29
Šnekėjom ta tema. Ir daug. Ir priėjom išvados, jei nenorit turėt labaiiiiii dideliųųųųųų nemalonumų (pavyzdžiui, būti išvadinti kontrabandininkais), tai geriau nedarykit... nieko. Palikit kaip yra, nes šaukštai jau po pietų. Kaip jūs įsivizduojat muitinės dokų performinimą? Ateisit į muitinę ir pasakysit: "labas, mes norim sumažinti kiekį , perskaičiuot mokesčius, t.y. sumažint ir pan.?" Aš tikrai neužsiimčiau.
R
rupke 57
2004-09-09 08:34 rupke
Problema labai rimta, kiek suprantu tas penkiasdešimt kilogramų dabar kabo pas jus apskaitoj? Jei nekabo tai pilnai sutinku su Dalia29, reikia nieko nedaryti. O jei kabo ir norit susitvarkyti per muitinę, tai turit įsirodyti, kad išvažiavo tikrai 1000 kg, o ne 1050 kg. Šiuo momentu, jei sąskaitoje ir muitinės dokumentuose yra 1050 kg jūs turit gauti iš baltarusų firmos patvirtinimą, kad jie gavo 1000 kg, t.y. jie turėtų būti susiskaičiavę ir deklaravę per muitinę 1000 kg. Tokiu atveju jūs gal ir įsirodysit. Bet jei jie deklaravo 1050 kg ir dar už juos apmokėjo, tai siūlau jieškoti kitos išeities ir prie muitinės nelįsti. Pav nusipirkti tą trukstamą kiekį atgaline data.
V
Valdis 50
2004-09-09 09:37 Valdis
Na, as irgi taip manau, kad gal geriausia iseitis butu, kad kas nors parasytu saskaita atbuline data tam trukstamam kiekiui, bet blogiausia tai, kad kuri firma nores imtis tokios aferos. Juolabiau, kad preke gaunama tik l.stambiose imonese arba uzsienyje. Mes esame sudare sutartis pirkti is tu imoniu, kurios ta preke importuoja is uzsienio. O mes toliau ja eksportuojame. Taigi, toje imoneje is kurios mes perkame preke yra importo dokumentai, kuriuose uzdeklaruota 1000 Kg. todel kas nores imti ir ant savo galvos tokia problema krautis...
Na, ne nezinau, greiciausiai teks viska geriau palikti kaip jau yra, bet tik klausimas kas butu jeigu ateitu patikrinima daryti VMI ar kita institucija?? Na, tas kiekio skirtumas dabar aisku kaip ir kabo pas mus, bet kadangi pas mus buhalterijoje vaiksto ne kiekiai, o sumos, tai galima parodyti kaip didesni pelna, taciau neaisku ar tikrinant kokia nors institucija nepastebetu ir neuzsikabintu, o jeigu uzsikabins, tia jau bus tikrai turbut ne pyragai:(((
Bet vistiek dekui uz patarimus:)
Beje, o kur buvo kalbeta sia tema? Nes kazkaip sunkai randu:(
dekui smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui