Įmonės vardu registruoyos gyvenamosios patalpos

J
jovitiene 10
2005-07-03 13:24 jovitiene
Sveiki as nauja narė ir nutariau kreiptis i jus i pagalbos , todel kad buhaltere dirbu jau seniai bet su tokiu atveju nesu susidurusi. Taigi situacija tokia : nuosavame name pirmame aukste yra autoservisas , o antrame gyvenamosios patalpos, bet visa tai priklauso įmonei . Įmonės vardu užregistruotas autoservisas su gyvenamosiomis patalpomis. Taigi gyvenamosios patalpos veikloje nedalyvauja . už šldymą , elektrą , vandenį ir visą kitą ateina sąskaitos bendrai įmonės vardu . viskas būtų aišku jeigu savininkas savo turtą naudotų įmonės veikloje , parašyčiau įsakymą kokį procentą sunaudoja , patvirtinčiau VMI ir viskas. O ką daryti dabar čia atvirkštinis variantas - įmonės turtas naudojamas savom reikmėm - gyventi . kaip su saunodom , nes jeigu ir parasyčiau įsakymą dėl sąnaudų , VMI sakė man tokio įsakymo netvirtins . Taigi ką daryti , kaip pasielgti?
nieko_sau nieko_sau 3857
2005-07-03 13:56 nieko_sau
Man atrodo, kad, jei savininkas niekaip asmeniškai nekompensuoja gyvenamo ploto išlaidų ir jam neišrašoma sąskaita išlaidoms kompensuoti, tai įmonė turėtų išsirašyti PVM sąskaitą privačių poreikių tenkinimui- tektų rinkti visas išlaidas, nesusijusias su pajamų uždirbimu ir tai sumai išrašyti. O pačiam savininkui ar neatsiranda gautos pajamos natūra?
J
jovitiene 10
2005-07-03 15:54 jovitiene
Na taip sakykim išrašom sąskaitą privačių poreikių tenkinimui. Bet nėra atskirti nei vandens sunaudojimo , nei šildymo , nei elektros skaitliukai. Kaip man atskirti kiek sunaudoja elektros ir vandens įmonė , o kiek asmeniniams poreikiams . Su šildymu viskas aišku pagal kv.m. Kaip išsivesti ta procentą elktros, vandens ir kaip ji apiforminti ? ar įsakymu? Bet to įsakymo netvitina VMI.
nieko_sau nieko_sau 3857
2005-07-03 17:20 nieko_sau
Tokio įsakymo VMI aišku, kad netvirtins, nes tai nenumatyta įstatymuose. Dėl elektros ir vandens-pasiūlykit savininkams įrengti kontrolinius skaitliukus ir kuo greičiau. O iki jie bus, gal galima būti pasiskaičiuoti įrengimų, naudojamų veikloje, galingumus ar panašiai, ir pagal juos bandyti nustatyti suvartojimą, o vandens-gal galima pasinaudoti butų ūkio tarnybų taikomus įkainius gyventojams, neturintiems vandens skaitliukų. Gal bus daugiau pasiūlymų.
J
jovitiene 10
2005-07-03 17:42 jovitiene
labai ačiū kurie padeda konsultacijomis .Bet tame ir reikalas kas savininkai nelabai supranta šitos problemos ir nesiruošia statyti atskirų skaitliukų. Aš neseniai pakeičiau buvusią buhalterę kuri traukdavo viską į įmonės sąnaudas , kas susiję ir su gyvenamosiomis patalpomis. Aš kažkaip bandau spręsti tą problemą bet nieks man negali paaiškinti kaip būtų geriausiai padaryti nepažeidžiant įstatymu . VMI išvis atsisako man komentuoti tokios padėties, nes paaiškino kad pirmas toks atvejis kad gyvenamosios patalpos įmonės vardu.
K
keri 36
2005-07-03 17:55 keri
Sveiki,mano pamastymas gal ne visai į temą,bet aš mastau į priekį kaip bus,kai reikės mokėti mokestį už nekilnojamąjį turtą naudojamam komerciniams tikslams,ar savininkas savo buto adresu įregistravęs įmonę turės mokėti NT mokestį,ar ,kad įmonė įregistruota jo bute komercija ,ar ne?kaip jūs manot.
J
jovitiene 10
2005-07-03 18:12 jovitiene
Taip nekilnojamo turto mokesti jis moka ir už komercines ir gyvenamasias patalpas . Bet į sąnaudas aš irgi negaliu traukti viso mokesčio tik tą dalį kurią sumokėjo už komercines patalpas.Bet mano pamastymai tokie , jeigu aš pavyzdžiui pasirašau įsakymą ir nurodau pvz. kad į sąnaudas traukiu 50 proc. apšil;dymo sąnaudų , 80 proc. vandens ir t.t. ir tuo vadivaučiuosi aišku nepatvirtinus mokesčių inspekcijoje. Galvoju kad vis tik tai mažesnis nusikaltimas negu traukti viską į sąnaudas . O kitą vertus aš nepažeidžiu įstatymo , nes traukiu į sąnaudas tik tai kas uždirba pajamas. nežinau padėkite kaip manote jus ?
K
keri 36
2005-07-03 19:01 keri
bet jeigu nėra skaitliukų,tai kokiu tu pagrindu nustatai kiek procentų gamybai,kiek privatiems poreikiams tenkinti.? O kodėl nebandai nešt mokesčiams formos apie tai kokį procentą nekilnojamo turto naudoji gamybai?Manau, jeigu VMI neapsidrausi tą formą nunešusi,tai tavo įsakymai to neatstos.
K
keri 36
2005-07-03 19:09 keri
Atsiprašau,grįžau į temą ir supratau,kad tai atvirkštinė situacija,nei aš pamąsčiau,bet gal tada įmonė turėtų išnuomuoti patalpas fiz.asmeniui ,sudariusi su juo sutartį ir numačiusi kainą,kad ir simbolinę, už komunalines paslaugas ir visa kita,bet be skaitliukų tai neapseisi,nes išrašydama sąskaitą už nuomą turėsi kuo tai remtis.
J
jovitiene 10
2005-07-03 19:41 jovitiene
Na tai va kad situacija atvirkštinė... smile Sakykim procentą už apšildymą aš galėčiau paskaičiuoti pagal kvadratūrą. Šalto vandens pagal normas vienam gyventojui , elektrą ...? na tiesiog nežinau kaip čia pasielgti smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui