Pagrindinė pareigybė įmonėje - per subrangą (fizin.sm.)

G
Giedra 168
2004-10-06 09:43 Giedra
Sveiki, susiduriau su keista problema, gal kas turi patirties su VMi,sodra šituo klausimu?
Įmonės pagrindinė veikla, pvz, verslo konsultacijos. Pagal darbo sutartį dirba tik direktorius, buhas ir vadybininkai (administracija). Konsultanto pareigybės kaip ir nėra (nors direktorius pagal pareig.instrukcija vadovauja ir konsultuoja klientus). Darbui su klientais samdo fizinį asmenį, turintį individualios veiklos pažymėjimą (ne verslo liūdijimas). Jam mokami nemaži pinigai, jis pats sumoka mokesčius.
Aiškinausi VMI, aiškaus atsakymo neišgirdau, tik sako kad
įmonė negali samdyti fiz.asm. su verslo liūdijimais (jeigu jų darbas atitinka pagrind.įmonės veikla). Kokios būtų nuomonės, ar viskas čia yra gerai?
IrenaR IrenaR 2858
2004-10-06 10:11 IrenaR
Patentų laikais tikrai buvo tokia nuostata,gal ir dabar galioja.
F
finanskas 308
2004-10-06 10:20 finanskas
Jei neklystu - gyventojas įsigyja verslo liudijimą su veiklos kodu - pagal šį kodą galima pasitikslinti, ar tas verslo liudijimas suteikia teisę gyventojui parduoti savo paslaugas ar prekes įmonėms.
Bet tai dar ne viskas, iš tkrųjų buvo kažkur (dabar neradau) nurodyta, kad įmonė negali samdyti gyventojų su verslo liudijimu, jeigu jie abu užsiima ta pačia veikla (aktualiausia statybinėms organizacijoms). Deje, nedaug padėjau smile
L
Lika 161
2004-10-06 10:22 Lika
Negalima sudaryt rangos sutarties su verslo liudijimą turinčiu asmeniu, jei įmonės veikla tokia pat. Šis apribojimas netaikomas asmeniui, vykdančiam
individualią veiklą.
G
Giedra 168
2004-10-06 11:34 Giedra
Telefonu konsultavausi su VMI, sako individ.veiklą vykdantis konsultantas gali pasirašinėti sutartis ir dirbti tik tiesiogiai su klientu; jeigu kaip mano atvėju per tarpininką - tai darbo santykių slėpimas ir vengimas mokesčių. Tačiau įstatymo nenurodė, tik Darbo kodeksą. Įdomu ar tai galutinis sprendimas?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui