Darbo sutartis pavaduojant serganti darbuotoją

S
slonik 72
2004-12-20 09:24 slonik 2011-09-11 03-35
Sveiki, labai skubiai reikia pagalbos, yra tokia situacija, susirgo darbuotojas, vadovas išleido įsakymą, kad sergantį darbuotoją pavaduos darbuotojas, kuris dirba tik pusę etato. Skambinom į darbo inspekciją pasakė kad reikia sudaryti dar vieną sutartį ir nustatyti darbo užmokestį, bet kiek skambinom dėl sutarties tai nuomonė skirdavosi vieni sakydavo daryti papildomą, kiti laikiną, kiti terminuota kurią gi daryti iš tikrųjų, nes norime daryti su sąlyga iki tol kol grįž dabuotojas po ligos.
Dar dėl darbo užmokesčio pas jį automatiškai gaunasi du darbo užmokesčiai, , ar eikia kažkaip kitaip.

Sos
Irmina Irmina 1876
2004-12-20 09:30 Irmina 2011-09-11 03-35

slonik rašė: Sveiki, labai skubiai reikia pagalbos, yra tokia situacija, susirgo darbuotojas, vadovas išleido įsakymą, kad sergantį darbuotoją pavaduos darbuotojas, kuris dirba tik pusę etato. Skambinom į darbo inspekciją pasakė kad reikia sudaryti dar vieną sutartį ir nustatyti darbo užmokestį, bet kiek skambinom dėl sutarties tai nuomonė skirdavosi vieni sakydavo daryti papildomą, kiti laikiną, kiti terminuota kurią gi daryti iš tikrųjų, nes norime daryti su sąlyga iki tol kol grįž dabuotojas po ligos.
Dar dėl darbo užmokesčio pas jį automatiškai gaunasi du darbo užmokesčiai, , ar eikia kažkaip kitaip.

Sos


Teko daryti. Sutartis dėl papildomo darbo. Ji sudaroma laikotarpiui, kol darbuotojas serga, t.y. terminuota.
114 straipsnis. Papildomo darbo ir antraeilių pareigų sutartis
1. Darbuotojas gali susitarti, jeigu to nedraudžia įstatymai, kad jis toje pačioje darbovietėje eis tam tikras papildomas pareigas arba dirbs tam tikrą papildomą (sutartyje nesulygtą) darbą.
U
upe 233
2004-12-20 09:54 upe
Problemos dažniausiai išlenda, kai išmokamas mažesnis atlyginimas. Tada VDI reikalauja ir sutarčių, ir sutikimų ir įsakymų. Bet jei žmogus gauna didesnį atlyginimą ir sumokami didesni mokesčiai valstybei - pasakys tik ačiu.
Problemos nekelčiau, išleisčiau įsakymą ir tuo apsiribočiau. Biudžetas nenukentėjo, žmogus irgi gavo didesnį atlyginimą ir patenkintas.

Tačiau DK 114 str. numato "Papildomo darbo ir antraeilių pareigų" sutartį, kur "darbuotojas gali susitarti...kad jis toje pačioje darbovieteje eis tam tikras papildomas pareigas arba dirbs tam tkrą papildomą ... darbą.
J
Justynka 6
2004-12-29 15:25 Justynka
Sveiki,
ar galite kas pakonsultuoti, kokius pranesimus ir kam reikia siusti tuo atveju, kai darbuotoja iseina i dekretines. Kokie privalomi darbdavio veiksmai siuo atveju?
agiedre agiedre 3007
2004-12-29 15:29 agiedre
jeigu tik į dekretines, nikam nieko siųsti nereikia :) išgerkit bonkelę ir viskas :).
Kai išleisit vaiko auginimo atostogų- reikia sodrai pranešimą užpildyti :) daugiau info žiūrėk www.sodra.lt
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui