Tax.lt narys vvilma

V
Tax.lt narys nuo
2010-01-27
vvilma
forume parašė 41 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-01-15 10:23 Bendra » DNSB papildomi darbai ir reikalavimai moketi ne pagal istatyma » #1380822
na kameros irengimas tai yra viena, bet po to kas menesi reikia moketi uz prieziura ir naudojimasi. Tai ar turi tokia teise skaiciuoti pagal buto kv, kai tai yra aplamai nera susije su įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais ?
2018-01-12 16:28 Bendra » DNSB papildomi darbai ir reikalavimai moketi ne pagal istatyma » #1380756
Sveiki. Gyvenu DNSB. Ir puikiai zinau, kad pagal įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais reikia moketi pagal buto kvadratura, bet taip pat sakoma kad . “Buto ir kitų patalpų savininkas (naudotojas) neprivalo apmokėti išlaidų, dėl kurių jis nėra davęs sutikimo ir kurios nesusijusios su įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais arba dėl kurių nėra priimtas butų ir kitų patalpų savininkų susirinkimo sprendimas šio kodekso 4.84 ir 4.85 straipsniuose nustatyta tvarka.
Situacija tokia, kad namo pirmininkas prisigalvoja visokiu dalyku, tai jis nori lifte kameras pastatyti, tai kilimus deti bendrose namo patalpose ir pan... Ir gaunasi kad reikalauja jog visi gyventojai moketu ne lygiomis dalimis, o pagal buto kvadratus. Bet istayme nera numatyti sie darbai uz kuriuos reikia moketi pagal buto plota. Uz visus kitus darbus, kas nenumatyta istayme, t.y ka mes kaip bendrija isirengiame savo labui, patogumui, saugumui, komfortui ir t,.t.t. uz juos visi bendrijos gyventojai juk turi moketi lygiomis dalimis? Ar ne taip?
Ir dar kilo klausimas, jei man tokios paslaugos nereikia kaip kameros lifte, tai ar teisingai suprantu sia straipsnio dali, kad galiu isvis nemoketi, nes nereikia ir nesutinku? Ar visgi priklausys jei dauguma bendrijos nariu nubalsuos, tai reikes moketi tada?
“Sprendimai dėl atskirų bendrojo naudojimo objektų, kurie yra arba gali būti naudojami tenkinti ne visų daugiabučio namo savininkų, o tik jų dalies poreikius, nepažeidžiant kitų daugiabučio namo savininkų teisių ir bendrijos visuotinio susirinkimo sprendimų dėl bendrojo naudojimo objektų valdymo, naudojimo, remonto ar atnaujinimo ir tam reikalingų lėšų kaupimo ar skolinimosi, gali būti priimami tik tos dalies butų ir kitų patalpų savininkų ir yra privalomi tai daliai butų ir kitų patalpų savininkų. Tokie sprendimai priimami laikantis šių įstatų nustatytos susirinkimų šaukimo ir sprendimų priėmimo tvarkos.”
Aciu uz atsakyma ir sugaista laika.
2017-03-16 16:06 Įvairūs » Gyvenamuju daugiabuciu BENDRIJA » #1352626
Sveiki, domina kai namo bendrijos gyventojai nutaria kazka pasikeisti ar isirengti, bendro naudojimo patalpose, kas nesusije su įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais. T.y savo komfortui, saugumui ir pan, kaip pav samdyti apsaugos tarnyba, statytis kameras, irengineti foje poilsio kambari ir pan. Vadinasi jie turi ir sutarti kaip uz paslaugas ir darbus mokes: visi butai vienodai, ar pagal valdoma gyvenama kv2? Nes tie darbai nesusije su įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais uz kuriuos reikia moketi pagal valdoma buto ploto kvadratura. Ar teisingai supratau? Bendrija viduje susirinkimo metu turi priimti kaip paskirstys apmokejima gyventojams?
2016-08-30 18:52 Bendra » Parduodu savo daiktus, reikia verslo liudyjimo? » #1328371

virbuh rašė:

rašė: kazkada rode jog kai moteris pardave vaikiskus rubelius, jai nueme pasalpas

Tikrai taip, dėl pašalpų.

Super, dekui!
2016-08-30 18:04 Bendra » Parduodu savo daiktus, reikia verslo liudyjimo? » #1328365
zinoma ne 30 :) Bet pastoviai vis kazka turiu atliekamo :) parduodam TV nes vyrui jau ale ismanesnio reikia, su ta pacia suknele i kita svente eiti jau nekas, tad parduodu, atsibosta kitas rubas- parduodu, kvepalai nebepatinka panaudojus kuri laika, parduodu, isaugo vaikai rubus- parduodu, nusipirkom nauja kavos aparata, tai sena parduodam, isigijom nauja busta, tai senus baldus parduodam, nuo statybu liko medziagu parduodam..... taip ir susideda. Nu bet cekiu tai nesaugau. Negi tikrai perkant kiekviena zaisla ar ruba reikia saugoti cekius? O dar juk yra ir daiktu kur gauni dovanu. smile
Dar prisiminiau, kad per Zinias kazkada rode jog kai moteris pardave vaikiskus rubelius, jai nueme pasalpas ar tai bauda dave, kazkaip nesigilinau.
2016-08-30 17:08 Bendra » Parduodu savo daiktus, reikia verslo liudyjimo? » #1328352
Sveiki, gal kam kvailas klausimas, bet mane prigazdino drauge, gal is pavydo nezinau. As parduodu savo seimos nebereikalingus daiktus, tai ir rubai, baldai, vaiku zaislai, nebenaudojama buitine technika ir t.t.t. dedu skelbimus ir parduodu. Tai ji man teigia, kad as ''uzdarbiauju'' ir VMI gali kuo puikiausiai prie manes prisikabinti ir dar bauda uz tai duoti, todel neva turiu pirktis prekybai patenta arba verslo liudyjima. Bet kame sakykite logika, as parduodu jau padevetus daiktus ir daug pigiau nei pati pirkau, tad uzdarbio cia jokio nera, o pirkdama parduotuveje jau uz daikta buvo paskaiciuoti visi mokesciai. Tai kaip cia iseina ar as galiu sau ramiai toliau prekiauti ar man tikrai reikia pirkti patenta? Aciu labai uz bet kokius patarimus.
2013-07-28 18:14 Darbo teisė » Imone bankrutavo as vaiko prieziuros atostogose » #1170139
tada dar sis liko man neatsakytas smile Ir jei as nueisiu i darbo birza kai vaikui sukaks 3m, tai ar man skaitysis jog per 3paskutinius metus isdirbau 18men, ar nesiskaitys ( as 20m dirbu su nenutrukstamu darbo stazu)?
2013-07-28 15:38 Darbo teisė » Imone bankrutavo as vaiko prieziuros atostogose » #1170135
Gerai tada man lieka dar toks neaiskumas. SODRA iki kol vaikui sueina 2m moka pinigelius, nuo 2 iki 3m nemoka.
1. Ar kas keiciasi tokiu atveju jei imone bankrutavo, ta prasme gal nuo 2m kazkokia pasalpa moka mamai su dviem mazameciais vaikais?
2. Ir jei as nueisiu i darbo birza kai vaikui sukaks 3m, tai ar man skaitysis jog per 3paskutinius metus isdirbau 18men, ar nesiskaitys ( as 20m dirbu su nenutrukstamu darbo stazu)? Ir tokiu atveju ar gauciau pasalpa, kokia ji butu?
3. Ir ar yra butinybe dabar registruotis darbo birzoje? Nes darbuotoja teige, kad darbo birza su Sodra susije, jei nesiregistruosiu nieko negausiu?
Aciu smile
2013-07-28 15:01 Darbo teisė » Imone bankrutavo as vaiko prieziuros atostogose » #1170129
Na visgi nuejau i darbo birza pasidometi kas kaip. Isvados geriau buciau nejusi smile neatsako i mano klausimus ir viska suvelia. Nu papuole moterele kuri del bankroto atveju nelabai ka zino matyt, tai teigia, kad bankrutavus imonei skaitosi jog as nebedidbanti, socialiai nebedrausta, pasalpos nebepriklauso. Tai turiu po 15d ateiti uzsiregistruoti pas juos tada po 5d ateiti nes bus duomenys is sodros ir tada pasakys mano kazkoki statusa ir duos darbo pasiulymu. As aiskinu, jog darbo dabar man nereikia as esu vaiko auginimo atostogose kol sueis jam 3m. Tai sako nesiregistruok ir nieko negausi. O jei registruosiuos turesiu eiti kiekviena men atsizymeti, bet realiai negaliu. nes planuoju isvaziuoti i uzsieni, nes esu dekrete ir man darbo nereikia. Nu kaip viskas suvelta piktis ima. smile Sako tada ateik kai vaikui sueis 3m, tada registruokis pasalpa gausi jei per paskutinius 3m busi isdirbusi 18men, i tai isiskaiciuoja ir jei esi VPA. Sakau, bet jus teigiate, kad bankrutavus imonei man viskas pasinaikina, tai ir nebesu tada tose VPA, sako; nu taip mes tokios informacijos neteikiam, nezinom, ateikit uzsiregistruoti tada ziuresim ka kompiuteris parodys.
Ar jus ka nors cia supratot smile As isejau kaip per galva gavusi. tai ka realiai man daryti, kur kreiptis, kas kopetetingi atsakyti i siuos klausimus, Kas tiksliai zino istatymus kaip yra
ACIU
2013-07-26 12:22 Darbo teisė » Imone bankrutavo as vaiko prieziuros atostogose » #1169923
Na reziumuojant tada butu galima pasakyti. Kad gavau pranesima esu informuota apie imones bankrota ir mano atleidima, toliau nieko nedarau kol vaikui sueis 3m. O toliau tada ieskau darbo ir manau suejus 3m vaikui, jei neisidarbinu turiu eiti i darbo birza registruotis. Ir kokios pasalpos ar salygos tada nedirbanciai mamai su dviem mazameciais vaikais, kuri buvo atleista bankroto atveju? Ar tai neturi skirtumo tokiu atveju visiems pasalpos ir salygos vienodos? Aciu
2013-07-26 11:54 Darbo teisė » Imone bankrutavo as vaiko prieziuros atostogose » #1169914
Nu tada ramiau :) o del ismokos is garantinio fondo tureciau kazkur kazka uzpildyti, ar visi dokumentai yra tvarkomi ir su visais darbuotojais viskas bus atsiskaityta ir nereikia niekur kreiptis? Ir dar klausimas Ar man priklauso kas uz nepanaudotas atostogas? Girdejau kad bunant vaiko prieziuros atostogose skaiciuojasi kazkokia dalis kaip ir paprastos kasmetines atostogos?
2013-07-26 10:54 Darbo teisė » Imone bankrutavo as vaiko prieziuros atostogose » #1169882
Sveiki, noriu suzinoti kaip viskas vyksta . Gavau pranesima kad imone bankrutavo ir po 15d busiu atleista , auginu 2 mazamecius vaikus, su vienu esu vaiko prieziuros atostogose iki kol sueis 3m, o jam dar 1.6m. Ar man aplamai kas dar priklauso? Kada eiti i birza ir ka ji gali pasiulyti? Ar turiu iskart dabar registruotis ten ar yra kazkokie duomenys perkelti jog as vaiko prieziiuros atostogose? ACIU
2012-06-13 15:15 Darbo teisė » Vaiko prieziuros atostogos ir kasmetiniai atostoginiai? » #1070228
Uz "dekreta" tai uz niestumo ir gimdymo atostogu laikotarpi? Teisingai supratau?
2012-06-13 15:06 Darbo teisė » Vaiko prieziuros atostogos ir kasmetiniai atostoginiai? » #1070221
Sveiki, kaip gaunasi su kasmetinemis atostogomis, jei esi vaiko prieziuros atostogose? Pas mane tokia situacija, pries iseinant su pirmu vaikeliu i dekreta ir VPA savo uztarnauta atostogu laika ir pinigelius pasiemiau. Su pirmu vaikeliu esu 2m VPA su antru ( isejau iskart, keli men dubliavosi) 3m VPA. Tai sakykite gryzus i darba po VPA gaunasi jog busiu isbuvusi beveik 5m, ar man priklausys atostogos ir atostogu pinigeliai kokie tai? :) Aciu
2012-06-07 09:30 Darbo teisė » Grįžimas po motinystes atostogų » #1068369
na galima ir neatsisakyti, bet kiek domejausi, kad kai prisiregistruoji kitoje salyje, pen tvarkaisi dokumentus del pasalpos gavimo, tai jie siuncia uzklausima i LT ar gaunama pasalpa, tada ir derina kad nebemoketu. O gavimas pasalpos kitoje salyje, toks, kad vyras legaliai dirba ten yra priregistruotas visi dokumentai sutvarkyti, reikia tik man prisiregistruoti kad tai gauciau :)
2012-06-06 20:55 Darbo teisė » Grįžimas po motinystes atostogų » #1068256
Sveiki, na klausimas gal nelabai i tema ar kvailas,nu bet paklausiu smile Situacija tokia, kad esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sueis 3m, dabar jam tik 5men, planuojame vaziuoti pas teti i kita sali ir zadame cia atsisakyti pasalpos, ten registruotis ir ten gauti pasalpas uz vaikuti. Bet kaip sako Sodra ir visos instancijos vieni kitus mato kas kaip, tai tas kvailas klausimas butu toks, jei prisiregistruoju kitoje salyje ar gali buti, kad automatiskai tada man cia LT darbdavys turi teise nebesaugoti darbo vietos iki kol sueis vaikuciui 3m, ar visgi jokios itakos nera? o gal ir stazas "nebesisuka" tada?
2011-10-29 13:03 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000395
Labai dekoju, nes gavau tikrai labai daug naudingos info. Dabar ziuresim galvosim kaip pasielgti. ACIU!!!
2011-10-29 12:22 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000387
supratau :)bet sakykim jis eitu men i tevo atostogas, o po to jau i VPA galetu eiti, nes man butu pasibaige NGA?
2011-10-29 11:38 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000381
Oi sove dar tokia mintis, o tai negalima taip kad as einu NGA, o kai gimsta vaikas as nerasau prasymo eiti i VPA, bet vyras tada raso VPA? Tada gautusi kad as gauciau + tuos 30% dabar, o po to jau vyras gauna po 100% :)
2011-10-29 11:36 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000380
ACIU Jums labai, bandysiu aiskintis
2011-10-29 11:05 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000375
bet vistiek NGA dabar man ir nemoketu juk 70%, nes esu su pirmu vaiku VPA? Moketu tada viso 100% mano darbo uzdarbi, na supliusavus dabar mano VPA ir NGA? Ar teisingai suprantu? Ir jei neinu dabar NGA tai nieko papildomo negaunu ir vyras dabar nieko negauna, lieka tie mano tik 75% kuriuos dabar gaunu uz pirma vaikeli? Vaje kaip viskas painu smile
2011-10-29 10:15 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000371
o tai jei vyras eis 5 men, kiek jis gaus 100% ar 70% darbo uzmokescio dydzio pasalpa?
Noriu susidelioti taskus. smile Tai dabar as gimdymo atostogu neinu, nerasau jokiu prasymu, gydytoja neraso jokio isleidimo i dekreta. Pagimdau vaikeli ir niekur del nieko nesikreipiu ir nerasau? Tai man nieko nepriklauso tik vienkartine gimdymo pasalpa? smile
2011-10-29 09:41 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000362
Tai iskart po gimimo turetu rasyti prasyma apie isejima i VPA? Ir ar galime tada dalimis imti tas VPA, na kaip minejau ar vyras galetu tik kokius 5 men eiti i VPA, o po to as? Ir ar darbdavys gali neisleisti i VPA? Aciu
2011-10-28 23:01 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #1000350
Sveiki, iskilo keli klausimai, nes nezinome su vyru kaip pasielgti, o tokios informacijos niekur neradau.
Situacija tokia, kad siuo metu esu vaiko auginimo atostogose kol vaikui sueis 2m, t. y. iki 2012.06.10, bet siuo metu laukiuosi antro vaikelio, su kuriuo i gimdymo atostogas iseinu 2011.11.17, o pats gimdymas turetu buti 2012.01.24. Tai dabar domina, ar vyras gali gimus vaikui iseiti vaiko auginimo atostogu ne 1m ar 2m, bet sakykime kokiems 5men, iki tol kol man baigsis vaiko auginimo atostogos su pirmu vaikeliu ( 2012.06.10) o toliau eiciau as? Ta prasme, kad su vyru pasidalintume antro musu vaiko auginimo atostogas? Ir kaip jam butu mokama ir ar isvis butu mokama pasalpa, nes pas ji darbo stazas pertrauktas nes per 24men, dirbo nuo 2010.03 iki 2010.10 ir po to pradejo dirbti nuo 2011.07.07 smile ? Is anksto dekoju
2011-10-28 22:58 Darbo teisė » Tėvystės atostogos » #1000349
Pas mus situacija panasi kaip pas spurgyte, bet yra ir dar vienas klausimas smile Ar vyras gali pasiimti tevystes atostogas gimus vaikui, kol sueis 1 menuo, nes paskutineje darbovieteje darbo stazas bus tik 6 men, nes per 24men aplamai pertraukas darbo stazas, dirbo nuo 2010.03 iki 2010.10 ir po to pradejo dirbti nuo 2011.07.07 ir ar gautu pasalpa, nes visur randu parasyta kad 12 men turi buti smile ? Ir ar darbdavys turi tokia teise neisleisti i tokias atostogas, nes buvo situacija kai vyro bendradarbis norejo iseiti 1 men tevystes atostogu, tai darbdavys liepe rasyti pareiskima apie isejima aplamai is darbo savo noru?
2011-05-22 11:29 Darbo teisė » Dekretines ir motinystes pasalpa » #952952
sveiki, mano situacija tokia: esu vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 2m,, t.y. iki 2012.06, bet laukiuosi antrojo, su kuriuo i dekreta tureciau iseiti apie 2011.11. Kaip man skaiciuosis pasalpa, pagal gauta alga iki pirmo vaiko gimima, ar pagal gauta pasalpa? O kaip tas laikas kai dubliuojasi? aciu, nes man cia viskas painu :)
2011-03-31 18:29 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2010 metus » #934429
[quote=Loreta13]

vvilma rašė: Noriu pasitikslinti. Auginu 1 vaika su vyru kartu tai tada irasau i 17 langeli 50 LT Taip?
50 x 12 [quote:c07ef98eac]Deklaracijos 17 laukelyje turi būti įrašoma metinio papildomo neapmokestinamojo pajamų dydžio (toliau – MPNPD) suma (Lt, ct). 17 laukelyje įrašytina suma apskaičiuojama sudėjus už auginamus vaikus (įvaikius) taikytinus mokestinio laikotarpio kiekvieno mėnesio
Tai vadinasi irasyti 600 LT ir viskas? nesvarbu kad dekreto gaunu daugiau nei 800 lt i men? Aciu
2011-03-14 18:29 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2010 metus » #926816
Noriu pasitikslinti. Auginu 1 vaika su vyru kartu tai tada irasau i 17 langeli 50 LT Taip?
2011-03-14 18:00 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2010 metus » #926801
Pildau deklaracija, man meta kad yra klaida: 17 Taikytino MPNPD suma. Ka man cia rasyti visiskai nesuprantu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui