O koks turetu buti vadovas ir koks jis yra ?

K
KasEsi 80
2004-10-31 04:25 KasEsi 2011-09-11 03-31
Kol kas esu naujokas.
Perskaiciau dauguma tax.lt forumo temu. Radau begales nusiskundimu savo vadovais. O koks jis, vadovas, turetu buti ? Siulau pasisakyti visus, koki ji mes kolegos noretume matyti ?
Musu imoneje pvz vadovas ne tik suorganizavo i tema seminara, bet ir sudalyvavo pats ! Cia gi daugelyje temu praslysta pasisakymai apie tai, kad reikia ruosti apskaitos politika ir visa nasta gula ant buhu. Klausimas - gal mieli kolegos nemokate pasakyti savo vadovui kad tai jo darbas ?
Numanau, bet koks vadovas perskaites "apskaitos politika" supras - tai buho darbas. O mes ka, paaisklinti kas tai yra nebemokame ? Tyliai paverkslename i skverna ir toliau darome visa darba ? Idomu, tokiu atveju kas vadovauja imonei - vadovas ar buhas ?[/i][/b]
L
Linda6 11854
2004-10-31 10:09 Linda6 2011-09-11 03-31
Cia gi daugelyje temu praslysta pasisakymai apie tai, kad reikia ruosti apskaitos politika ir visa nasta gula ant buhu. Klausimas - gal mieli kolegos nemokate pasakyti savo vadovui kad tai jo darbas ?


Kai pabandysi, pasidalink patirtimi. Labai lauksiu. smile
L
lada 1115
2004-10-31 13:26 lada
Mano vadovas, gal kokius 3 metus tvarkydavo apskaitą pats. Tai dabar man stengiesi viską paaiškinti,perduoti savo žinias.Aišku, tai labai gerai. Bet kartais jaučiuosi visai jau nieko nežinanti.Bet manau ateis tas laikas, kai man reikės jam aiškinti kai kuriuos dalykus.Dabar su vadovu bendrauju kiekvieną dieną, nes jis man ne tik kaip vadovas, bet ir vyr. buhas. Dėl to labai džiaugiuosi.Nors aišku ir jisai ne visus klausimus išmano.Kaip ir kiekvienas iš mūsų.. smile
A
Apologetas 926
2004-10-31 15:52 Apologetas 2011-09-11 03-31
[quote:91bf7b8815]
Cia gi daugelyje temu praslysta pasisakymai apie tai, kad reikia ruosti apskaitos politika ir visa nasta gula ant buhu. Klausimas - gal mieli kolegos nemokate pasakyti savo vadovui kad tai jo darbas
[/quote]

Labai idomi mintis. Bet jei buciau tavo vadovas, tai pakveisciau tave, net neskaites ".

Ir jis butu teisus, ane ?

Cia neginu vadovu, kurie ant buhalterio galvos kartais uzdeda tikrai nepagristai daug salutiniu pareigu. Bet apskaita pakankamai tampriai susijusi su daugeliu gretutiniu sriciu, tarkim, personalo apskaita, teise. Tad nenuostabu, kad mazesnese imonese direktoriai paveda buhalteriams rupintis siais klausimais. Kitas reikalas - kad ne visada i tai atsizvelgia nustatydami DU - bet cia jau veikia visagale rinka ir asmeninis buhalterio poziuris, galbut, ir kitos aplinkybes (patyrimas, amzius ir t.t.).

Na, o kalbant apie , tai mano tvirtu isitikinimu, buhalteris turi paruosti ju draft'a ir aptarti su vadovu pries patvirtinant. Bet vadovas neprivalo gilintis i apskaitos terminus "atidejiniai, rezervai, vidutines kainos, FIFO, kreditoriai".

Tai butu neefektyvu, tam ir yra pareigu ir atsakomybes pasiskirstymas.
K
KasEsi 80
2004-10-31 18:05 KasEsi
Linda6, o aš ir pasakiau, kad kas liečia buhalteriją bus paruošta. Net kokių reikia papildomų įsakymų. Tačiau visa kitą būtų malonu kad paruoštu Jis (suprask vadovas) ir ką ? Pasirodo jokių problemų ! Taigi lyg ir gaunas bendras darbas !? smile
K
KasEsi 80
2004-10-31 18:49 KasEsi
Mano vadovas, gal kokius 3 metus tvarkydavo apskaitą pats. Tai dabar man stengiesi viską paaiškinti,perduoti savo žinias.Aišku, tai labai gerai. Bet kartais jaučiuosi visai jau nieko nežinanti.Bet manau ateis tas laikas, kai man reikės jam aiškinti kai kuriuos dalykus.Dabar su vadovu bendrauju kiekvieną dieną, nes jis man ne tik kaip vadovas, bet ir vyr. buhas. Dėl to labai džiaugiuosi.Nors aišku ir jisai ne visus klausimus išmano.Kaip ir kiekvienas iš mūsų..

Manau turi tiesiog puikų vadovą. smile
Dalia29 Dalia29 12616
2004-10-31 21:00 Dalia29 2011-09-11 03-31
Kokios įdomios temos autoriaus(-ės) mintys. Aš suku galvą, kaip šefui išaiškinti, kuo perkainotos vertės būdas skiriasi nuo įsigijimo vertės, kaip įrodyti, kad pastatus, ko gero, apsimoka apskaityt perkainotos vertės būdu, o čia, pasirodo, kvaila esu aplamai, kam rūpinuos. Pasirodo, įmonės Apskaitos
politiką ruošt turi vadovas, va taip jam ir pasakysiu smile.
Aš tikrai ne iš tų, kurios verkia tyliai į skverną, ir šefo mano išsilavinimas pavydėtinas, bet vat taip... smile
K
KasEsi 80
2004-10-31 21:24 KasEsi
Dalia29, labai idomiai dėstai mintį. Čia kaip ir šioks toks atsakymas į klausymą - "Kas vadovauja įmonei ?". Labai suprantamas noras padėti, padaryti įmonei gero. Aš taip pat tai nuolat darau. Tačiau man nereikia įrodinėti, tiesiog pateikiu faktus išreikštus skaičiais, paaiškinimais ir laukiu sprendimo ! Tiesa, mūsų įmonėja yra dar ir toks darinys kaip VALDYBA. Malonu kad valdančioji kasta pas mus sprendimus priima labai greitai ir man belieka tik vadovautis sprendimu. smile
jofky jofky 3286
2004-11-01 08:50 jofky
Aš savo vadovams 3 mėnesius įrodinėjau, kad reikia mokėti Pakuotės mokestį (už 2003 m.). Dabar likau kalta, kad per tą laiką kol įrodinėjau delspinigių daug pritiksėjo. O kai dar paskiau, kad reiklinga Apskaitos politika, tai išvis pasiuto, ko aš čia prie jų kabinėjauosi su savo nesamonėm. Turėjo iki manes gerą buhalterę kuriai nieko nereikėjo, atėjo čia nauja ir pradėjo visko reikalauti.
K
KasEsi 80
2004-11-01 09:04 KasEsi
"Aš savo vadovams 3 mėnesius įrodinėjau, kad reikia mokėti Pakuotės mokestį (už 2003 m.). "

Tiesa pasakysiu, nelabai suprantu ką čia įrodinėti vadovams ? Ir tai dar kartą įrodymas kad buhalteris ne vadovas deja. Juk PM įstatymas numato ir nemokėjimo išimtis. Taigi galima buvo apsieiti ir mokėjmo šio mokęsčio i biudzetą. Aišku kiti keliai lemia kai kurias įmokas, bet daug mažesnes. Teko per šių metų sausį padėti ne vienai įmonei dėl PM. O įstatymą šį neabejočiau kad privalo žinoti vadovas ! smile
Šiuo klausimu vadovo prioregatyva spręsti apie įmonės lėšė taupymą !
A
Apologetas 926
2004-11-01 09:54 Apologetas
jei vadovas rasytu apskaitos politika, kurtu apskaitos duomenu srautu sistemas, skaitytu ir aiskintusi visus istatymus, vadovautu personalui, rupintusi gamyba, rupintusi marketingu, rupintusi tiekimu ir pardavimais, tai matyt nereiktu vyr buhalterio, personalo ir teises specialistu, gamybos, pardavimu ir marketingo direktoriu.
Uztektu paprastu darbininku ar apskaitos ar gamybos srityje.

Ar sitai nori pasakyti, kas esi ?

Jei ne sitai, gal galetum sukonkretinti savo minti - kur yra takoskyra tarp tavo kaip buhalterio darbo ir vadovo, kaip vadovo darbo ?

Nes dabar gaunasi truputi panegirika - as vadovauju savo vadovui, jis raso apskaitos politika!.
Dalia29 Dalia29 12616
2004-11-01 10:06 Dalia29 2011-09-11 03-31

KasEsi rašė: Cia gi daugelyje temu praslysta pasisakymai apie tai, kad reikia ruosti apskaitos politika ir visa nasta gula ant buhu. Klausimas - gal mieli kolegos nemokate pasakyti savo vadovui kad tai jo darbas ?
[/i][/b]

Manau, kad KasEsi neišlaiko nuoseklumo.
Pirmas teiginys- mano pacituotas. Dėl jo ir užvirė aistros. O dabar, kuo toliau, tuo labiau aiškėja, kad lyg ir turima omeny sprendimai ir principai, kurie tikrai yra valdžios prerogatyva.
Taip ir nesuprantu, ką norėjo pasakyti, ar kad apskaitos politiką turi paruošt vadovas, ar kad turi nuspręst, kokia ji turi būt. Ta prasme, kad ten tikrai yra dalykų, kurių negali nuspręsti vien tik buhas.
E
Emma 1993
2004-11-01 10:57 Emma
Reikėtų pasakyti trumpai ir aiškiai: man pasisekė, turiu vadovus, kurie supranta, jog buhalterio darbas svarbus, iš to ir išplaukia visa kita.
A
Anastasija 1381
2004-11-01 10:59 Anastasija 2011-09-11 03-31

Emma rašė: Reikėtų pasakyti trumpai ir aiškiai: man pasisekė, turiu vadovus, kurie supranta, jog buhalterio darbas svarbus, Iš to ir išplaukia visa kita.


Norėčiau prisijungti prie tokios nuomonės. smile Man irgi pasisekė smile
K
KasEsi 80
2004-11-01 11:46 KasEsi
Turiu atsiprašyti kad nevisai pilnai suformulavau savo pasisakymus. Ir tai tapo lyg ir klaidinančiais, nenuosekliais pasisakymais. Gavosi lyg ir nukrypimas nuo pačios temos esmės.

Pačią temą norejau skirtį kaip mokančią, patirties pasidalijimo tarp kolegų. Juk negaliu teigti kaip "aksiomą" kad puikiai žinau koks turetu būti vadovas. Kai užsisėdi, "verdi" savo darbe, gali kai ką svarbaus ir praleisti. Norejosi tiesiog išgirsti ir kitų nuomonę, kad palyginti su savo. Gal sakau atėjo metas keisti ką nors savo požiūryje i vadovus ? Apgailestauju kad įvyko lyg ir ne tai kas norėta.

Kas liečia takoskyrą tarp vadovo ir buhalterio, manyčiau ypatingai aiškios nustatyti negalima būtų. Na tarkim kuo išskirtinai užsiima vadovas ir kuo buhas. Vadovas manyčiau turi užsiimti bendrais įmonės veiklos principais, kuriais vadovaujantis ir man galima būtu lengviau atlikti savo darbą. Ir atsakant į Apologetas teiginį dėl vadovavimo vadovui, noriu pasakyti kad tikrai nevadovauju. Kad seku mane liečiančius teisės aktus ir referuoju vadovui, tai tiesa. O AP rašo tikrai vadovas, aš gi atlieku ir teikiu pasiūlymus tai daliai, kuri liečia spec. buh.žinias ir betarpiškus buho reikalus.

Dalia29 noriu pasiaiškinti. Vadovas manau turi nuspręsti kokia ji, AP, turi būti. Ir pagrindinius įmonės darbo aspektus taip pat gali tik vadovas nuspręsti. Aš pvz negalėčiau niekaip nusakyti bendrus įmonės veiklos principus (įmonė paslaugų). Kokiais kriterijais remiantis (tikrai ne buhalteriniais) tai daroma, sunku įsivaizduoti.

O dėl kitko - taip, man pasisekė, turiu vadovus, kurie supranta, jog buhalterio darbas svarbus. Iš to ir išplaukia visa kita. (atsiprašau Emma už nusavintą teiginį)
jofky jofky 3286
2004-11-01 13:55 jofky
KasEsi rašė:
"Juk PM įstatymas numato ir nemokėjimo išimtis. Taigi galima buvo apsieiti ir mokėjmo šio mokęsčio i biudzetą. Aišku kiti keliai lemia kai kurias įmokas, bet daug mažesnes."

Kaip tai suprasti, kad galėjome ir nemokėti Pakuotės mokesčio, nes tai leidžia PM įstatymas? Gal gali konkrečiau paiškinti?
K
KasEsi 80
2004-11-01 14:11 KasEsi
PM įstatymas šiaip leidžia mokėtojui šio mokęsčio pasirinkti kelias galimybes :

Pirma galimybė - sumokėti tiesiog i biudžetą priklausančią sumą.

Antra galimybė - vykdyti savos pakuotės surinkimo užduotį, deklaruoti dokumentais jos įvykdymą ir nieko nemokėti į biudžetą (surinkti tam tikrą procentą nuo jūsų deklaruojamos pakuotės kiekio).

Trečia galimybė - sudaryti sutartį su galinčiu įvykdyti užduotį už jus ir sumokant jam, o ne į biudžetą (pabrėžiu - galintis įvykdyti už jus užduotį yra dažniausiai privat, todėl galimos derybos).
jofky jofky 3286
2004-11-01 14:41 jofky
Aš truputį supanikavau. Tas galimybes žinau, bet maniau daugiau yra ir esu kai ką praleidusi.
Dėja mūsų atveju "antra" neįmanoma, o "trečia" jau pavėluota ir brangiau kainautų nei "pirma". Todėl liko sumokėti į biudžetą su delspinigiais.
K
KasEsi 80
2004-11-01 15:54 KasEsi 2011-09-11 03-31

jofky rašė: Aš truputį supanikavau. Tas galimybes žinau, bet maniau daugiau yra ir esu kai ką praleidusi.
Dėja mūsų atveju "antra" neįmanoma, o "trečia" jau pavėluota ir brangiau kainautų nei "pirma". Todėl liko sumokėti į biudžetą su delspinigiais.


Ką gi Jofky, galiu pareikšti tik užuojautą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui