išlaidų orderių numeracija

C
CoIop 3985
2011-03-03 09:51 CoIop 2011-09-11 07-15
Mes ne su programa išrašinėjame , tai ir taisymų nėra tekę daryti...
Esame kelis kartus surašę KPo, panaudodami normalią šiandienos datą, bet senesnį laisvą numerį. Prasilenkė kelis kartus. Nusikaltimo nėra. (nu gal ne ta blanką į spausdintuvą įdėjau ir tiek...).

O šitaip yra taisomos PVM S.f. , tai manau ir ar KIO anuliuojami panašiai:


Registracijos Nr. KD-6892 2010-04-30
Prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitai FR0508 forma (toliau - Kvitas) turi būti pildomi įskaitomai, be trynimų ir braukimų. Ant kiekvieno sugadinto Kvito egzemplioriaus užrašoma „Anuliuota“ ir išrašomas naujas kvitas.

Sąskaitos faktūros, PVM sąskaitos faktūros (toliau - Apskaitos dokumentai) turi būti surašytos įskaitomai, be trynimų, rašikliu (rašalu) arba techninėmis priemonėmis.Visuose apskaitos dokumentuose draudžiama taisyti dokumento surašymo datą.
Klaidingi Apskaitos dokumentų įrašai, laikantis Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo apribojimų, taisomi taip: klaidingas tekstas ar skaičiai perbraukiami taip, kad juos būtų galima perskaityti, ir visuose egzemplioriuose (dalyse) įrašomas teisingas tekstas. Šalia ištaisyto teksto ar skaičiaus turi būti taisymą atlikusio įgalioto asmens parašas ir taisymo data. Visuose apskaitos dokumentuose draudžiama taisyti dokumento surašymo datą.
Jeigu išrašymo metu mokesčiams apskaičiuoti naudojami apskaitos dokumentai sugadinami, jie iš karto žymimi žodžiu „Anuliuota“, nurodoma anuliavimo data ir anuliavimas patvirtinamas dokumentą išrašiusio asmens parašu.
Asmuo anuliuotus ir panaudotus mokesčiams apskaičiuoti naudojamus apskaitos dokumentus saugo laikydamasis Lietuvos archyvų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų dokumentų saugojimo terminų.
C
CoIop 3985
2011-03-03 11:23 CoIop 2011-09-11 07-15

hamletas rašė: Na, tiesiog programa automatiškai uždeda KIO numerį, ir jis vis didinamas vienetu, tai norint išrašyti KIO senu numeriu, reiktu keisti numeraciją, tai gali sukelti papildomų problemų.
Na, jei nieko blogo nėra praleisti numerį, taip ir darysiu.


Aha. Tą sugadintą perbraukiate per visą lapą, pasirašote, segate kartu su visais kitais KIO ar į bendrą segtuvą, kad matytųsi eiliškumas.
Jis bus kaip įrodymas, kad tą orderį būtent sugadinote o ne pametėte.
smile
A
auresvag 126
2013-02-14 10:07 auresvag
Sveiki,
Jei nusipirkom naują rinkinį pajamų orderių, ar reikia juos kažkaip kitaip numeruoti ar galima toliau tęsti numeraciją? Ačiū
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui